ČERSTVÝ ŠPĚNÁT
Kuchařinky, takový trošku blbý dotaz, jak prosím děláte klasický špenát z čerstvého? Ještě nikdy jsem ho z něj nedělala, tak nevím...moc díky ...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (1.6.2012, 19:08)
Trošku másla, na to špenát, pak posekám ponorným mixérem, zaliju mlíkem-vývarem a uvařím klasicky špenát, nebo spařit listy, pak nasekat a uvařit jako klasický zamražený (Y)

ODPOVĚDĚT
markéta k. (duomama3) ID 220890 (1.6.2012, 18:16)
trošku povařím, pokrájím (někdo ho mele), na cibulku + česnek, sůl, dusit, trochu smetany, na závěr vajíčko.. (zajic)

ODPOVĚDĚT
Kristýna S. (kristýnečka) ID 104978 (1.6.2012, 18:09)
Já ho spařím horkou vodou pokrájím a pak dám na pánev cibuli orestovat, pak dám ten nakrájený špenát, česnek bud vymačkám a nebo ho nakrájím a smažím s cibulí,osolím,opepřím a bud se dá vajíčko nebo já dávám trochu smetany.

ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (1.6.2012, 19:21)
a můžu se zeptat? také mám letos na zahrádce špenát, už jsme několikrát sklidili ty největší listy a špenát vyhnal do květu. mám už ho vytrhat úplně nebo můžu pořád otrhávat lístky dokud tam nějaké porostou. nebude to např hořké? vůbec nám to neudalo hlávku jako např dělá salát, šlo to rovnou nahoru.

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (1.6.2012, 21:14)
špenát hlávku nedělá, jsou to jen listy. To byste musela mít salát nebo kapustu. Zkuste ho otrhat a ty malé lístky dorostou. Už při trhání buďte pečlivá, ať tam nemáte plevel nebo květy. Hořké nejsou.

ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (2.6.2012, 20:05)
díky, otrháváme postupně největší lístky

ODPOVĚDĚT
Ludmila K. (tyrkysový kamínek) ID 182593, mimibazar.cz/tyrkysovykaminek (1.6.2012, 21:06)
My, když jsme syli špenát, tak vždy po týdnu malý záhonek, aby byl čerství.

ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (2.6.2012, 20:05)
děkuji, já měla taky malý záhonek jen na zkoušku, narostlo ho nějak hodně, tak otrháváme postupně.

ODPOVĚDĚT