Afektivně-respirační záchvaty -vaše zkušenost...
Stalo se vám to někdy? máte osvědčenou radu jak vrátit dýchání zpět do normálu???Stalo se to malé dnes prvně a bylo to fakt hrozné...raději se poptám i u lékaře..
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Lucie Š. (daluša) ID 239443, mimibazar.cz/dalusa (19.4.2013, 23:17)
Přesně vím o čem píšete! Běhá mně mráz po zádech, jen si na to vzpomenu :-( Kdo nezažil, neví. Nám to dělaly (dělají) obě děti :-( (Z) je teď skoro 7 a vyrostl z toho, ikdyž naposledy se hodně uhodil a měl hoňku to rodýchat no a (X) jsou 3 a ta to sem tam dělá pořád :-( Zabírá na ni akorát voda - vstříknutí do obličeje nebo pleskuntí po papuli, když voda není :-S Je k tomu víc náchylná, když je unavená - když neusne po obědě, tak jak se k večru vzteká, tak morá :-( Bylo mně řečeno, že se nemusím bát, že se zase proberou, akorát je pořeba dávat pozor na jazyk, aby nezapad!

ODPOVĚDĚT
Petra H. (elleka) ID 32510, mimibazar.cz/elleka (19.4.2013, 23:01)
Děkuji za komentáře [A] Malé je 15měs. a včera se vzbudila večer a vylezla z postele a šla na chodbu,zahnala jsem ji zpátky..začala jako že začne plakat a najednou nemohla nabrat dech..rychle jsem ji vzala a ona úplně odpadla..byla jak hadrová panenka,oči v sloup a nedýchala,nevěděla jsem v tu chvilku ani co dělat a to člověk může vědět o první pomoci všechno..manžel ji vzal a já letěla volat záchranku,ale než jsem našla mobil manžel malé 3x dýchnul do pusinky a probrala se....no nevím kdo byl víc šokovaný. Nikdy jsem o tom neslyšela,takže jsem dnes hledala na netu a tam jsem se dozvěděla víc..no doufám že už se to nestane :-$

ODPOVĚDĚT
Katka P. (Kačenka78) ID 157884 (19.4.2013, 16:13)
mně neurolog řekl,že co mozek sám vypne,tak taky sám zapne,až bude třeba.že nemám mít strach,že se kluk nenadechne.jinak nepomáhalo nic,voda,foukání do nosa,štípání..pak z toho vyrostl,chce to pevnější ruku ve výchově(u těch starších,pokud přestávají dýchat při vztekání).přeju pevný nervy,vzpomínám si moc dobře,jak mi bývalo šoufl...

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (19.4.2013, 7:59)
Taky jsem to zažila a kamarádka lékařka to s malým měla několik let. Pak už věděli, že musí rychle do polekat. Fouknout, prsknout do obličeje, cáknout vodu. nakonec po několika vyšetřeních a měsících pokusů to dopadlo tak, že maminka byla v práci a tatínek nechal kluka ležet na zemi a když se probíral, tak se schoval a jak kluk zjistil, že je tam sám a nepláče nad ním maminka, tak to zčistajasna přestal dělat!!!

ODPOVĚDĚT
Kateřina T. (elkacka) ID 194687 (19.4.2013, 7:06)
poprve nas to potkalo ve 2 mesicich - apnoicka pauza - afektni...malej to delal,kdyz zacal rvat(brecet) tak se nemohl nadechout...nastesti prvne se to stalo u detsky, na vazeni, tak s nim bezela k umyvadlu, ale cestou se nadechl.... pak nas cekala hospitalizace...vsechna mozna vysetreni...a udelal to tam, kdyz mu brali krev, jak zacal rvat...proste vzdycky kdyz hodne brecel... pak uz jsem to poznala, tak jsem se snazila tomu predchazet... ale taky jsem pouzivala vodu, nebo foukla do obliceje...ted je nam 15 mesicu a uz to nedela...

ODPOVĚDĚT
Markéta T. (Irro) ID 164456 (19.4.2013, 0:32)
Naší mladý pomáhalo akorát stříknout vodu do obličeje. Stačilo pár kapek, ale problém byl, když jsem u sebe nic neměla. Jednou jsem na ní dokonce stříkla džus. Měla to od 2 do 3 let, ale jeden záchvat měla i v 10, když běžela a spadla. Bylo to na parkovišti u obchoďálku a lidi si o mě museli myslet, že jsem hyena, protože místo abych jí objímala a hladila, zvýšeným hlasem jsem jí říkala ať dýchá. Holka modrá, oči v sloup, moc hezká "scénka".

ODPOVĚDĚT
Dada H. (quadka) ID 318533, mimibazar.cz/quadka (18.4.2013, 23:42)
kamaradka to mela u mimina, a co rikala tak pomohlo fouknout do pusy.

ODPOVĚDĚT
Věra K. (BARAKUDAS) ID 199286 (18.4.2013, 23:36)
Ano je to opravdu hrozn= náš to měl kluk taky posledn= v 6 letech byl pod kontrolou neurologa vždy se pomalu probral ale kdyř začínal tak to vždy chtěla odpoutat pozornost třeba je koukni letadlo nebo tamle běží zajíc tím jsem předcházela záchvatu (L) (L) náš to měl hlavně zbolesti když prokousaval zuby uhození ulek ale upozorněte lékaře určitě (L) (L)

ODPOVĚDĚT