Operace šedého zákalu
tatínek byl v úterý na operaci šedého zákalu a je čtvrtek a on tvrdí,že pořád vidí mlhu. nemáte s tím prosím zkušenosti?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Petra M. (Pindruse) ID 10664, mimibazar.cz/pindruse (29.3.2012, 15:01)
Děkuji moc Danuš, za informace. Snad to bude v pořádku.
Petra

ODPOVĚDĚT
Dana Z. (Danafrance) ID 400918 (29.3.2012, 14:08)
Ahoj,dělám na očním oper.sále a také provádíme operace šedého zákalu.
někdy může tlak a mlhavé vidění být,mělo b se to ale poměrně rychle upravit,pokud není na očním zadním segmentu nějaká jiná oční vada.
Ale zcela jistě by bylo vhodné jít na oční,nechat si oči rozkapat-zda se netvoří fibrin,pak je nutné apliovat injekce pod spojivku a so očí kapat atropin,aby byla zornice stále rozšířená a ten fibrin trhala.Taky se může dělat makulární edém..Ale to uvidí jen oční lékař a vždy jen u rozkapaného pacienta,nenechte se nikde odbýt..Držím pěsti a´t vše dobře dopadne Dana

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (LenkaKl.) ID 278507, mimibazar.cz/lenkakl (29.3.2012, 16:08)
Dobrý den Dano, já jsem v sobotu byla na laseru, krátkozrakost, dioptrie 6,75 a 5,5. Je normální, že ještě nevidím, tak jak mám? Mám rozmazané vidění...na blízko nic nepřečtu, na dálku taky nic moc...upraví se to? děkuji

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (29.3.2012, 21:48)
Omlouvám se, že vstupuji do dotazu, já byla na laseru 5.ledna. Na blízko se mi upravilo vidění na jedno oko za 14 dní, to druhé jsem "dokoukala" až tak za měsíc. Prý je to normální, mozek si musí zvyknout , měla jste poměrně dost dioptrií, já také. Na dálku jsem viděla střídavě - jeden den super, další den zase rozmázle. Je to normální, nebojte. Umělé slzy jsem taky kapala, jedno oko mi jakoby "drhlo" jako bych tam měla zrnko písku. Teď jsem naprosto nadšená, vidím super, už si ani slzy kapat nemusím. Musíte tomu dát trošku času, aby si to mozek srovnal. (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (LenkaKl.) ID 278507, mimibazar.cz/lenkakl (29.3.2012, 21:58)
Soni, moc děkuji, uklidnila jste mě. V sobotu jsem byla na laseru, v neděli mi to přišlo super, ale den ode dne mi to přijde horší. Nejhorší je, že jsem z toho hrozně unavená, bolí mě hlava a jsem z toho nervozní. Přesně jak píšete, jako bych v levém oku měla zrnko písku. V neděli na kontrole mi říkali, že si oči musí zvyknout, že to nějaký čas potrvá, ale jsem nedočkavá. Špatně vidím na blízko, nemůžu si číst, na tv můžu koukat jen chvíli a na pc to samé...v pondělí mě čeká kontrola. Doufám, že se to brzy srovná... (L)

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (29.3.2012, 22:05)
Lenko, taky mi to přišlo horší třetí den. Na to blízko, to jsem byla vykulená, to mi nikdo neřekl, že neuvidím ani klukovi na domácí úkol. Ale postupně se to fakt zlepšovalo. Já byla úplně vykolejená, že třeba příbalový leták jsem nepřečetla ani po 10ti dnech. Už jsem na kontrole byla mírně hysterická ,-), že jsme si to tedy takto nedomluvili, že na blízko vidět je pro mě důležitější než na dálku. Oni mi trpělivě vysvětlili, že se to prostě poddá, že to chce čas. A to drhnutí - to mi řekli, ať si nenechám tu nepohodu, ať si ty umělé slzy (kromě těch antibiotik a kortikoidů, co se musí kapat 3x denně) kapu kdykoliv, když mě to bude drhnout. A zlepšilo se to cca po 3 - 4 týdnech. Ta lamela prý sroste dokonce až po 2 měsících, takže to chce fakt čas. Bude to super, uvidíte. (hello)

ODPOVĚDĚT
Dana Z. (Danafrance) ID 400918 (29.3.2012, 16:28)
Leni abych napsala pravdu,tak v odstrańování korekce laserem se moc nesetkávám-u nás na pracoišti to neděláme.Ale taky vím že to chce čas.
Často se setkávám že mají pacienti tzv.suché oko,že musí pak kapat umělé slzy,bohužel je to i případ mé kamarádky.Ale po laseru fakt chvilku trvá než se to zhojí a oko začne normálně fungovat.

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (LenkaKl.) ID 278507, mimibazar.cz/lenkakl (29.3.2012, 17:20)
Dano, moc děkuji, přesně jak píšete, mám suché oko, takže kapu i umělé slzy, ale to rozostřené vidění, je to nepříjemné..musím vydržet...

ODPOVĚDĚT