Umírá moje máma....
Prosím poradte....moje mamča po dlouhé nemoci umírá a já nevím jak se s tím srovnat....mám chvíle kdy brečím jako želva a ty střídají chvíle absolutní apatie....nechci radu běžte k psychiatrovi atd...tam chodím, ale spíš radu, jak a kdy bude líp.....
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 43 komentářů
Dana H. (Dana D16) ID 8289, mimibazar.cz/danad (20.5.2013, 20:00)
Všem děkuju za komentíky :-$ mamka umřela 30.3.2013.....nevím, jestli se s tím někdy vypořádám, ale i tak děkuju (F) mám pocit, že je to spíš horší a horší :-Schybí stále víc :-|

ODPOVĚDĚT
Eva B. (Provensálsko) ID 377639 (26.3.2013, 15:47)
mne pomohla kniha život po živote a život po smrti tieto knihy mi dali odpoved na moje otázky ked nám odišiel náš milovaný priateľ a nevedeli sme sa zmieriť s jeho odchodom a pomáha ked ho stále spomíname a stále je duchom s nami kdekoľvek sme prajem vám veľa sily a na záver len toľko len ked sa zmierite s realitou až vtedy vám bude aj na duši lepšie (L) [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] (L)

ODPOVĚDĚT
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (25.3.2013, 20:56)
Určitě využijte ještě čas a buďte s ní co nejvíc, nelze než to přijmout, klidně si i nechte dát nějaké uklidňující léky, aby Vás to úplně nezničilo. Musíte si říct, že maminka by nechtěla, abyste se trápila a chtěla by, abyste šla dál a měla hezký život.

ODPOVĚDĚT
Dana P. (Habi) ID 93869, mimibazar.cz/habi (25.3.2013, 18:46)
Taky si tím právě procházím (N) (N).Loni v září byla mamka ještě naprosto samostatně fungující člověk a teď mám doma 60-ti kilové mimino se vším všudy!! :-| :-|Doktoři mi řekli,že se stav už nezlepší a já se rozhodla si jí vzít z nemocnice domů,myslím si,že si prostě nezaslouží odejít v cizím prostředí,mezi cizími lidmi!!Tak nějak jsem se s tím vnitřně srovnala a myslím si,že i ona je ráda,že je doma!!!!Ale brečím každou chvíli,i teď,když to píšu!!

ODPOVĚDĚT
Silvie P. (mynaska) ID 77456, mimibazar.cz/mynaska (25.3.2013, 16:32)
Tím samým jsem si procházela před 2 lety.Ztrácela se mi před očima a já ji utěšovala,že vše bude dobré.Ikdyž člověk ví,že se blíží konec.V manželovi jsem moc oporu neměla,je to mezi námi takové velmi ochladlé a já jsem myslela,že se z toho zblázním.Každý den byla slabší a hubenější.A já řvala a řvala až jsem pochopila,že to bude vlastně pro ni vysvobození.Ale stejně se mi chtělo křičet,neodcházej,ještě tě potřebujeme.Budeš nám chybět.Přeji vám hoooodně sil a pevné nervy.

ODPOVĚDĚT
Lucie P. (naomi) ID 4515, mimibazar.cz/luciepavelova (25.3.2013, 16:23)
Musíte věřit jen v to , že to pro ní bude vysvobození a že se bude mít dobře [A] [A] [A] [A] a z§stane stále ve Vašem srdci , držte se (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka Š. (aknelka24) ID 443634 (25.3.2013, 12:14)
procházím tím od prosince, kdy mamka zemřela po dlouhé nemoci :´( nedá se s tím úplně srovnat, trvá to, mám sny, když se proberu říkám si že to byl sen a žije.. bohužel ne.. přečtěte si knihu Život po životě.. jednou musíte projít třemi fázemi smutku, já jimi ještě neprošla, ani po tom co zemřel syn . mudr. mi napsala slabé léky, šla jsem k ní kvůli jinému zdarv.problému a ona co je nového, řekla jsem jak byla mamka nemocná a zda se dělají nějaká vyšetření atd. do toho jsem říkala o zdrav.problémech syna a už to jelo.. a ona navrhla léky, že je třeba nahodit serotonin, zima dlouhá, sluníčko nikde, jsou slabé ať to zkusím, nakonec jsem souhlasila.. je o něco líp, ale člověk se s tím musí vyrovnat časem, nejde to hned . já za mamkou jezdila co to šlo nestihla jsem si jí vzít k sobě, nakonec to šlo strašně nečekaně rychle :´( držím vám pěti a hlavně hodně síly (F)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 30149 (25.3.2013, 10:47)
Nám umírala maminka rok,byla v bdělém komatu,který přišel náhle,nečekaně a v hodně brzkém věku :-S První týdny jsem prosila všechny,aby tu s námi zůstala,neodcházela,že jí hrozmě moc ještě potřebujeme...po sdělení skutečnosti,že nastalo bdělé koma a protože jsem z oboru,tak jsem věděla o tom vše...jsem prosila,aby maminka pokojně už odešla a nebála se nás tu nechat,jen ať už se netrápí...Bolelo to...ale člověk se s tím smíří,přijme ten fakt,ale ani čas tu ztrátu nezahojí,je to 12 let,co maminka odešla a chybí nám čím dál víc,myslím na ní každý den,stýská se mi..odešlo s ní všechno,vždycky nám říkávala "odejde táta-odejde chleba,odejde máma-odejde všechno"

ODPOVĚDĚT
Veronika K. (Engalore) ID 374788, mimibazar.cz/engalore (25.3.2013, 10:28)
Moje maminka, když umírala, řekla : musíme se smířit.....a to bylo ono, bolet to bude, to ano, ale musíte se se smrtí smířit. Až ten krok uděláte, bude vám o moc líp (F)

ODPOVĚDĚT
Žaneta T. (Tomek) ID 16768 (25.3.2013, 9:53)
mě také zemřela maminka po dlouhé nemoci,držela jsem jí za ruku když odcházela :-( :-( a bylo mi tak že jstem se chtěla někam zahrabat,někam kde budu jen já a tma a klid a tam si zalezeu a budu brečet.Nemohla jsem ani žádné tlumící léky,musela jsem fungovat jako maminka .Dnes vím že to bylo dobře.Neměla jsem tolik času na myšlenky PROČ.JAK,KDY apod.Maminka mi odešla [A] před 3 lety a teprve cca půl roku už to snáším OK.Ale i tak není den kdy bych na ní nemyslela ale už nemám potřebu platkat.Bylo jí nakonci hrozně,už se jen trápila,pro ní to bylo vysvobození [A] [A] [A] [A] (F).Špatné jsou pro mě Vánoce,to mi chybí moooooc.

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (25.3.2013, 9:41)
Hodně sil (F) (F) (F) Taky jsem si tím prošla...přebolí to. (F)

ODPOVĚDĚT
Jana D. (jaspinn) ID 130617 (25.3.2013, 9:34)
Maminka mi zemřela přesně před rokem...............nebyla nemocná dlouho, ale z naprosto vitálního člověka se za pár týdnů stala troska........... :´( :´(
Chybí mi, někdy mi to připadá, jako by se to nestalo a je to nějaká jiná realita. Ale dnes už si prohlížím její fotky, čtu její dopisy a s rodinou vzpomínáme bez toho, abych brečela. Spíš si vypravujeme histroky, kdy jsme se smáli, vzpomínáme na prožité hezké chvilky, jakou měla ráda hudbu a tak. Dávám dohromady "Dějiny naší rodiny" z fotek a dopisů od doby kdy byli mí rodiče mladí až dodnes, kdy už by je čekaly pravnoučata. A je to hezké vzpomínání a nebolí. Chce to čas Danuš, nic jiného (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Jaroslava Š. (svecina) ID 339697, mimibazar.cz/svecina (25.3.2013, 9:13)
Danuško uplně Vam rozumim a citim s Vami uplně toto same jsem proživala před pěti měsici s mym tatinkem uplně nejhorši je ten den kdy to přijde tatinek byl doma normalně při vědomi mluvil s nami byl nemocny byla to rakovina rano mu se mu špatně dychalo přijela pohotovost a řekli že je to otazka par hodin myslela jsem že budu hlavou mlatit do zdi odvezli ho že mu v nemocnici vice ulevi ted den mam pořad před očima byl to řijnovy patek od rana nadherně slunečno krasně teple počasi v poledne jsem jela do nemocnice ale přijela jsem pozdě :´(od te doby nesnašim když sviti slunce protože mi to ten den připomina :´(je to hrozně bolestive i po těch pěti měsicich i když jedina utěcha že tatinka už nic neboli tyden po něm zemřel jeho kamarad tak si řikam že tam jsou spolu [A] (F)

ODPOVĚDĚT
Jana V. (jana1905) ID 42370 (25.3.2013, 8:46)
Me pomohla vira v Boha. Jsem verici a mamka mi odešla před 2 lety po 12 letem boji s rakovinou.Tatu už také nemám. Opřela jsem se o Boha Jeho pomoc a silu a jen s Jeho pomoci jsem to zvladla. Citila jsem jak je ted po smrti mamka statna ze uz netrpi a ja ji to musim jen prat a jit dal. Byla jsem si jista, ze i tak ona by si to prala. Kazdopadne vy tu musite byt jeste pro tatinka. Preji hodne sily

ODPOVĚDĚT
Dita H. (ditule76) ID 113743, mimibazar.cz/ditule76 (25.3.2013, 8:39)
Moje maminka zemřela když mně bylo 9 let. Je to už 28 let, nevyrovnala jsem se s tím dodnes. Brečím tady i teď. Chybí mně moc a myslím, že to tak už bude celý život. Je mně líto, že moje děti nikdy nepoznají druhou babičku. Nemám jít ke komu pro radu atd. Přeji Vám hodně sil a užívejte si poslední chvíle s maminkou.

ODPOVĚDĚT
Petra S. (Sárasára) ID 10623, mimibazar.cz/slavetinska (25.3.2013, 7:47)
Danuško , jak už někdo psal :´( težké to teprve bude . Nejhorší asi první rok - první vánoce , první jaro , prázdniny.......ale nejlepší lék je opravdu čas . Držte se , rodina Vás bude potřebovat . Hodně sil. Petra :-S :-S

ODPOVĚDĚT
Renata Š. (minonci) ID 342237 (25.3.2013, 0:11)
Je to hodně smutné mě umřel táta bude to už 3 roky :´( Jsem ráda že jsem ho mohla držet za ruce na aru,bylo to naposled.A nebalo mu ani 50. Strašně se mi stýská. Mám už jen maminku z celé mé rodiny a nedokážu si představit že bych i o ní přišla :´( :´( :´( Budte s maminkou co nejdýl (F)

ODPOVĚDĚT
Radka D. (mělnička) ID 41575, mimibazar.cz/melnicka (25.3.2013, 0:03)
Čtu to a brečím. Moje maminka je naštěstí zdravá, máme spolu krásný vztah, ale s přibývajícími léty mi častěji naskakuje představa, že tu jednou nebude a z toho mi je opravdu hrozně. Držte se :´(

ODPOVĚDĚT
Kateřina D. (katija) ID 374657, mimibazar.cz/katija (25.3.2013, 11:17)
Radu, přesně tak...ještě to člověk neprožívá a už je tak je to hrozné... :-(

ODPOVĚDĚT
Zuzana S. (chrobacik 13) ID 456817 (24.3.2013, 22:46)
Mám jen jednu radu,važte si každinkou chviličku,co můžete být spolu (F),je a bude to těžké,ale časem se to trošku zlepší.Já mám vážně nemocnýho tátu a nemůžu být s ním a věřte,že je to horší,než když můžete být s tím kdo vás potřebuje,pomáhat mu a říct všechno,co máte na srdíčku :´(
Přeji hodně sil (L)

ODPOVĚDĚT
Eva Č. (cechma) ID 21312 (24.3.2013, 22:21)
MĚ ZEMŘEL TATÍNEK PŘED ČTYŘMI MĚSÍCI,A MÁM DOJEM,ŽE JE VŠE TĚŽŠÍ A TĚŽŠÍ,VŠUDE HO VIDÍM, V KAŽDÉ MÍSTNOSTI MĚL SVÉ MÍSTO A MÁ HO TAM DODNES.SMÍŘIT SE S TÍM NEDÁ NIKDY!!!!!!!14 DNÍ JSEM BYLA PLNĚ NEFUNKČNÍ.KDYBY NEBYLO MANŽELA,TAK NEVÍM,TEN PRAL,ŽEHLIL,NAKUPOVAL A UČIL SE S MALÝM DO ŠKOLY.VŠICHNI S TÍM BOJUJEME,ALE MÁM DOJEM,ŽE KAŽDÝ SÁM,PROTOŽE TO PROSTĚ V SOBĚ DUSÍME,ALE NEDOKÁŽEME O TOM MLUVIT NAHLAS.PŘEJI VÁM CELÉ RODINĚ HOOODNĚ SÍLY,TU BUDETE POTŘEBOVAT.

ODPOVĚDĚT
Bára Z. (barunka85) ID 168773 (24.3.2013, 23:41)
Evo, měla jsem to podobné jako vy, jen to už bude 8let :´( :´( (candle) moc o tom nemluvíme a když tak já stejně nemůžu, protože jen brečim. na fotky můžu koukat věčně. často za mnou chodil ve snech, ale po jednom víkendu (psychoterapeutický víkend) přestal :-( někdo mi říká, že byl čas aby odešel, terapeut ze školy co tam byl mi nabízel pomoc, ale zatim na to nemám sílu.

ODPOVĚDĚT
Celkem: 30 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>