marcela k. (maknpp) ID 139313 (24.4.2012, 12:46) |
Bych to zředila vodou a dala do teplé lázně....
ODPOVĚDĚT |
| | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (24.4.2012, 12:51) |
Přemýšlela jsem spíš vlažným mlékem a posypat zlehka moukou, nechat na teplém místě přikryté.
ODPOVĚDĚT |
| | Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (24.4.2012, 13:29) |
Kvasinky v chlebovém kvásku žerou žitnou mouku, v pšeničné se množí daleko hůře, než v žitné - proto se přidává už do aktivního a "hladového" kvásku. Zalijte ho vlažnou vodou, rozmíchejte a přisypte žitnou mouku. Doporučuji si zapsat kolik vody a kolik mouky jste tam dala, protože se to pak hodí při propočítávání kolik toho je potřeba přidat do konečného těsta. Kýžený poměr je 5 dílů mouky a 3 díly vody - z toho pak vzniká to lesklé, pružné, nelepící těsto. A právě kvásek v tom dělává nepořádek, pokud si člověk nepsal kolik tam toho už dal.
ODPOVĚDĚT |
| | marcela k. (maknpp) ID 139313 (24.4.2012, 12:58) |
mléko do těsta na chleba nepatří....
ODPOVĚDĚT |
| | | | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (24.4.2012, 14:03) |
Děkuji, to jsem fakt nevěděla. Ale když se nepoužije ve výsledku na chleba, tak v nějakém případě lze mléko použít? (knedlíky, buchta,...)
ODPOVĚDĚT |
| | | | marcela k. (maknpp) ID 139313 (24.4.2012, 17:43) |
tak to nevím,ale myslím,že je mléko nežádoucí,do kvásku bych mléko nedávala,ale můžete zkusit,maximálně se neaktivije a vyhodíte to.Akorát už byste nemohla část ponechat na další použití,protože by mléko zkyslo.Dejte pak vědět jak jste nakonec s kváskem naložila.
ODPOVĚDĚT |