Maminky, prosím o radu kam dáváte vykynout těsto, když má kynout v teple. Když topíme tak ho dávám k topení a, když svítí sluníčko tak ven do stínu, ale když není po ruce ani jedno kam s ním? Děkuji za rady.
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/190209/11/a400427-1549708110.jpg) | Alena M. (a74) ID 400427 (13.5.2012, 20:27) | Já taky do trouby na cca 50st. Ale přivřu do dvířek zmuchlanou utěrku, ať je tam trochu vzduchu. To asi být nemusí, ale já to tak dělám :o)))
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110302/09/a110212-1299053878.jpg) | Bára R. (rabaska8) ID 110212 (13.5.2012, 18:26) | buď v domácí pekárně, nebo pokud dělám větší množství tak napustím umyvadlo, nebo dřez teplou vodou a postavím do ní. ![(Y)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
Veronika P. (PeeVee) ID 8869 (13.5.2012, 18:12) | Krásnou neděli, já dávám do trouby mám možnost na 35° C, kyne jedna báseň. Ivana ![(Y)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160727/21/a17876-1469646636.jpg) | Tereza P. (t.pernickova) ID 17876 (13.5.2012, 18:05) | já dávám vždy do trouby ![(Y)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100111/13/a187986-1263212700.jpg) | Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (13.5.2012, 16:10) | Já dávám do kvásku hodně horkou vodu a za půl hoďky mám vykynuto i na lince ![(Y)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
Alena V. (Elinqa) ID 61068, mimibazar.cz/elinqa (13.5.2012, 15:21) | Nechávám klasicky na lince... a kontroluju podle objemu nakynutého těsta... ![(L)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
Jana K. (zozefka) ID 348533 (13.5.2012, 15:06) | Dávám do mikrovlny zhruba na minutu a půl na nejmenší výkon a nechám tam, krásně vyběhne a je nadýchané ![(Y)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/111010/00/a64-1318197627.jpg) | Ivana P. (ivanap) ID 64, mimibazar.cz/ivana (13.5.2012, 14:34) | Na to je skvělá domácí pekárna zrovna dneska má za sebou těsto na koláče a sýrové housky,a bez práce ![(Y)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130627/08/a159914-1372315770.jpg) | VERONIKA C. (MUMUNKA) ID 159914 (13.5.2012, 14:28) | Do mírně (cca 50°C) vyhřáté horkovzdušné trouby ![|:o)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/111031/20/a110374-1320089834.jpg) | Jitka K. (Jitaku) ID 110374 (13.5.2012, 15:20) |
já také tak ![(Y)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/171208/23/a368452-1512773405.jpg) | Iva Z. (Hrosik4) ID 368452 (13.5.2012, 14:06) | Včera sem je dala ke sporáku jak se vařilo Jinak ho nechávám na stole kynout ![:-$](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120817/12/a1311-1345198902.jpg) | Anna S. (Ela z Frelu) ID 1311, mimibazar.cz/ElazFrelu (13.5.2012, 14:03) | včera jsem dala do el. trouby, na cca 20° a vykynulo pěkně
ODPOVĚDĚT |
|
Karla B. (domuska) ID 85521, mimibazar.cz/domuska (13.5.2012, 13:55) | Já dělám kynuté v pekárně, ale moje mamka dá mísu na sporák a zapne okolní hořáky (nebo jak se tomu říká ) ![(Y)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090317/14/a54948-1237296392.jpg) | Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (13.5.2012, 13:34) | já dávám na hrnec s horkou vodou a zavřu okna aby nebyl průvan ![(clamp)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (13.5.2012, 13:02) | Těsto vám vykyne v ledničce, jen to bude trvat dlouho. Dlouhé kynutí naopak zlepšuje kvalitu těsta, protože se se ještě před pečením začínají štípat škrobové řetězce a tím se pak těsto lépe propeče. Takže to těsto nechte normálně na lince a holt počketje chvíli déle. Neměřte kynutí na čas, ale na změnu objemu. Pokud těsto zdvojnásobilo objem, je po prvním kynutí, tak ho zbouchněte, vytvarujte co potřebujete a nebo nandejte na plech, ještě nechte kyntout - alespoň se zvětšit o 50%. A někdy zkuste experiment - uhnětejte těsto, dejte ho přes noc přikryté do ledničky, ráno ho vyndejte, nechte hodinu při pokojové teplotě, pak z něj udělejte co potřebujete, ještě nechte dokynout a upečte. Kynuté těsto patří do co nejhorčejší trouby, ideálně zapařené. Teprve po chvíli se to stahuje na 180. Těsto pak daleko lépe vyběhne a udělá krásnou kůrku.
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090318/13/a170108-1237380469.jpg) | Leona V. (leavlc) ID 170108 (16.5.2012, 14:32) |
MOc děkuji za cenné rady. Pá ![(L)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/170418/22/a91897-1492546807.jpg) | Jarka S. (pupuša) ID 91897 (13.5.2012, 12:41) | Je to celkem jedno. Těsto v míse přikryté utěrkou postavím na linku, na stůl.... když potřebuji rychlejší kynutí tak pod peřinu. ![(F)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
Zuzana J. (SusieJ) ID 315222 (13.5.2012, 12:36) | dám do hrnce teplou vodu (ne vařící) a na hrnec postavím mísu.
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/181120/10/a365489-1542705934.jpg) | Veronika Š. (svecovaveru) ID 365489 (13.5.2012, 12:34) | Do peřin.
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150806/08/a92466-1438843850.jpg) | Lenka H. (lososak1) ID 92466 (13.5.2012, 12:32) | Do trouby. Horkovzdušné. Nejnižší teplota.
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120313/11/a56515-1331635115.jpg) | Ivana M. (Ankavi) ID 56515 (13.5.2012, 12:30) | Někdo dává do trouby na 50stupňů, ale já teda nezkoušela. U nás to jistí peřiny ![,-)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
Celkem: 23 (zobrazuje se 1-20) | 1, 2 další >> |