kupující vrátila svetr,že míry nesedí- NENÍ TO TAK
chtěla jsem to vyřešit jen s ní a sem to vůbec nedávat, ale jak byste se zachovaly,když vám vrátí kupující svetr s tím,že je malý a přitom míry v popisku souhlasí...rovnou mi ho poslala zpět,chce vrátit peníze a napsala mi negativ ...dále v komentu
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 41 komentářů
Aneta Ž. (raneta) ID 46296, mimibazar.cz/raneta (7.4.2012, 17:37)
Tééda nerada se do toho pletu ale nějak mi to nedá..... toto je opravdu důvod napsat negativ hodnocení :-o :-o no to mě podrž *-) *-) no aˇ´t je to jak chce, prostě míry byli dobře uvedené. mě nejde do hlavy ten negativ (N) (N)

ODPOVĚDĚT
Pavlína V. (Matylda27) ID 234819, mimibazar.cz/matylda27 (7.4.2012, 15:56)
Dobrý den,ráda bych zde uvedla na pravou míru, jak situace vznikla. Zde je zpráva, kterou jsem posílala paní při vybalení svetříku. A moc mne mrzí, že jsem ho také nefotila, tím by bylo vše jasné, jen dodávám, že jsem již u paní nakupovala vícekrát a nemyslela jsem si, že může být nějaký problém. " Dobrý den Simonko, svetřík dnes dorazil a je moc hezký, ale stala se chybka :-) míry nám nesouhlasí. místo 104 je 98. míry svetříku jsou : délka je 37, rukáv od krku 43. A je nám malý :-( opravdu bohužel)
Ráno pošlu zpátky, tak jen ať víte, že se vrací. Děkuji.
Souprava je naprosto úžasná, tu fakt užijem. " dále následuje výměna názorů a každá máme svoji pravdu. Nakonec jsem napsala, že Pokud je to problém, ať si paní nechá peníze i svetr, který sin nosit nebude. Nemám ráda konflikty a nemám to zapotřebí. Přeji všem krásné svátky. A spokojené maminky na všech stranách. Jsou důležitější vě

ODPOVĚDĚT
Kateřina Š. (kačena) ID 38, mimibazar.cz/kacena (6.4.2012, 19:41)
Simono, vůbec bych ten balíček nepřebírala, pokud ho paní poslala bez předchozí domluvy... jasně že se občas taky domluvím na vrácení (jako kupující i jako prodávající), ale když byly správně uvedené míry, je to drzost. Já třeba nedokázu vydýchat jednu bombičkovou mamynečku, které jsem poslala novou bundu a ona mi ji vrátila s pořezanými druky (zářezy vyloženě svítily novotou) a komentářem, že jí přišla poškozená... bylo zvláštní, že pořezané byly pouze dva druky, které na inzertní fotce nebyly vidět - ostatní ybly v pořádku ,-)
Berte to tak, že lidé jsou různí... a ti, co mají problém sami se sebou, holt hledají záminky ,-)

ODPOVĚDĚT
Jana K. (Mia Reina) ID 261698, mimibazar.cz/MiaReina (upraveno 22.5.2012, 10:52)
(L)

ODPOVĚDĚT
Kateřina Š. (kačena) ID 38, mimibazar.cz/kacena (7.4.2012, 12:49)
Pokud to paní Simona prodávala jako podnikatelka, pak máte pravdu. Pokud to prodávala jako soukromá osoba, pak pravdu nemáte - na prodej mezi soukromými osobami se tento paragraf nevztahuje (nedochází k uzavření spotřebiitelské smlouvy, tu lze uzavřít pouze s komerčním prodejcem) (L)

ODPOVĚDĚT
Jana K. (Mia Reina) ID 261698, mimibazar.cz/MiaReina (upraveno 22.5.2012, 10:53)
(L)

ODPOVĚDĚT
Kateřina Š. (kačena) ID 38, mimibazar.cz/kacena (7.4.2012, 21:16)
jano, k odpovědí z 20:52 - simona má jak komerční, tak soukromý prodej (předpokládám, že oddělený :-D). pokud byl svetr prodáván po synovi, pak kupní smlouva (uzavřená v jakékoliv podobě) je pořád smlouvou mezi dvěma soukromými osobami, nikoli mezi podnikatelem a soukromou osobou, a tudíž se na ni paragraf 53 nevztahuje, ani když byla uzavřená po netu.

ODPOVĚDĚT
Kateřina Š. (kačena) ID 38, mimibazar.cz/kacena (7.4.2012, 18:27)
Ano, Občanský zákoník definuje spotřebitelskou smlouvu a jasně vymezuje subjekty, kterých se to týká:
§ 52
(1) Spotřebitelskými smlouvami jsou smlouvy kupní, smlouvy o dílo, případně jiné smlouvy, pokud smluvními stranami jsou na jedné straně spotřebitel a na druhé straně dodavatel.
(2) Dodavatelem je osoba, která při uzavírání a plnění smlouvy jedná v rámci své obchodní nebo jiné podnikatelské činnosti.

Dále: od daně jsou osvobozeny příjmy z prodeje movitých věcí osobní povahy. Navíc by Simona musela ten svetr koupit levněji než jej prodává, aby bylo co danit.

Mýlím se?

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 12352 (6.4.2012, 19:37)
Tetaaaaaa, nedělej tu bordel (facky) (facky) (facky) (facky) (facky)

ODPOVĚDĚT
Jiří a Blanka B. (Bubalka) ID 38457, mimibazar.cz/bubalka (6.4.2012, 16:32)
Simi, z mého pohledu, jak to napsat slušně, že......radši to nebudu komentovat, škoda slov. Každá víme své, to by bylo na napsání knihy..... :-S
Měj se ......Blanka

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (6.4.2012, 17:01)
viď Blani (zip)....jak už jsem psala níže a říkala to i moje milovaná babička - není na světě ten, kdo by se zavděčil lidem všem....takže prostě i když si myslíme, že jsme poctivé prodávající, co se snaží každému max. vyjít vstříc, prostě se občas najde někdo, komu nevoní nic +o(

ODPOVĚDĚT
Jiří a Blanka B. (Bubalka) ID 38457, mimibazar.cz/bubalka (6.4.2012, 17:07)
.....jo, jo a je jich pořád víc a víc.....už chodím do práce a brzy tu s tím seknu, fakt nemám náladu , ani sílu, řešit to tu den co den...... (F) (F) (F) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Hanka a Radek M. (RadekHanka) ID 192544, mimibazar.cz/radekhanka (6.4.2012, 16:12)
Simčo,já bych jí vrátila peníze, samozřejmně bez poštovného, napsala bych jí negativ a konec. Taky jsem jednou prodávala laclíky, paní se na nic neptala, hned je koupila a pak mi psala, že má syna a oni jsou pro holky :^) Vrátila mi je, já jí poslala peníze bez poštovného. Jí se to nevyplatilo, kdyby je prodala dál, ušetřila by za poštovný. Kašli na to +o(

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (6.4.2012, 17:58)
škoda mluvit, co ? +o(.....však to znáš...vždycky se najde někdo, kdo....... :^)

ODPOVĚDĚT
Dája O. (dajka1) ID 11736, mimibazar.cz/dajka1 (6.4.2012, 15:24)
:^)paní se ohání špatně psanou velikostí, ale to je (zip) dávno se neřídím podle vel., ale podle míry a ta byla správná :-p Negativ je :-o něco si nechá, něco pošle spátky 8-| paní je asi vybíravá. Držím palce (L)

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (6.4.2012, 16:56)
já ten její důvod taky nechápu *-).....a nehne s ní ani hromada volů ,-) ,-) ,-).....prostě mi nejde do hlavy, že když nemá pravdu...chová se jako bych byla ta nejpodlejší osoba na světě a nepřizná to 8-|.....ale peníze jí samozřejmě vrátím, to bych neudělala, že bych si je nechala, jak mi paní napsala, že mám za ně koupit dětem lízátka, když jsem taková ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Daniela M. (Mispulka2276) ID 327844, mimibazar.cz/mispulka2276 (6.4.2012, 15:16)
Simonko a ty svetříky jste již prodala všechny? Mě se líbí :-) A jak už bylo uvedeno níže, já když něco chci, vezmu to co právě synek nosí a p o měřím to s tím co chci....Ještě se mi nestalo, že bych vybrala špatně! Mému malému byly tři roky v prosinci....narodil se sice předčasně, ale dohnal to....některé velikosti má 98, některé 104, a něco má dokonce 110. Prostě každá maminka ví, co má doma za dítko, myslím jak je veliké, vysoké, tlusté, tenké..... a podle toho vybírám, ne? A já když vím, že mám pravdu, tak jdu trvdě za tím...Ať ten negativ smázne, není to férové jednání.....vraťe jí peníze a nekažte si více radost ze života....

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (6.4.2012, 16:49)
Dani, taktak...svatá pravda.....já když něco kupuji, tak taky klukům poměřuji, aby jim to sedlo nejlépe :-)....nerada se hádám, nerada se dohaduji a vypadá to, že když míry sedí s popiskem, není o čem polemizovat, ale na druhou stranu vás zamrzí, když vám ta druhá strana napíše, že se neumíte chovat ke svým zákazníkům :^) :^) :^).....ale jak říkám a říkala to i moje milovaná babička - není na světě ten, kdo by se zavděčil lidem všem :-$.....negativ si samozřejmě nechám smáznout a to by bylo, aby mi dle fotek admini nevyhověli 8o| 8o| ,-).....jinak svetříky jsou volné už jen 2 - ten modrohhnědý a ten poslední bílomodrý pruhovaný (L)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (6.4.2012, 14:47)
8-|Co na to říct...taky bych to neřešila a snažila se svetřík sama prodat...já teď :-@ 8o|z jedné prodejkyně tady, už několik dnů ji uháním o kabelu a ona mě prostě přehlíží jak hladinu :^) přihlašuje se přitom několikrát denně...tak nevím co si mám o tom myslet...proč mi ji nechce prodat...nevím jestli nemám napsat stížnost adminům...kdyby tuto značku prodával ještě někdo jiný tady, tak jí s chutí napíšu, kam si má tu svoji strčit :-p ,-)

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (6.4.2012, 16:44)
tak to taky nechápu ,-) ,-) ,-)....proč ji má v prodeji, když ji nechce prodat ? *-) *-) *-) *-).....taky si pamatuji na nějaké nevyzvednuté šikmé košíky, že si paní myslela, že budou na druhou stranu, co ? ,-) ,-) ,-) ,-)....to už někdy hraničí s..... (zip)

ODPOVĚDĚT
Hana D. (handule74) ID 49105, mimibazar.cz/handule74 (6.4.2012, 12:14)
.... za mě osobně, já jsem za každé možné vrácení zboží bez udaného důvodu ráda. Bohužel né každý prodejce mi to umožní i když nabízím, že si poštovné většinou zaplatím sama.
Prostě některé věci a u mých dcer hlavně boty, je nutné vyzkoušet. Míry jsou v pořádku, ale daná věc prostě nesedí, nebo jsem si jí představovala i s fotkami prostě jinak.
Nevymýšlím si ale, dopředu se pokouším domluvit, zda je možné na mé náklady zboží vrátit, ale jedná se většinou o větší částky. Hanka.

ODPOVĚDĚT
Jiří a Blanka B. (Bubalka) ID 38457, mimibazar.cz/bubalka (6.4.2012, 16:40)
....tak to bych Vám přála, být na chvílí na té druhé straně, jako prodávající.....Vy jako zákazníci máte právo na všechno, my jako prodávající si musíme nechat od každého s prominutím s.... na hlavu, abychom tím případným negativem, ve většině případů opravdu neoprávněným, neutrpěli na pověsti.Člověk může dělat všechno poctivě, tak jak se má a stejně tu je moře nakupujících, kteří nejsou spokojení nikdy s níčím.

ODPOVĚDĚT
Hana D. (handule74) ID 49105, mimibazar.cz/handule74 (upraveno 6.4.2012, 12:45)
... ještě, to se nyní netýká paní Simony, ale někdy mám tady na MMB pocit, že když má někdo něco, nesedícího, špatného, poškozeného... co s tím, prodám to na MMB, ona to nějaká "husa" koupí.
... já pak balík rozbalím a nestačím se divit.
Někdy je také potřeba si danou věc prostě ošahat, fotka nestačí.
Bylo by nejlepší, kdybych pak mohla říct, zboží se mě prostě nelíbí, chci jej vrátit. Kdo pak bude platit poštovné a komu se to bude chtít běham s balíčky, věnovat tomu čas??
Takže si raději "lžeme".

ODPOVĚDĚT
Kateřina Š. (kačena) ID 38, mimibazar.cz/kacena (6.4.2012, 19:37)
Hano, tak nenakupujte na MMB. Je dost kamenných obchodů, kde si můžete věc prohlédnout, "ošahat", a když neutrhnete cenovku, tak většinou i do měsíce vrátit. Je to jednoduché, že?

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (Kraslenka) ID 288892, mimibazar.cz/kraslenka (6.4.2012, 12:58)
A nebylo by prostě snažší paní Hano prostě zde nenakupovat a jít raději do sekáče nebo do obchodu, kde si to můžete osahat a vyzkoušet? *-) Některé maminky si hledají ale opravdu prkotiny, jen aby mohly věc vrátit a získat peníze zpět, když se jim zboží nelíbí (přitom není poškozené, děravé špinavé a ani nesedí, jen se jim prostě nelíbí a najednou se jim zdá, že za něj chcete moc). Na druhou stranu, to je přeci riziko zdejšího nákupu, že nemusí sedět.....pak bych s tím neotravovala a prodala bych tu věc dál....takové řešení kdo poštovné a kdo pošle a nepošle.... :-(

ODPOVĚDĚT
Hana D. (handule74) ID 49105, mimibazar.cz/handule74 (6.4.2012, 13:07)
... zbytečně se na mě rozčilujete, já jsem nikdy nikomu nelhala, spíše mám zkušenosti, že jsem právě naletěla a věc musela buď sama prodat za postatně nižší cenu, protože já jsem na případné chyby upozornila a nebo prostě zboží věnovala (k popelnicím).
Ruku na srdce, Vám se to nikdy nestalo, že jste koupila něco, co Vám nesedí? Co jste pak dělala, když zboží nešlo vrátit?
Znovu chci podotknout, že toto se netýká paní Simony, která dotaz zde vznesla, ona má krásné zboží. Jen se divila, že jí paní kupující lže s mírami, že má ráda pravdu.

ODPOVĚDĚT
Jiří a Blanka B. (Bubalka) ID 38457, mimibazar.cz/bubalka (6.4.2012, 16:41)
....tak bych ho prodala dál sama a rozhodně bych neotravovala prodávající, měla jsem víc myslet a měřit.

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (Kraslenka) ID 288892, mimibazar.cz/kraslenka (6.4.2012, 13:15)
Já se nerozčiluji na Vás ,-)To je všeobecné, jen mi z Vaší odpovědi přišlo tak jako jasná věc, že prodávající si mají automaticky nechat s...t na hlavu, protože nějaká nakupující si něco rozmyslela, z nějakého neznámého důvodu....rozmaru... :-$Nic takového se mi nestalo, jak popisujete. Nakupuji pouze věci takové, které si není nutné zkoušet a nebo nové :-) - tudíž reklamovatelné. Oblečení a boty nakupuji výhradně v obchodech. A i kdyby se mi něco takového stalo, jak popisuje konkrétně Simona, dala bych věc do prodeje dál a neotravovala bych tím tu maminu a zbytečně to nekomplikovala s poštovným a vracením peněz a zboží....atd atd. (hello)Toť můj názor.

ODPOVĚDĚT
Hana D. (handule74) ID 49105, mimibazar.cz/handule74 (6.4.2012, 13:22)
... já pokud si to nedomluvím předem, ale jak jsem psala, týkalo se to opradvu zboží nad 1.000,-Kč, tak jsem právě danou věc dala sama k prodeji. Vím, že je to riziko, ale už se mě bohužel i stalo, že věc byla vysloveně nesedící, nejspíš nikomu a mě pak "trubce" zůstala v rukou jako Černý petr. Cena né úplně malá a já nemám svědomí čekat až se zase někdo další napálí.Takže pak je pro mě nejlepší možnost zboží vrátit.
Ale tak to je, bylo by jedině fajn, kdybychom všichni hráli fér hru, jak nakupující tak prodávající.
Pak by tady nekolovali Černí Petrové, bohužel se pak s tím svezou jak kupující tak prosávající, kteří na to doplatí.

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 30149 (6.4.2012, 12:06)
U komerčního prodejce mám právo vrátit zboží bez udání důvodu do 14ti dnů a mám právo požadovat tedy zpět platbu za zboží bez poštovného,takže bych po obdržení vrátila platbu za zboží a svetřík dala zpět do prodeje.Pokud bylo v inzerátu viditelně označeno jako soukromý prodej a byla si jistá,pak bych si stála za svým a vrácení neuznala,ale pokud bych už balíček převzala,měla zboží zpět,pak zase se dohadovat ohledně poštovného,přeposílat si svetřík do nekonečna,tak bych nejspíš ustoupila a ušetřila si nervy (F)

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (6.4.2012, 12:10)
tak komerční prodej mám jiného druhu, takže u svetříku je jasné, že je po synovi a tudíž soukromý prodej......samozřejmě, že peníze vrátím, ale jde mi o princip a to, že vám někdo do očí tvrdí lež, prostě zamrzí |-)

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (6.4.2012, 12:00)
Vrátila bych bez řečí peníze...... protože u nákupu na netu máte právo na 14 denní lhůtu na vrácení zboží bez udání důvodu - řídila bych se obchodním zákoníkem i když jsem soukromá osoba (F)

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (6.4.2012, 12:02)
já jí samozřejmě vrátím, ale jde mi o ten lživý důvod.....svetr má míry shodné s popiskem a na tom si trvám :-)

ODPOVĚDĚT
Anna Chiara M. (ChiaMoon) ID 161349, mimibazar.cz/chiamoon (6.4.2012, 11:55)
Moje (X) bude mít za 14 dní 5r a dle mír by jí svetr určitě byl, takže vy jste v právu (F) (F) . Poslední dobou je tady těch "řešení" nějak moc *-) *-) *-) Držím palečky (velikonoce) (velikonoce)

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (6.4.2012, 12:04)
já ctím pravidlo pravdy....pokud jí má zákazník, vyhovím, ale pokud jí mám já, nehodlám ustoupit, i když mě chování druhé strany mrzí a nechápu to :-S....díky (L)

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (6.4.2012, 11:50)
je to nějak nad mé chápání.....její syn je o rok mladší, možná více a ona mi napíše, že míry o pár cm nesouhlasí / ten svetr byl čerstvě vypraný, tak jsem napsala, že povolí tím, jak se oblékne - a ona že ho nebude natahovat / a že je synovi malý a ihned poslala zpět....přitom soupravu vel. 3-4 r. si nechala....synovi bude v začátkem července 5 let a svetr je mu v rukávkách i delší....ona ale tento argument vůbec nebere....napsala jsem jí, že svetr pošlu znovu a obchůdek bude pro nás uzavřený a jestli se jí nelíbí, ať si ho prodá sama - ona ale, že by se styděla a přitom v mailu napsala, že je moc hezký, ale malý...svetřík je sice velikost 3 roky, ale velikostně odpovídá 104....maily nepěkné...že se neumím chovat k zákazníkům atd......vždy jsem se každému snažila vyjít vstříc, ale pokud mám pravdu já, tak si na ní prostě trvám !!!...ihned po rozbalení balíčku jsem svetr znovu poměřila a míry souhlasí

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (Kraslenka) ID 288892, mimibazar.cz/kraslenka (6.4.2012, 13:07)
Paní Simono, jen jsem chtěla říci, že já bych, kdyby mi zboží nesedělo (pokud by zboží bylo nepoškozené, čisté a správně všechno uvedeno) se snažila, jak píšete, prodat ho dál a neotravovala bych tím tu dotyčnou osobu od které jsem to koupila....přeci to je riziko zdejšího nákupu, že i když je velikost uvedena správně, nemusí věc sedět. A ani by mne nenapadlo psát negativ :-SZa co vlastně? Že jste odmítla trpět její rozmar? ,-)

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (6.4.2012, 13:13)
Leni, takhle to cítím i já.....nakoupila jsem na mmb s rizikem, že je to věc z fota a pokud odpovídá popisu, jen mi prostě nějak jinak nevyhovuje, prodala bych ji též já sama dál.....už jsem to taky několikrát udělala....jen jsem dotyčné prodávající napsala....díky za džíny, jsou pěkné, ale nevyhovují.....prodám je dále...tečka.....mně prostě naštvalo to, že mi napíše, že je svetr malý a přitom je její syn o hodně mladší než ten můj, kterému svetr je a v pohodě :-@....když už, tak ať napíše pravdu, ale ten její důvod neberu +o(

ODPOVĚDĚT
Carol S. (kakuna) ID 1044, mimibazar.cz/kakuna (6.4.2012, 13:02)
.....Simčo,i když zboží zařazujeme do velikostí,které jsou udané na oblečení,nicméně,každá z nás,která používá hlavu,ví,že to absolutně neodpovídá,pokud mám o věc zájem,raději se milionkrát zeptám (pokud není uvedeno)na jednotlivé rozměry a podle toho,se přeci rozhoduji,zda věc sedí,nebo nesedí....to je dle mého názoru,chyba nakupující!!!!!!Už jen z principu,bych paní peníze v žádném případě nevrátila.....viz.není to tak dávno,koupila jsem dcerce botky,vše poměřila,objednala,bohužel velké...paní jsem poděkovala,za obchůdek a sama jsem boty vložila na MMB na odprodej,prostě,já to zvorala,nesu odpovědnost a posílám dál do světa.....tečka....některé praktiky zde na MMB jsou do nebe volající a drzost,některých nakupujících i prodávajících mě dostávají.....takže jednoznačně pravda na tvé straně!!!!!!

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (6.4.2012, 13:15)
díky Káji.....je to tak......mě by taky nenapadlo s tím prodávajícího " otravovat " a k tomu ten lživý důvod - to neberu....kdyby napsala....jo, svetr je pěkný, ale nějak jsem to přepískla s penězma...no, nic, prodám ho dále....ok....ale že je synovi malý, když tomu mému, o dost staršímu, je v pohodě i rukávky delší, to nechápu :^)

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (6.4.2012, 11:55)
pokračování ....dle mne tedy není o čem dál polemizovat....zde je odkaz na svetřík http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=53745558&tab=9

ODPOVĚDĚT