| Markéta H. (Zamie) ID 88816 (31.8.2012, 9:08) |
Mohla bych poprosit o recept? Na co všechno se dají pak používat?
ODPOVĚDĚT |
| | Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (31.8.2012, 13:05) |
Používají se buď takhle samotná jako chuťovka, nebo s parmskou šunkou též jako chuťovka. Pak se hodně dávají do špaget, do salátů nebo na pizzu. Já je osobně moc nemusím, ale manžel je miluje....
ODPOVĚDĚT |
| | Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (31.8.2012, 13:00) |
Markétko, já jsem nakrájela rajčata na 0,5 až 1cm plátky i se semínky a cherry rajčátka na půlky, dala jsem je do sušičky a sušila přes celou noc + jsem je podle potřeby dosušila přes den. Pak jsem dala do skleničky česnek, čerstvé koření (např. bazalka, oregano, thymián, rozmarýn, šalvěj a některá jsem udělala jen s bazalkou a česnekem), sušená rajčata a vrstvy jsem zopakovala, prosolila a pak jsem zalila vše olivovým olejem (stačí obyč - ne extra virgin) . Já zalila bylinkovým (dělám si sama, že do koupeného oleje dám pár stroužků česneku, cca 30 kuliček barevného pepře a pak větvičku bylinek: bazalka, oregano, majoránka, thymián a rozmarým + cca 2 lupeny šalvěje - když se to nechá minimálně 14 dní proležet, tak máte výborný bylinkový olivový olej , když je extra virgin, tak stačí pak pár kapek na bagetku či toast a dát opéct - výborné a to jsem byla opravdu velká odpůrkyně olivového oleje).
ODPOVĚDĚT |
| | | Markéta H. (Zamie) ID 88816 (7.9.2012, 10:26) |
Děkuji za tipy, jen se zeptám, celou noc máte zapnutou sušičku? Nespálí se? Bez peč. papíru? Mě začala nějak černat? Něco dělám špatně
ODPOVĚDĚT |
| | | | Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (7.9.2012, 12:04) |
Mám zapnutou sušičku celou noc, ale je pravda, že když jsem šla na záchod (asi 2x) , tak jsem na chvilinku vypla, zkoukla, ale hned zase zapla a žádný papír jsem nedávala, jen ty plátky rajčat na plata (asi 4-5 plat).
ODPOVĚDĚT |