Výchovný poradce na střední škole
Dnes mi volala třídní mého syna, že kvůli jeho problematickému chování na střední škole, ho posílá k výchovnému poradci, který na jejich škole působí. Máte s tím nějaké zkušenosti? Chodí tam i rodiče nebo je to jen pohovor dítěte s poradcem?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Jitka F. (Slída) ID 157618, mimibazar.cz/slida (29.5.2013, 17:58)
Pracovala jsem před mateřskou 2 roky na střední škole jako výchovný poradce. Na výchovného poradce musíte mít rok a půl doplňkového studia. A vých. porad. jsem se tedy věnovala každý den 1-2hod. Na výchovné konzultace jsem si nikdy rodiče nebrala. Udělala jsem zápis, dítě podepsalo, že souhlasí. Pokud byl problém opravdu vážnější (krádeže, sebepoškozování...) informovala jsem rodiče.
To co tady píšete je ostuda všech vých. poradců. Já jsem byla na studenty velmi přísná i slzičky tekli. A rodič má být výchovná autorita číslo 1. Takže pravidla dané doma platí!!!

ODPOVĚDĚT
Magda O. (saskie77) ID 168101 (29.5.2013, 14:00)
Nedělejte si iluze, je to většinou kantor, který má snížený úvazek a věnuje se 2 hodiny týdně výchovnému poradenství. Neočekávejte žádné zázraky, možná je takový postup u nich ve škole a třídní se zkrátka kryje. Stejně vše zůstane na Vás. Nějak to zkrátka řešit musí a tohle je asi první krok. Držím Vám palečky. Někdy je to s dětmi dost těžké. (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Alena T. (Smaiilicek) ID 143278 (29.5.2013, 12:10)
Můžete se pak s poradcem domluvit a on vám sdělí výsledky svého šetření, ale já s výchovnými školními poradci nemám dobré zkušenosti +o( Chtěla jsem názor poradkyně znát já, ale nakonec jsem byla za blbku, protože mi řekla, že dceru nemám nutit do učení, že prý SAMA VÍ, že to dělá pro sebe, že po ní nemám vyžadovat, aby mi říkala kam jde a kdy přijde (je fakt, že jí bylo už 18, ale i tak...), když od ní budu chít nějakou pomoc v domácnost, mám jí dát na splnění úkolu 2 dny 8o| a pak má teprve následovat nějaký trest *-) a ohledně financí by měla mít alespoň nejméně tak 1.000 kapesného, aby se mezi ostatními necítila mimo kolej (N) Takže takovou rychlostí, jakou jsem odtamtud vypálila, to nečekala. Nejhorší bylo, že u toho šetření jsem byla přítomna já i dcera, rakže si dovedete představit ten samolibý úšklebek, který po mě hodila, když to ta "inteligentní paní" všechno říkala..

ODPOVĚDĚT
Jana B. (hotelka) ID 458868 (29.5.2013, 18:08)
Milá Alenko ,zkuste si dát také 2 dny na domácí práce včetně vaření a praní na dceru.Hlavně jí o tom informujte dopředu a zkuste si udělat také volno pro sebe.Ať pozná co všechno pro ni děláte,až nebude mít si co obléknout a co do pusinky tak snad se probere.Klidně jí nechte tento příspěvek přečíst.A kapesné ? Kolik si dávát sama,asi nic, aby na ní něco zůstalo že? Tak Vám držím palce a doufám,že to bude lepší,až se jí..... (I) (I) (I) (I) (I) (I) (I) (I) (I) (I) (I)

ODPOVĚDĚT
Alena T. (Smaiilicek) ID 143278 (29.5.2013, 12:11)
Ale vyvedla jsem dceru z omylu hned za dveřmi, když jsem řekla, že TAKOVÝMIHLE pravidly se já prostě řídit nebudu a že když nebude chodit do školy a dodržovat pravidla, která máme doma, tak ode mě po držce dostane klidně i ve 20ti ,-) Měla jsem pocit, že pro paní "školní výchovnou poradkyni" je puberťák něco jako Bůh a něco svatého a křehkého a podle toho se k nim máme asi chovat... Takže asi nechat je dělat si co chtějí, nic po nich nechtít a ještě jim cpát horem dolem peníze, aby byli IN ... No děs běs...

ODPOVĚDĚT
pavla zelenková (londra) ID 182997 (29.5.2013, 12:38)
tak já sem zavedla, něco za něco..............
chceš chodit ven, tak jo, ale budeš chodit do školy.........
chceš kapesný, tak jdi na nákup, uvař vyndej myčku.......
prostě něco za něco................Kam jdeš , kdy přijdeš je oznamovací.........dceři nic nezakazuju- zatím jí je 16, vždy to spolu proberem, řeknu co se mi nelíbí, na co si má dát pozor, ale jestli chce jít tak jde a čas , který sama určí jako návrat musí dodržet. Myslím, že důvěra je důležitá.......

ODPOVĚDĚT
Iva R. (avynka) ID 8231 (29.5.2013, 12:29)
Tak, Alenko, to je teda hezký (N) .... To by bylo přesně to, co můj synáček NEPOTŘEBUJE slyšet. To, že to tak má být, mi syn tvrdí dnes a denně a na věci, které po něm vyžaduju já - např. ráno včas vstát, aby stihl i první hodinu ve škole, neodmlouvat doma ani učitelům, aspoň sem tam doma něco udělat a nesedět jen 24hodin denně u PC, plnit úkoly, co má ze školy a opouštět školu až po poslední vyučovací hodině - tak na toto kouká, jak kdybych spadla z višně a chtěla po něm nemožné. U nás je to všechno zkomplikované tím, že jeho táta nás před rokem opustil, o kluka moc zájem nejeví, za to se plně věnuje někde jinde někomu jinému, kdo shodou okolností pracuje na té samé škole +o(.... Je to zapeklitý kruh, sama nevím, jak z něj ven a tak jsem toho výchovného poradce viděla jako možnou pomoc.....ale po přečtení vašeho příspěvku mi jiskřička naděje pohasla |-)

ODPOVĚDĚT
Eva D. (Evík28) ID 89452, mimibazar.cz/evik28 (29.5.2013, 12:21)
No tak teď jste mě "pobavila"....To snad ta ženská nemohla myslet vážně...Ježiš, snad mě něco takovýho taky nečeká - dcera 15 - učit se nechce, dělat nic nechce, ale peníze chce neustále :-S

ODPOVĚDĚT
Veronika Ř. (XveraX) ID 332648 (29.5.2013, 12:14)
To je snad vtip, ne? Zajímalo by mě, jestli má paní poradkyně takovéto pravidla nastavené i u sebe doma na svých dětech.

ODPOVĚDĚT
Alena T. (Smaiilicek) ID 143278 (29.5.2013, 13:27)
Ta výchovná poradkyně evidentně ještě žádné děti neměla a nebo jen maličké - mohlo jí být tak 30.... No, měla jsem co dělat, abych se tam nerozbrečela a to nejsem žádnej měkota, ale prostě ona mi tam jasně dávala najevo, jak jsem MIMO tím, když chci, aby dcera (18 let) chodila do školy, když jde někam večer, aby mi řekla, KAM jde a KDY dorazí, když chci, aby trochu pomohla v domácnosti, když je třeba - prostě si myslím, že samé normální věci.. U nás také platí - něco za něco... Ale od října jsem toho záškoláctví a oblbování měla plné zuby a vyhodila jsem dceru na intr - nelíběj se jí pravidla doma, tak ať dodržuje ty jejich... *-) Zatím to jde, ale pořád to doma skřípe (zip) a opravdu se už těším na dobu, až s námi bydlet nebude a bude se MUSET STARAT SAMA. Věta "Já už jsem dospělá a můžu si dělat co chci..." mě vytáčí do vrtule a mám co dělat, abych jí pokaždé jednu nepleskla....

ODPOVĚDĚT
Monika U. (Monča166) ID 126237 (30.5.2013, 9:04)
Alenko jak velice vám rozumím a to mám doma teprve 13náctku.Už jsem také prohlásila,že se velice těším,až jednou vypadne a bude se muset starat sama.To ji spadne hřebínek.Přeji pevné nervy (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (29.5.2013, 11:15)
Pokud je syn plnoletý, záleží jen na něm, jestli Vás u pohovoru bude chtít. Pokud je nezletilý, bude chtít nejspíš poradce mluvit i s Vámi. Můžete se s poradcem domluvit, bu´d že budete přítomna pohovoru, nebo, že Vám svůj závěr sdělí zvlášť.

ODPOVĚDĚT
Iva R. (avynka) ID 8231 (29.5.2013, 11:29)
Jéé, děkuji za bleskurychlou odpověď. (F) Syn není ještě zletilý a byla bych radši, kdyby si s ním pohovořil sám, asi by nebylo dobré, abych tam já u toho byla. Ale zase na druhou stranu bych byla ráda, kdyby bylo možno, aby mi třeba telefonicky sdělil nějaký svůj závěr nebo názor. :-|

ODPOVĚDĚT