Jidáše
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Lenka B. (ursulka7) ID 260363 (27.3.2012, 17:02)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (KattyV) ID 384698, mimibazar.cz/kattyv (26.3.2012, 21:31)
Vypadají opravdu krásně.
Já je už dlouho chtěla zkusit, nemáte recept, Lenko? (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka H. (Koprtina) ID 95101, mimibazar.cz/koprtina (30.3.2012, 16:16)
Dobrý den Katko, omlouvám se nemohla jsem s k tomu dostat :-| děkuji za pochvalu a recept posílám. Je z nové kuchařky pana Romana Vaňka z Prakulu Poklady klasické české kuchyně, dávala jsem malinko více mouky těsto se mi lepilo.
Jidáše
350g hl. mouky
150g pol. mouky
půl kostky droždí (cca 20g)
70g másla
70g cukru, 6g soli
1 žloutek
175g mléka
1 vejce na pomašlování před pečením
med na potření ihned po upečení

Těsto zaděláme takzvaně na omládek. Do mísy smícháme obě mouky uděláme v ní důlek vlijeme do něj ě třetiny mléka a rozdrobíme droždí. Ze stran do něj po toškách vmícháme mouku dokud nevznikne těstíčko husté asi jako na lívance. Povrch posypeme malou vrstvou mouky a necháme pod utěrkou na teplém místě vzejít cca 30 min, Poté přidáme všechny ostatní suroviny(cukr, zbytek mléka, máslo, žloutek a sůl) vypracujeme nelepivé těsto možno i robotem míchat min, 10 min. Ta

ODPOVĚDĚT