Co vše do školky?
Co je vše potřeba do školky? Vím,že nám dají instrukce ze školky,ale už bych chtěla malou vybavit. Co nejlepšího k oblečení, co se Vám osvědčilo, jestli se dávají ještě zástěrky...atd. Děkuji všem za tipy :)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Daniela K. (Deniela) ID 207799, mimibazar.cz/deniela (3.5.2013, 20:02)
Z vlastní praxe z MŠ doporučuji praktickou obuv i oblečení co zvládne malá sama obléknout a obout.Žádné knoflíky,přezky,tkaničky.... (L)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (1.5.2013, 22:26)
v zimě když nosí holky punčocháče, tak jim dávám do třídy sukýnku, je to rychlé ráno na převlékání. Když se oteplí a nosí jen ponožky, tak jí dávám leginy nebo tepláky. Zástěrku vůbec nedáváme a zrovna u nás ve třídě ji možná ani nikdo nemá...Na ven obyč tepláky a mikiny (učitelky si i přejí starší děti, v novém se prý děti bojí hrát, aby se maminky nezlobily, že si to zašpinili ,-) A počítejte s fleky od oběda a barev...Na spaní klasika pyžamo, u nás musí být s našitým poutkem na pověšení, ale u nás svítí celý den, takže už teď tam má s kr. rukávem a kraťasy. No a pak bačkorky, ven botasky - hlavně vše na suchý zip. V zimě musí mít kombinézu ( ne bundu a oteplováky), když se válí ve sněhu, aby nebyli mokří a rukavice palčáky (aby učitelky nenavlíkali všem prstíky do prsťáků....) A pak mají mít náhradní oblečení včetně spod. prádla pro případ nehody..

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (1.5.2013, 12:28)
Něco do třídy ( punčochy, legíny nebo tepláčky + tričko s krátkým nebo dlouhým)
Něco na ven (tepláky nebo legíny které si můžou umazat, tričko, mikču, když je chladno bundičku dle počasí) Nejlepší jsou jaro podzim šusťáky podšité bavlnou nebo flísem, staré boty - děti zdevastují na klouzajdě a odrážku
Pyžamko
Do skříňky jsem dala náhradní spodní prádlo, ponožky, tričko, kartáč na vlasy a jelení lůj
Holčičky dnes už zástěrky nenosí, raději sukně nebo jen legínky.
1x3 měsíce kupujeme hygienické potřeby(to si zjistěte ve školce, jestli budete kupovat nebo jen přispívat a jak často, všude je to jinak)
Bačkůrky, kvalitní kde mají pevnou nohu, u nás nesmí být crocsy.

ODPOVĚDĚT
Veronika M. (MiTiMa) ID 9170, mimibazar.cz/mitima (1.5.2013, 11:41)
Hodně triček a tepláků, syn je pořád jako čuník, takže stále měním trika :-) Jinak u nás pyžamo, kalhoty na ven na zašpinění, plastový hrníček s ouškem na pitný režim ve třídě, pyžamo, do šatny nějaký batůžek nebo pytlík s náhradním oblečením v případě nehody a pláštěnku. Kartáček s pastou jak kde, u nás se může dát i těm malým. (Y)

ODPOVĚDĚT
Zdeňka M. (zmimi70) ID 382255 (1.5.2013, 11:41)
Ve školce děvčátka většinou nechodí v zástěrkách.Bude potřebovat bačkůrky, kartáček na zuby ( u nás chtějí 1l tekutého mýdla, 4 ks toal. papíru, 1 pastu na zuby, papírové kapesníky) , Oblečení na zahradu ( tepláky, zatepl. kalhoty, šusťáky) popříp. i boty, pyžamo. Do třídy je vhodné oblečení,které se může umazat . Náhradní oblečení ,kdyby se .počůrala.

ODPOVĚDĚT
Petra P. (petrice27) ID 318391, mimibazar.cz/petrice27 (1.5.2013, 11:24)
Nastupovali jsme před 14dni. Tím že je to v polovině roku jsme dávali 100Kč na dárečky(mikulášký balíčky,velikonoční atd...) 2 balení papírových kapesníčků,2 zubní pasty Perličky,kartáček na zoubky,pak náhradní oblečení do školičkového pytlíčku.Bačkůrky,holinky,pláštěnku,pyžamko pokud bude spinkat..Do třídy jí dávám elasťáčky se sukýnkou a na ven má tepláčky.Převlékají se. :-) Nakupte hromadu tepláčků a triček,jinak budete prát snad pořád ,-) ,-) ,-) Malá nastupovala přesně na narozeniny tak jsem jí dala sladkosti pro děti :-) krásný máj (hello)

ODPOVĚDĚT
Lucie J. (Lucie.J) ID 470955 (1.5.2013, 11:21)
Dcerka nosí legínky nebo tepláčky, přijdou mi praktičtější než sukýnka, zástěrku už tam snad nikdo nemá. Hlavně si udělejte zásobu starších triček - taky peru každý den, hlavně fleky od oběda. Jinak mají mít papučky, co si zvládnou sami obout, náhradní oblečení - spodní prádlo, triko..., hřeben, hrníček, pyžamko a plyšáčka na spaní. Jednou měsíčně nosíme papírové kapesníky. Zoubky si zatím ve školce nečistí, to prý až větší děti. Pláštěnku u nás mít nemusí - když je venku škaredě nebo třeba smog, ven nechodí.

ODPOVĚDĚT
Petra Š. (petrasafr) ID 146547, mimibazar.cz/petrasafr (1.5.2013, 10:56)
zástěrky už se nedávají, u nás holčičky nosí většinou legínky a sukně nebo punčocháčky a sukně. Hlavně nakupte hodně toho, tepláčků, triček ... peru každý den ,-)
Do pytlíčku mají mít komplet převlečení - tričko, tepláčky, spodní prádlo, ponožky, hřeben, pláštěnku, případně náhradní rukavice.
Na začátku roku se u nás dávají dva balíky papírových kapesníků, má mít podepsaný hrneček na pití.
Pokud ve školce spí, tak polštářek, pastu a kartáček.

ODPOVĚDĚT
Andrea K. (Andulky) ID 29125, mimibazar.cz/andulky (1.5.2013, 10:39)
dcera nosila sukýnku nebo šatičky,bačkorky nebo pantofle s přezkou vzadu,náhradní oblečení do pytlíku při nehodě,pláštěnku,hrneček na pití,krém na obličej,tělocvik,pyžamko,plyšáka na spaní a kartáček a zubní pastu-u nás si po obědě čistí,ale většina školek to nedělá...dále učitelce balení papírových kapesníků,pytlík bonbónů. (F)

ODPOVĚDĚT