prosím poradíte mi kde se mohla stát chyba? Pekla jsem v pekárně poprvé chleba,semínka a salám se mi vůbec nezapracovaly do těsta a to dokonce ani nebylo úplně dopracované,zůstalo takové nezpracované a ani moc nevykynulo.V komentu recept
| Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (26.5.2013, 17:43) | Pokud jste do chleba dala místo té pš. celozrnné žitnou, tak to neutáhlo to droždí, bylo potřeba delší doby kynutí a ještě ten těžký salám... Já mám teď oblíbený tento http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=142654&user=248206 Chvíli mi dalo než jsem se k němu dopracovala. Kvásek není nic složitého, nepotřebuje žádnou extra péči a chléb je zdravější.Není to nic složitého, a když se člověk nenechá odradit občasným neúspěchem....
ODPOVĚDĚT |
| | Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (26.5.2013, 20:46) |
Moc díky za recept, tento chleba určitě ueču pro sebe
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana Š. (Kospetaaa) ID 284206 (26.5.2013, 13:22) | Také se mi zdá,že jste měla špatně hnětací metly.Jednou se nám to také stalo !
ODPOVĚDĚT |
|
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (26.5.2013, 12:04) | Blbě vám hněte pekárna. Buď špatně nasazené hnětací háky a nebo nějaký problém uvnitř.
ODPOVĚDĚT |
| | Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (26.5.2013, 14:07) |
děkuji,ale tím to nebylo háky byly dobře, stopla jsem program a znova je nasadila, takže ty byly dobře
ODPOVĚDĚT |
|
| Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (25.5.2013, 23:28) | zkuste tenhle http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3616 u nas doma je nejoblibenejsi, kupuji suseny kvasek ve zdrave vyzive nebo DM ale tam je drazsi
ODPOVĚDĚT |
|
| Soňa N. (fearold) ID 136975 (25.5.2013, 20:31) | Recept mi přijde OK, jestli jste dala jenom celozrnnou žitnou mouku, tak ta o dost hůř kyne a chleba je pak strašně kompaktní a hutný. Upéct celožitný chleba je docela kumšt. Vždy dávám většinou celozrnné pšeničné a jen tak zhruba třetinu celozrné žitné. Já už tedy taky přešla na kváskový chleba. Je vynikající a lépe stravitelný. Kvásek není problém - vždycky o víkendu přiživuji denně, pak šoupnu do lednice, vyndám tak ve středu,přiživím a zase šoupnu. A vyndám až v pátek večer. Ale chce to opravdu něco počíst.
ODPOVĚDĚT |
| | Soňa N. (fearold) ID 136975 (25.5.2013, 20:36) |
Ještě recept na chlebík do pekárny, který se povede vždy: 380ml vody, 2 PL oleje, 1,5 PL octa, 360 dkg pšeničné chlebové mouky, 140 g žitné chlebové mouky, 80 dkg pšeničné celozrnné mouky, 80g žitné celozrnné mouky, do rohů pekárny - 3 malé lžičky soli, 2 malé lžičky drceného kmínu, 2 malé lžičky sezamových semínek, 2 malé lžičky lněného semínka, doprostřed - 1,5 malé lžičky cukru a 1,5 malé lžičky sušeného droždí. Je důležitý ten poměr mouky. Jinak tento chleba peču přes týden, když nemám tolik času na kváskový a moc nám také chutná.
ODPOVĚDĚT |
| | | Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (26.5.2013, 14:06) |
Soni moc děkuji určitě vyzkoiším
ODPOVĚDĚT |
|
| Eva L. (eva567) ID 296603, mimibazar.cz/eva567 (25.5.2013, 18:38) | Jéé Marki vy ten chlebík oproti mě máte krásnýý já když přidala do těsta salám tak jsem upekla cihlu!!! Proto přidávám už jen česnek,škvarky a nebo semínka...
ODPOVĚDĚT |
| | Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (25.5.2013, 19:25) |
taky pečete? a máte nějaký oblíbený recept? jo a Evi prosím napište mi ještě jednou tu adresu přes vzkazy kam mám donést konečně ty skleníčky?
ODPOVĚDĚT |
|
Martina S. (manka73) ID 266787 (25.5.2013, 18:38) | Dobrý den, já bych Vám pro začátek doporučila hodně čtení o pečení v pekárně a potom až zjistíte, že chleba z pekárny už Vám nevyhovuje, tak pečení s kváskem...taky jsem byla z počátku z chlebů z pekárny unešená, ale po čase jsem začala v pekárně těsta jen zadělávat a péct houstičky, bagetky atd. a kváskový chléb http://www.primapekarna.estranky.cz/ http://www.maskrtnica.cz/jak-na-prvni-domaci-chleba/ http://www.cuketka.cz/kvasek/kvasek.html z Cuketky se dostanete na další a další odkazy a kdybyste byla na facbooku, tak tam je potom tato stránka https://www.facebook.com/groups/386548024763970/
ODPOVĚDĚT |
| | Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (25.5.2013, 19:21) |
MArti díky moc, já taky chci péct chleba v troubě, protože ta cihla z pekárny se mi zdá, že je rychleji snězená, bochník nám vyhovuje více, jen musím objednat ošatku na kynutí. Já tu pekárnu pořídila hlavně kvůli tomu zadělávání těsta a na kváskový chléb asi budu líná, nemám ho kde doma schovávat a věřím že bych se o něj špatně starala
ODPOVĚDĚT |
|
| Irena T. (ircat) ID 5600 (25.5.2013, 17:55) | Markétko, tipla bych, že byla celozrnná žitná mouka příliš "těžká". Já z ní dělám buď kváskový chléb, ten kyne dlouhou dobu, ale na normální program a s droždím mám s celozrnnou žitnou také problém. Jestli chcete chléb pouze z celozrnné mouky, zkuste špaldovou, ta mi vykyne vždy
ODPOVĚDĚT |
| | Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (25.5.2013, 18:01) |
Iren dobrý den, děkuji, chleba je dobrý, jen má divný tvar a je udusaný,snad se příště více podaří. Chtěla bych nějaký recept na klasický chleba a pak i na nějaký ten zdravější, tmavý, nemáte tip? A ten kvásek je složitý?potřebuje něco extra? Jsem se rozhodla, že budu péct domácí chleba a tak čerpám inspiraci a moudra od ostatních, ještě si chci koupit ošatku na kynutí, protože nám moc ten hranatý velký tvar chleba z pekárny nevyhovuje, příjde mi, že je rychleji snězený než klasická šiška
ODPOVĚDĚT |
| | | Zdenka D. (Anturka) ID 235979, mimibazar.cz/anturka (25.5.2013, 22:02) |
Markétko,taky jsem zkoušela péct chleba přímo v pekárně ale je tvrdej a proto dělám těsto v pekárně a peču v troubě i rohlíky si tak dělám nebo bulky .
ODPOVĚDĚT |
| | | Irena T. (ircat) ID 5600 (25.5.2013, 19:55) |
Kvásek složitý není vůbec, tady na mimibazaru najdete recept Dokonce i mně se podařil. Já většinou už dělám chleba od oka - dávám cca 3 hrnky mouky (jakou doma najdu), hrnek vody, hrnek kvásku, dvě lžičky oleje, sůl, kmín a semínka, pak koukám, jestli mi z toho vyjde při míchání tvrdší "koule" - když ne, přidám mouku nebo vodu (to v případě, že se mi směs nechce spojit do hladka). No a po promíchání pekárnu vypnu a čekám, až mi chleba vykyne. Když se mi zdá dost vysoký, zapnu jen pečení A máte pravdu, taky mi přijde, že hranatý chleba z pekárny se sní rychleji než chleba z trouby, ze stejného množství surovin
ODPOVĚDĚT |
|
|