Nesamostatné děti...
..více v komentu......
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 47 komentářů
Radka Š. (rsram) ID 151855, mimibazar.cz/rsram (5.1.2013, 22:43)
.tak Jitko, já vám zvednu náladu, nejste v tom sama.Mladší bude mít v lednu 2 a staršímu je 4,5.....každý den si říkáme to samé "neudělali jsme někde chybu" ,-) ,-)starší vydrží sám a bez nás jedině , když se kouká na pohádku.....o tom mladším nemluvím +o(uměl to cca kolem roku, ale už to zase zapomněl.Spolu si moc hrát neumějí....jen když stavějí bungr, tak to o nich 10min. nevíme, protože ho stavějí, snáší do něj spostu věcí.....které pak hodinu uklízíme a třídíme, bungr si dělají z podsedáků z gauče, tak určitě máte představu jak u nás pak vypadá obývák ,-) ,-) ,-)....stále jsem na zemi a stavím, jezdím a lítám ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 22:54)
,-) ,-) a jak zvladate takove ty bezne denni prace??

ODPOVĚDĚT
Radka Š. (rsram) ID 151855, mimibazar.cz/rsram (5.1.2013, 23:06)
Bohužel jsou opravdu hodně drobné ale naštěstí se kvůli tomu netrápím ,-)jak psala paní níže, že ji syn pomáhá.....na to fakt každý den nemám.Mladší syn , kdykoliv otevřu myčku nebo napustím kýbl je u mě.....ano vyndat prádlo z pračky a pověsit to se dá....vaření už je s nimi méně zábavné.Dnes jsem obětovala 0,5kg strouhanky na 10min. klidu, pak to samé množství těstovin na dalších 10min., stokrát jsem zametala, ale i teď večer mi těstoviny křupla pod nohama ,-)bohužel mi děti hlídá moje máma jen 2h. týdně, jinak jsou stále s námi......prý se nám to jednou vrátí, to že se jim věnujeme ,-)tak uvidíme (L)

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 23:40)
no to samy je u nas... a pak prijde muzskej z prace a rekne..PROSIM TE,,PROC JIM NECHAVAS....tototot t a to......no proc asi?? (pirko) (facky) urcite.URCITE se nam to varti a rikejme si to kazdy,KAZDICKY den,jen co otevreme oci ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Lenka G. (gary) ID 204107, mimibazar.cz/lenkagarajova (5.1.2013, 22:38)
Jituš jsem ráda, že v tom nejsme sami, máme 3 letou (X) a na cestě druhé (child11). Řešili jsme to s manželem zrovna předevčírem, kdy už ve mě bouchly saze, kde se stala chyba. Naše malá si do pokojíčku prostě hrát nepůjde , radši bude "zevlovat" u nás v obýváku. Zkusili jsme jí hódně chválit, když si vydrží chvličku hrát, ale bez valného výsledku. Vyžaduje abych na ní koukala i když si skládá puzzle......a ve společnosti ani nemluvím.....je to tajfun co se vůbec nestydí ani před cizíma. Hodně jsme se jí věnovali i věnujeme, já i manžel a po dvou hodinách kdy si s ní intenzivně hrajeme čekáme, že bude aspoň chvíli klid,ale néééé, ona zase přijde a pojď se mnou do pokojíčku 8o| Tajně jsem doufala, že s druhým dítkem se to změní, ale podle toho co píšete nevím nevím, ale moc se mi líbilo co psala Soňa N. a Marcela N. Musíme být rádi, že řešíme "jen" takové starosti a držet si palc

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 22:51)
ten nas taky zevluje ,-) no drzim vam moc palce!my mame deticky obracene,ten ponekud samostatnejsi a klidnejsi je starsi...Urcite jsem rada,ze resime "jen" toto,ale na druhou stranu...no uz jsem to okomentovala :-$ navic........od zacatku prosince marodi bud jeden,nebo druhy,nebo ja..ted momentalne vsichni 3 najednou +o(takze nemuze zadny z nas ven,jsme tu zavreny tak nejak pospolu a vsechno je tim padem jeste mnohem horsi :^) nemuzu jit uz ani na zachod,aniz by se za dvermi neozvalo.."mami.......?...ja te hledááám......." ,-)tisickrat nic umorilo osla a ac se to muze zdat nekomu buh vi jak malicherne,verte mi,ze ja jsem se uplne zmenila a kdyz je ma treba babicka na hlidani,jsem nekdo uplne jiny (zip)

ODPOVĚDĚT
Marcela N. (Cecilka08) ID 153926 (5.1.2013, 22:15)
Jak tady čtu ty reakce, tak si vzpomínám, jak jsme před otěhotněním klepaly, aby už byl mimčo v bříšku, pak zas celý těhotenství, kdy už ho budeme držet v náručí a pod dvou letech, už bychom je nejraděj půl dne neviděly. Já myslím, že je dobré brát věci jak jdou, vždyť jsme snad v rodině chtěli děti, abychom s nimi prožlvali každodenně radosti , hlouposti, bolístky, hráli si s nim, učili je nové věci..nikdy už na ně nebudem mít tolik času jako teď. Když jsem byla malá, musela jsem od roka do jeslí, jako skoro každý v té době. Moje máma si na to často vzpomíná, když vidí moji malou, a říká jak moc toho lituje. Prostě to, že chtějí být se svými rodiči patří k věku a věřte, že jednou budou tak samostatní, že nás to bude mrzet.

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 22:43)
Marcel podle me mate v podstate pravdu,ale vse ma sve hranice..Pokud dite vyzaduje vasi temer 12ti hodinovou pozornost,nemate prilezitost abyste v relativnim "klidu" uvarila.,vyprala,poklidila,povesila pradlo,vyklidila mycku-obecne zvladala bezne domaci prace,nedejboze se take postarala o jine cleny domacnosti,asi to neni zcela normalni..Verte mi,ze se svymi detmi denodenne resim jejich radosti,starosti,problemy,objevujem nove veci,hrajem si..Nicmene to,co nektere deti-a i to moje-dela mi neprijde adekvatni...
Necetla jsem zde snad jeden jediny prispevek,ze ktereho by vyplynulo,ze by nektera mamina sve dite rada pul dne nevidela..
Ano.....jsou tu prispevky,kde mi maminy rady zvladly bezne denni ukoly bez toho,aniz by jim celou dobu za zady( a i za casti pod zady) neknikalo,v horsim pripade se nedrzelo neceho,co je zrovna po ruce a visi to na ni, a ja se radim mezi ne...

Kdo takove doma dite nema,nepochopi to.Tim si jsem jista.

ODPOVĚDĚT
Marcela N. (Cecilka08) ID 153926 (5.1.2013, 23:07)
Jitko, já mám takovou holčičku (26 měsíců), komentuje i to že sedím na záchodě a je tam se mnou, Do toho jsme se nedávno stěhovali a dopisuju diplomku a bude mi 45. Co jde udělat s ní, to udělám (třídím prádlo do pračky, ukládáme věci do myčky, vyndáváme věci z myčky) a co nestihnu přes den, musím udělat večer. Hlídání nemáme, vstává v 7 ráno a usíná nejdřív v osm večer, s manželem po stěhování montuje nábytek, mě pomáhá uklízet, míchat těsto na buchtu, na vánoce jsme měli jen perníčků, válela těsto a taky sama zdobila, nic jiného jsem ten den nestihla...mám velkého syna 22, ten byl úplně jiný, hrál si sám celé hodiny a beruška je zas jiná. Někdy večer taky mám plné zuby, ale znovu říkám, patří to k věku, pokud nevěříte mně, najděte si nějaké knihy s dětskou psychologií. Přeju pevné nervy.

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (5.1.2013, 21:09)
Jitko, mám každé dítko jiné, ale všechno zlé je pro něco dobré. Jeden synek taky pořád jen za mnou - "pojď si hrát, koukej, pomož mi, buď u mě", byla jsem šílená. Další 2 děti - naprosto samostatný, vystačí si o samotě, hrajou si, povídaj, pro mě super. Ale - ten "kontaktní" - je mu teď 11 - je moc společenský i ve škole, má spoustu kamarádů, kroužků, miluje děti a lidi kolem sebe, je oblíbený. Ten mladší - samotář, introvert, má jen jednoho kamaráda, těžko se přizpůsobuje , než se skamarádí a osmělí, je to problém. Prostě pro život si myslím, že to kontaktní dítě to má o dost jednodušší. Takže vydržte a uvidíte, že holčina bude naprosto pohodová a oblíbená v kolektivu. (F)

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (5.1.2013, 21:11)
,-)teď koukám, že asi chlapeček, ne holčina, ale to je fuk, prostě bude pak naprosto v pohodě. (F)

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 21:19)
..a to mate fuk! ,-)my mame oba dva.....druhy je klidny,nebojovny,,,,hoodne rad kouka na pohadky,,hrat si tedy taky prilis neumi,ale NEPRUDI!!!varime spolu,snazim se je zapojovat...ale po chvilce jsou oba k smrtu zpruzeli :-S |-) |-) +o( (comp)

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (5.1.2013, 21:28)
Jak porostou, bude to pořád lepší. Až jim bude 15, budete s láskou vzpomínat na časy, kdy Vás potřebovali :-). (F)

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 21:42)
Soňo.....jsem si skalopevne jista,ze na TOHLE obdobi s laskou vzpominat nebudu ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (5.1.2013, 21:04)
Já syna od malinka učila dopoledne si hrát sám, odpo spolu. Dopoledne jsem vařila, uklízela a prala (se starou vířivkou bez automatky., práce na celý den skoro...), takže to dopadalo tak, že jsme to vše dělali spolu, stlal se mnou postele, třídil prádlo (mimčo se posadí na bobek a muchlá dvě trika, později podával prádlo atd) utíral nábytek (šmudlil hadříkem a já po něm umývala) při vaření míchal kostky Lega v hrnci nebo bubnoval, já hlasitě komentovala co dělám, nebo jsme zpívali atd. Až po obědě jsme si hráli s jeho hračkami a věnovala jsem se mu stoprocentně. Uměl si prohrát sám a vydržel. Ale na každé dítě to asi nefunguje.

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 21:22)
Peti...ja se o to taky snazim,ale jsou z toho znudeni! +o(

ODPOVĚDĚT
Simona S. (omi) ID 11216 (5.1.2013, 21:02)
Naše dcera má 7 let a doslova od narození musí být pořád se mnou. Teď už si ale myslím, že není nesamostatná, jen společenská, žádný samotář. Pokud má doma kamarádky, tak o ní nevím. Ale nemá bohužel sourozence, tak to "odnáším" já :-)Pořád se mnou něco řeší, mluví a mluví a mluví a vyžaduje odpověď. Já jsem spíš samotář, prošla jsem několika fázemi, od zoufalství po smíření a nyní už dokážu vypnout poslech :-))

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 21:26)
,,,na tu fazui se tesim..ja se zatim trapim (zip)

ODPOVĚDĚT
Simona S. (omi) ID 11216 (5.1.2013, 21:57)
No není to ještě ideální :-) Např. se téměř denně spolu sprchujeme, když jsem na WC, tak stojí za dveřmi a mluví, děs. A to byla obrovský nespavec a doteď má malou potřebu spánku...např. dnes vstala v 7 a ještě nespí a nevypadá vůbec ospale :-| Ale na druhou stranu už umí spoustu věcí udělat sama, okoukala ode mě (Y)

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 22:55)
..ale tu samostatnost jaksi......se nedari,co?? ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Jana O. (janulka007) ID 56386, mimibazar.cz/janulka007 (5.1.2013, 21:01)
2,5 letá i ta 9,5 letá (ta už odmala) si vydrží hrát samy fakt dlouho. Zavřou se do pokojíčku, vytáhnou kostky a různé figurky a celé dopoledne o nich nevím. Zabaví se i když jsou samy.

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 21:26)
Jani...no co dodat..zavist veeeelika!

ODPOVĚDĚT
Lenka D. (Lencika) ID 284124 (5.1.2013, 20:59)
Starší děti si uměly hrát samy. Nejmladšímu je 2,5 roku a sám si také vyhraje. Když něco dělám, přinese si třeba kreslení nebo Lego a po mně už nic nechce, jen občas pochválit. Je to výhoda, zvládnu při něm naprosto všechno. (Y) Hlídání nemám a kluky mám tři. Takže musí být trochu samostatní (F). A mluví dobře.

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 21:27)
U nas mluvi ten mladis lip,nez ten starsi..fakt vam zavidim...vim,ze nejsou vsechny deti stzejne,my dva mame doma "den a noc",ale prijde mi,ze to co dela je uz trochu pres caru +o(

ODPOVĚDĚT
Martina Č. (Martaep) ID 103042, mimibazar.cz/martaep (5.1.2013, 20:58)
naše (X) od malinka pořád mamííííí...šťávu, mamí pojď sem atd.. Teď ji bude 8 a je to pořád stejné 8-| 8-| Už jsem s (svatba) vypozorovala, že pokud jsem doma..chodí zamnou každých 4-5 min 8-| Nemáme ani čas si s (svatba) říct souvislou větu +o( (zip) Ale (Z) 5,5 přijde jen mrknout jestli jsem doma ( protože je spokojený v pokojíčku ,-) Takže u nás každé dítko úplně jiné ,-)No vidíte než jsem to napsala už je (X) zase tady 8-| ,-). Mluví i když ví, že už ji třebas i ignorujeme chviličku ( na radu lékařky) ,-) Prostě to musí říct a zase odejde do 5 min je tady zase.. a to je každý den od rána

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 21:25)
No to mi snad ani nerikejte!!!! ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 24072 (5.1.2013, 20:48)
moje starší, nyní 5 let a 3 měsíce je samostatná od 2 let, nyní mám ještě roční, takže si spolu hrají, starší se o ní sama a ráda stará, takže je to velká pomoc, dá jí do postýlky, napít, dudlíky a spát, nakrmí ségru, asi jsem od mala jí vedla k samostatnosti, uvidíme jak to bude u té druhé můry (Y)

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 20:56)
Evi..nezbyva nez zavidet..to se tedy mate! (L)

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (5.1.2013, 20:39)
Nase dvouleta (X) si sama vydrzi hrat i cele dopoledne. Hraje si, povida si s hrackama, panenkama, nekdy je sranda ji pozorovat a poslouchat ,-) ,-) Samozrejme je rada, kdyz si nekdo hraje, kresli "cte" s ni,ale kdyz jsme spolu samy doma, nic bych neudelala. Ale zas na druhou stranu me to mrzi, ze mne nepotrebuje, ze ji ani nechybim :´(

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 20:57)
Ali presne tak......to byste doma nic neudelala..kvuli tomu smutna nebudte!!

ODPOVĚDĚT
Jana P. (Chana) ID 45801, mimibazar.cz/chana (5.1.2013, 20:39)
U nás si kluci taky hrajou sami. TEn nejstarší, je mu teď 5,5 si hraje sám prakticky odjakživa. Až jsem se bála, jestli není autista nebo tak něco. Naučil to podle mě i mladšího bráchu (4), akorát ten nejmladší (1,5) je trochu mamán. Jinak myslím, že děti se většinou musí naučit hrát sami. Zkuste si hrát vedle nich, sama, aby vaši hru odkoukali. A zkuste je pomalu zvykat na to, že se jim prostě každou druhou minutu věnovat nebudete. Jsou ještě malí, takže nemá cenu to nějak hrotit, ať si ale polehoučku zvykají.

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 20:58)
No Jani ja to zkusim..zrovna dneska jsem si rekla,ze jim jako napovim,ale hned jak jsem se vzdalila,uz byl za mnou.-.terorista! (palice)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (Chana) ID 45801, mimibazar.cz/chana (5.1.2013, 21:02)
,-) Ono to půjde pomalu, děti potvůrky jsou až moc chytré a jen tak se nedají. Obrňte se trpělivostí a určitě vyhrajete!

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 21:15)
jani....ja Vam mam pocit,ze tenhle boj jsem uz davno prihrala,ze to resim pozde...

ODPOVĚDĚT
Jana P. (Chana) ID 45801, mimibazar.cz/chana (5.1.2013, 21:21)
To určitě ne! Vždyť máte prťousky. Já, ač mám kluky samostatný, si myslím, že tohle je u dětí celkem běžné. Tedy, že vyžadujou matku. Aspoň co tak vidím v okolí. Když se jim pomalu přestanete věnovat, tak ono jim nic jiného nezbude, než si vystačit sami.
Jinak pokud si dobře pamatuji, tak děti si společně hrají cca od 4 let. Do té doby si můžou hrát spolu, ale každý jede po vlastní linii, až později umí budovat něco společně. Tak pak se to určitě zlepší i u vás, nebojte!

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (upraveno 5.1.2013, 22:56)
(L) (L)dekuju..on nejede po sve linii,ale vyhradne po me ,-) ,-)moc dekuju za slova utechy [A]

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Hana S. (Hanka12338) ID 255916 (5.1.2013, 20:38)
Dobrý večer,naši kluci si vydrží hrát v pokoji tak 20minut-když maj náladu,jinak taky chtěji pořád pozornost (child3) .Myslím,že to není nic hrozného,aspon se naučí pořádně mluvit,když chtějí být s dospělým a ten se jim věnuje.
Známá se hrozně chlubila tím,jak má samostatnou dceru,která si vydrží hrát pomalu celý den sama v pokoji,ale to,že neumí říct půl slova,když to od nikoho neslyší,už neřešila :-@

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 20:41)
Joj Hani u nas to prave HROZNE je..... (zip) (zip)diky!

ODPOVĚDĚT
Katarína B. (bertica) ID 35541, mimibazar.cz/bertica (5.1.2013, 20:35)
JA PŘIZNÁVAM ŽE S TÍMTO PROBLÉM NEMÁME..tarší dcera se pravdlene zavírala do pokoje,hodinu minimálne jsme o ní nevdela-vytáhla si lego a zvířatka-už ve 2letech byla samostatná.mladší na tom byla trošku hůř..ted mají holky 7 a 3,5 a začali si krásne hrát spolu-zavřou se a nevíme o nich-když jsou moc potichu tak je jdu zkontrolovat ,-)

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 21:15)
záááááááááávidimmmmm!!! 8o|

ODPOVĚDĚT
Pavlina H. (ppalika) ID 141437 (5.1.2013, 20:33)
Zdravím Jituš, no mě připomínáte, jak jsem válčila s dcerou ,-)stený, jak píšete, neuměla 5 minut sedět sama, furt mami pojd sem, koukej, pojd semnou si hrát,, prostě furt jen já, já si hrála a ona koukala, sama neudělala nic, chápu vás.. ale to přejde :-$. ted jí je 5 let a myslím, že už je to o 100% lepší, hraje si sama, povídá si,,, ale dokážu se vcítit do Vaší situace, znám to a pamatuji velice živé, je to šílený 8-| držim palce a pevné nervy (mamca)

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 20:39)
...zrovinka kdyz jsem cetla vasi pasaz mja jste si hrala jen vy se vedle me ozvalo..POJD SI HRAAAAAAT... ,-) ,-) (6) taky jste nebyla schopna cokoliv udelat??mne to uplne bere elan,nemam chut nic delat,nejsem schopna vlasstne skoro niceho :-Sneustale ho za pr,,,elí,neustále po mne neco vyzaduje..od samyho rana ale!!! 8o| 8o|

ODPOVĚDĚT
Pavlina H. (ppalika) ID 141437 (6.1.2013, 22:54)
No Vaše situace je úplně stejná, jako byla ta naše, hruza, přišlo mi, že mýt nádobí trvalo celou věčnost,,, chvilku si hrála a já pak hodinu uklízela,,štvalo mě, že neudělám nic, všude bordel, i blbej nákup, z kterého bych byla doma za chvilku, tak s ní za hodinu...musíte vydržet, zlepší se to, ted má 5 let a je to fakt lepší ikdyž furt vola mami pojd koukej atd,, tak už jsou frekvence menší,,,ted si to uvědomuju,,je to fakt lepší, dcera je jednináček a nejspíš i zustane, a je mamánek hroznej,,, tak s tím asi nic neudělám,,,,stejně to jsou takový prdýlky, držte se, (L)

ODPOVĚDĚT
Věra F. (pupečník) ID 54068, mimibazar.cz/pupecnik (5.1.2013, 21:11)
ty jo, to jsou úplně moje slova ,-) jakobych četla o sobě :-D náš má 5 let a takové stavy má pořád a já furt, že je chyba v tom, že je jedináček a když už jsi jdu hrát s těma dinosaurama apod.. tak mě úplně dorazí jak každou druhou minutu mě napomíná -A povídej si s něma- :-S 8o|

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 21:44)
(palice)..my mame dva a lepsi to neni!

ODPOVĚDĚT
Kateřina D. (katija) ID 374657, mimibazar.cz/katija (5.1.2013, 21:11)
Jíťo, také mám doma malou přísavku mužského pohlaví. Jak něco není okamžitě nebo nejdu okamžitě tak hučí a hučí jak zaseklej gramofon, nasadí speciální výraz a jede a jede. I v noci, jak zavolá a okamžitě nevystřelím tak to je - maminko, vstávej, pojď, maminko vstávej, pojď a furt dokola..

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 21:17)
Kaci u nas se deje taky neco podobneho...hraje takovou hru...jmenuje se : MAMI ME BOLI........tuhle to rikal i v noci ze spani ,-) (pirko) (palice) (comp) jsem uz vazne zoufala,zrala na nejakou poradnu.....byla jsem zencka plna zivota a elanu...praci jsme zvladala rychle a s chuti-.ted??? +o( +o( +o(

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (5.1.2013, 20:27)
..jak casto a jak dlouho si dokazi sami hrat vase deti ve veku cca 2 a pul a 3 a 3/4 roku?nemam uplne jasnou predstavu,jak to vypada jinde,ale mame s muzem pocit,ze se "nekde stala chyba" a nase deti si nejsou schopny sami si pohrat..cas,kdy se obejdou mez me asistence se u nas pocita na minuty...starsi je na tom i lip,ale mladsi,to je tragedie....jak to mate doma vy?Pripadne rada uvitam radu,kterak je to naucit....diky!

ODPOVĚDĚT