![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/140320/15/a11713-1395326346.jpg) | Lenka P. (Myšule) ID 11713 (27.3.2013, 21:52) | Taky bych ráda věděla, podle kterého receptu je pečený ![(F)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/070921/21/a531-1190403003.jpg) | Alena M. (Ája) ID 531, mimibazar.cz/fanda (27.3.2013, 22:17) |
Načetla jsem několik receptů a trošku to splácala v tenhle můj Případně dejte vědět, jak se povedl a jak chutnal - budu ráda... ![(L)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
ODPOVĚDĚT |
| ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/140320/15/a11713-1395326346.jpg) | Lenka P. (Myšule) ID 11713 (28.3.2013, 8:32) |
Děkujiiii ![(L)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/070921/21/a531-1190403003.jpg) | Alena M. (Ája) ID 531, mimibazar.cz/fanda (27.3.2013, 22:14) |
DOMÁCÍ CHLEBA (aneb můj celkem úspěšný pokus o kolínský chleba, který miluju nejvíc) 700 g pšeničná chlebová hladká mouka (vyzkoušeno Penam z Kauflandu, nebo Ramill z Globusu) 300g žitná chlebová hladká mouka (vyzkoušeno Penam z Kauflandu, nebo Ramill z Globusu) 30g sůl 5g kmín (já mám raději mletý) 5g suchého droždí (já dávám francouzské – bílý sáček s vlaštovkou – má 10g, takže na vystačí na 2 bochníky) 35ml ocet (původně bylo méně, ale já mám radši kyselejší chlebík) 700ml vlažná voda Smíchám všechny suché přísady a dobře promíchám. Přidám vodu a ocet. Robot vypracuje (pomocí háku na tuhá těsta) hladké těsto. V míse nechám kynout 40 minut. Já nechávám kynout v troubě – trošku jí prohřeju, vypnut a dám mísu s těstem přikrytou čistou utěrkou. Po 40 minutách kynutí těsto propracuji. Vyklopím na vám a trošku hnětu. Upravím do tvaru bochníku,
ODPOVĚDĚT |
| ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/070921/21/a531-1190403003.jpg) | Alena M. (Ája) ID 531, mimibazar.cz/fanda (27.3.2013, 22:15) |
pomoučím a dám do pomoučené ošatky – já mám na tuhle várku těsta ošatku 1,5 (i když výrobce doporučoval 2 – prý váha mouky x2 je velikost ošatky). Nechám kynout pod utěrkou 40 minut. Ke konci kynutí pustím troubu (horký vzduch) na 230st.C a na dno dám malý kastrůlek s asi 1-2cm vody, kterou předem předehřeji v rychlovarce. Když je trouba předehřátá, vyklopím bochník na plech vyložený pečící podložkou a dám péct. Mám radši lesklé bochníky než ty moukové, takže před pečením potřu bochník směsí vody, trošky mouky a špetky soli – kůrka je pak lahodná. Peču 10 minut na 230st.C, pak uberu na 160stC, vyndám kastrůlek s vodou. Opakuji potření bochníku vodou s moukou a solí. Peču ještě 45 minut. Moje trouba v jednom místě peče víc, takže mám z alobalu udělanou čepici a tou kůrku chráním před spálením. Bochník má mít dutý zvuk při poklepání a taky se dá zkoušet špejlí jako buchta.
ODPOVĚDĚT |
| | ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/070921/21/a531-1190403003.jpg) | Alena M. (Ája) ID 531, mimibazar.cz/fanda (27.3.2013, 22:16) |
Upravila jsem si poměr mouk, původně bylo 600 ku 400. Původně byla kostka droždí, já radši sušené, správně se asi dává celý kmín. Když je těsto řídké, přidejte mouku – když je tuhé, přidejte vodu – to asi víme všichni :o) PRÁCI ZDAR! ![(hello)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
ODPOVĚDĚT |
|