Andrea P. (Adaa) ID 43447, mimibazar.cz/adaa (6.1.2013, 18:12) |
Ano zrovna v pátek jsem zase nakládala...
ODPOVĚDĚT |
| Ilona B. (Ilis1) ID 136003 (6.1.2013, 18:41) |
a můžete poradit nějaký receptík? nebo jak nakládáte a kolik?
ODPOVĚDĚT |
| | Andrea P. (Adaa) ID 43447, mimibazar.cz/adaa (7.1.2013, 6:48) |
Já dělám na kg zelí 2dkg soli a pokmínovat od oka, nakrouhám promíchám, nechám dvě hodiny odpočnout a natlačím do pětilitrovek, zaliji vodou, zatížím a nechám stát na okně v teple tak za tři týdny bude hotový...
ODPOVĚDĚT |
| | | Zlata J. (háčkovanéčepice) ID 352312, mimibazar.cz/hackovanecepice (6.1.2013, 20:08) |
Naložit zelí můžete, ale je pravda, že teď už je v obchodech k dostání pouze trvanlivé zelí určené k uskladnění, klasické krouhárenské podléhá rychleji zkáze, ale je křehčí, sklízí se v průběhu října. Nám chutná zelí naložené v poměru: 40 kg zelí, 1 kg soli, 20 g kmínu a cca 8 kuliček celého pepře, někdy přidáváme i čerstvý kopr (asi 2 větvičky). Důležité je dát do tepla, pravidelně dolévat vodu (slanou, převařenou). Tak ať se podaří.
ODPOVĚDĚT |