nepovedené velikonoční perníčky, co mám dělat?
perníky peču už pár let, vždy stejný recept, nikdy jsem je neměla tvrdé, dali se jíst už druhý den. Včera jsem napekla dvě dávky a všechny jsou jako kámen. Mam z toho úplně depku.Přemýšlím, jestli nemám dnes napéct nové. Nečekám, že to změkne.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 11 komentářů
Radka N. (emma142) ID 276387 (23.3.2013, 7:02)
jé- to by byl manžel štěstim bez sebe ,-) prej na ně berou super ryby- tak by je třeba nějakej rybář ocenil (Y)

ODPOVĚDĚT
Naďa Z. (Zezulci) ID 345886 (22.3.2013, 22:14)
Jíťo,klid.Já minulý týden našla plechovou dozu a perníkama,co jsem pekla na Mikuláše a pak je "dokonale" schovala,aby se rozležely.Doteď byly jak šutr a děti si je namáčely do čaje ,-) ,-) ,-)Měla jsem recept,kde se psalo,že jsou hned měkké :-p :-p :-p

ODPOVĚDĚT
Jana A. (padochovcaci) ID 325800 (22.3.2013, 11:42)
Mně vždy pomůže dát do uzavřené mísy s rozkrojeným jablkem :-)

ODPOVĚDĚT
lenka w. (enkka) ID 348289 (22.3.2013, 11:33)
také se mě to stalo letos. tak jsem dva k sobě slepila povidlama s rumem a nahoře je celé polila cukrovocitr. polevou a pak udělala konturky bílou. (velikonoce3) (velikonoce3) (velikonoce3) a nebu´dte smutná (kocka)

ODPOVĚDĚT
Petra L. (ludvajska) ID 176170 (22.3.2013, 10:44)
Nezapomněla jste dát jedlou sodu? Při porovnávání receptů jsem vysledovala, že ihned měkké jsou perníčky z těsta, kde se dává jedlá soda (asi lžička).

ODPOVĚDĚT
Jitka K. (kalafunka3) ID 119508 (22.3.2013, 10:51)
dávám místo jedlé sody pr.do.peč., ale když dám místo perníkového koření, normální prášek do perníku, je to taky lepší. No já nevim, co jsem pokazila. Taky se mi zdají, že jsem je měla z trouby vytahovat dřív. Měla jsem tu kupu haverlantů a "pomáhaly" tak jsem lítala, hlídala, nestíhala. +o(

ODPOVĚDĚT
Martina T. (martinato) ID 172267, mimibazar.cz/martinato (22.3.2013, 15:49)
v každém receptu co mám jedlá soda, prášek do pečiva do perníčků není to pravé ořechové.....

ODPOVĚDĚT
Ivana M. (Ankavi) ID 56515 (22.3.2013, 10:30)
Naše (X) si mé měkké perníčky nechává na tácu ztvrdnout - tvrdé miluje... ,-) Ale vy nezoufejte, s chlebem či jablkem Vám určitě ještě stihnou změknout (Y)

ODPOVĚDĚT
Jitka K. (kalafunka3) ID 119508 (22.3.2013, 10:56)
už se mi dlouho nestalo abych něco takhle posralinkala, tak jsem z toho (child12), asi mam taky depky z toho počasí, a tohle mi fakt nepřidalo.

ODPOVĚDĚT
Romana D. (doro) ID 58231, mimibazar.cz/doro (22.3.2013, 10:21)
Dejte do uzavíratelné nádoby s kouskem čerstvého chleba, kůrkou i střídou..klidně 2 krajíce na větší kusy i mezi perníky... a za den dva jakmile chleba ztvrdne, protože vlhko absorbují ty perníčky, dejte další kousky čerstvého chleba a ty staré samozřejmě dejte pryč. Jde to i s těma jablíčkama jak píšou maminky, ale mě třeba taky vadí ta jabková vůně..chlebík je v tomto v pohodě! tak hodně zdaru, já to tak praktikuju a i ty nejtvrdší vždycky změkly (L)
R.

ODPOVĚDĚT
Jitka K. (kalafunka3) ID 119508 (22.3.2013, 10:57)
dobře, dobře. To udělám. *-)

ODPOVĚDĚT
Radka H. (Suruvce) ID 73435 (22.3.2013, 9:31)
Uzavíratelnou vzduchotěsnou nádobu...šup tam s nimi a nakrájet pár kousků jablíček...změknou a budou suprovní (Y)
Já mám velké plastové dózy a změknou i ty s kterýma bych jinak i zatloukla hřebík ,-)

ODPOVĚDĚT
Jitka A. (jitkaad) ID 134108 (22.3.2013, 9:18)
Nejlíp na ně funguje vlhko, což je venku perfektní (Y), jablko taky funguje, ale perníčky dostanou takový jablkový nádech a to mi moc nechutná, já bych je nechala klidně tvrdé a pojídala namočené do kakaa, nebo čaje....

ODPOVĚDĚT
Jitka K. (kalafunka3) ID 119508 (22.3.2013, 9:26)
dám je tedy za okno, snad se to ještě napraví. Jsou opravdu jako kámen, něco jsem udělala špatně :-(

ODPOVĚDĚT
Markéta K. (Markytka76) ID 203192 (22.3.2013, 9:06)
Do plechové dózy a k nim jablko *-) *-).Já mám taky někdy tvrdé ale změknou jak je dám z chladna (ze špajzu tam máme chladno) do tepla.V momentě jsou měkké. (Y)

ODPOVĚDĚT
Jitka K. (kalafunka3) ID 119508 (22.3.2013, 9:12)
myslíš, že bych je mohla dát do mrazáku? Nebo za okno? Já jsem z toho fakt smutná, protože na moje perníky se těší hodně lidí a já je zklamu.

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (22.3.2013, 9:50)
Dejte jich pár do mrazáku na zkoušku, za dva dny vytáhněte a uvidíte. Jinak, já dávám do kastrolu s poklicí a do zimní zahrady, pokud je smečka nesež€re tak změknou ,-)

ODPOVĚDĚT
Markéta K. (Markytka76) ID 203192 (22.3.2013, 9:17)
Do mrazáku nevím *-)-to jsem nezkoušela.Nebudou se pak drobit? Za okno asi jo-já je mám v chladu běžně.Rozhodně s tím nic nepokazíš.

ODPOVĚDĚT
Jitka K. (kalafunka3) ID 119508 (22.3.2013, 9:24)
dám to tedy za okno a počkám, do zítřka. Ani se mi nechce je zdobit :-( :´(

ODPOVĚDĚT
Barbora N. (Lelda) ID 41555, mimibazar.cz/lelda (22.3.2013, 9:01)
Tohle já vůbec neřeším :-)u nás se sní i ty tvrdé (zajic),do Velikonoc je jěště trošku času tak třeba jěště změknou....

ODPOVĚDĚT
Jitka K. (kalafunka3) ID 119508 (22.3.2013, 16:01)
asi máte pravdu, jedinej kdo řeší tvrdost perníčků jsem já. Nechala jsem je v kuchyni bez zákazu a mizí ^o) udělám nové

ODPOVĚDĚT