Holky,nemáte nějaký opravdu
zaručený recept na originál medovník-marlenku?Švagrová chce po mě upéct dceři k narozeninám a nemůžu vybrat z tolika receptů ten NEJ:-).Moc moc děkujiji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Hana K. (Hankiska) ID 283342 (24.9.2012, 13:49)
Taky bych ráda našla někde ten původní, starý, originální recept, v něm ale určitě není použité Salko na krém. (zajic)

ODPOVĚDĚT
Milena L. (veveřáček) ID 257062, mimibazar.cz/veveracek (22.9.2012, 19:41)
Já dělám tento a moc nám všem chutná (jidlo) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=225&user=155

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katkaValkova) ID 40922, mimibazar.cz/katkavalkova (22.9.2012, 19:06)
my děláváme tento a všichni se oblizují
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=72949diskuse

ODPOVĚDĚT
Iveta B. (ivetabubak) ID 211257, mimibazar.cz/ivetabubak (22.9.2012, 18:55)
Lenko tenhle je opravdu bomba http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=124622
Kdokoliv ho ochutnal chtěl recept (Y)zkoušela jsem jich několik,ale žádný nebyl takový jako tento. Tak ať dobře vyberete (L)

ODPOVĚDĚT
Alena J. (juvka) ID 404792 (22.9.2012, 22:48)
Tento mám také vyzkoušený a mohu doporučit. Při rozpatlávání těsta je dobré peč. papír položit na mokrou úterku pak to neklouže a je to šup rup. (clamp)

ODPOVĚDĚT
Jaroslava P. (jpencik) ID 360397 (22.9.2012, 21:37)
Také mi chutnal.

ODPOVĚDĚT
Lenka M. (31423) ID 64785 (22.9.2012, 19:25)
Ivet, děkuji :-$
na tento jsem se dívala taky (zajic)a asi to bude jeden z favoritů |:o)

ODPOVĚDĚT
Jana Š. (jovi) ID 59332, mimibazar.cz/jovi (22.9.2012, 18:53)
léta dělám tento medovník http://ekucharka.net/recept-na-medovnik/ a je zatím nejlepší ze všech co jsme vyzkoušeli a je k tomu i super instruktážní video

ODPOVĚDĚT
Lenka M. (31423) ID 64785 (22.9.2012, 19:27)
Janí děkuji (L)
už ho mám uložený [A]

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (elfivila P.) ID 382913 (22.9.2012, 19:15)
také dělám tento recept již několik let a je opravdu nejlepší. Kakao nedávám. Co jsem ochutnala jiné tak to nebylo ono, je nutné jej potřít tím sirupem jinak ta chuť nikdy nebude taková jaká má být. (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka M. (31423) ID 64785 (22.9.2012, 19:30)
Leni děkuji (L)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (22.9.2012, 18:17)
Dělám podobně (až na to šílené množství cukru, i s 200g je sladký až moc) akorát do posypky přidávám ještě mleté vlašáky a na promazávání střídám krém s kysanou smetanou, původně jsem to nedělala, ale vyzkoušela jsem a jinak už to nebude ,-) můj medovník je po okolí vyhlášený :-) (hello)

ODPOVĚDĚT
Lenka M. (31423) ID 64785 (22.9.2012, 19:29)
Děkuji |:o)
s tou smetanou to vyzkouším jak budeme mít my (^).
ještě poprosím jak děláte ten krém s tou kysanou smetanou? :-$ (zajic)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (22.9.2012, 19:31)
Nedělám krém s kysanou smetanou, mažu jedno kolo krémem, druhé smetanou s van.cukrem...na střídačku...moc se mi to nezdálo, ale vůbec to není nakyslé, zato měkkoučké a vláčné...všem to moc chutná.

ODPOVĚDĚT
Lenka M. (31423) ID 64785 (22.9.2012, 19:34)
Ted je mi to už jasné :-)
určitě to vyzkouším (Y) :-) (K)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 29247 (22.9.2012, 16:59)
Tenhle je jako originál:
Medovník z Apetitu
Ingredience:
• 3 vejce
• 300 g krupicového cukru
• 1 heru
• 3 lžíce tmavého medu
• 1 lžičku jedlé sody
• 400 g hladké mouky 00 extra
Na krém:
• 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka
• 300 g másla
Příprava
1. Připravte vodní lázeň. Do kastrolu nalijte vodu a postavte na něj větší ohnivzdornou misku tak, aby se nedotýkala hladiny. Vodu přiveďte k varu. Do misky vložte heru a nechte ji pomalu rozpustit. Potom do ní rozklepněte vejce a postupně přidejte med, cukr, mouku i jedlou sodu. Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů.

2. Směs v misce míchejte vařečkou přibližně deset minut, dokud těsto nebude mít zlatavou barvu. Pro netrénované paže je to poměrně náročná činnost, proto klidně použijte ponorného elektrického pomocníka. Doporučujeme sáhnout po hnětacích metlách ve tvaru spirály, na šleh

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 29247 (22.9.2012, 17:00)
Doporučujeme sáhnout po hnětacích metlách ve tvaru spirály, na šlehací metly se totiž těsto lepí. Vzniklé těsto rozdělte na šest stejně velkých dílů.

3. Na plech natáhněte pečicí papír a obkreslete na něj talíř či dortovou formu (podle toho, čím budete upečené pláty vykrajovat). Do kruhu pak gumovou stěrkou rozetřete v co nejtenčí vrstvě těsto, mělo by kružnici asi o centimetr přesahovat. Placku pečte dozlatova (sedm až deset minut) a totéž proveďte i s ostatními. V horkovzdušné troubě můžete péct pláty najednou.

4. Upečené placky okrájejte. Na každou můžete položit talíř a nožem oříznout přesahující okraj. My jsme použili nastavitelnou dortovou formu, pomoci si můžete i běžnou formou na dorty, která má odnímatelné dno. Okraje nevyhazujte, budete je potřebovat na závěrečné zdobení.

5. Vyrobte krém a posypku. Máslo a mléko vyšlehejte pomocí ruční nebo elektrické metly dohl

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 29247 (22.9.2012, 17:01)
5. Vyrobte krém a posypku. Máslo a mléko vyšlehejte pomocí ruční nebo elektrické metly dohladka, trvá to zhruba deset minut. Nakonec připravte posypku z okrájených kousků těsta – kraje vložte do mísy a prsty je najemno rozdrobte.

6. Sestavte dort. Pomocí kulatého nože rozetřete krém na první plát. Přiklopte další plackou, kterou opět namažte máslovým krémem. Opakujte tak dlouho, dokud vám nedojdou medovníkové pláty. Na závěr potřete celý dort včetně boků krémem a poprašte připravenou posypkou.

Tipy, jak upéct ,klasický‘ medovník z cukrárny
■ Lehce pozměňte krémy. Zavřenou plechovku se slazeným kondenzovaným mlékem ponořte do hrnce s vodou a dvě hodiny ji vařte. Můžete použít i tlakový hrnec, dobu varu pak zkraťte na polovinu. Po vychladnutí plechovku otevřete a vzniklý mléčný karamel smíchejte s třetinou másla.

ODPOVĚDĚT
Lenka M. (31423) ID 64785 (22.9.2012, 17:02)
Děkuji (L) (zajic)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 29247 (22.9.2012, 17:02)
Dělám ještě druhý krém. Ušlehanou šlehačku smíchám se zakysankou. Krémy střídám. Medovník není tak sladký.
Napsané to vypadá složitě, ale není.

ODPOVĚDĚT
Lenka M. (31423) ID 64785 (22.9.2012, 19:31)
Ještě že nejsem analfabet na pečení ,-) ,-) (H) (zajic) (L)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 29247 (22.9.2012, 19:35)
To je mi jasné, protože jinak by vás druzí nežádali o medovník (Y)
Ještě jsem zapomněla, že do posypky melu ořechy.

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno