..chlebík na řezu..
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130913/19/a353128-1379091841.jpg) | Anna B. (Česťa kuba) ID 353128, mimibazar.cz/cestakuba (1.3.2012, 12:52) | o jaký jde chlebík? Je dělaný z domácích surovin, nebo kupovaný? Na tom kupovaném se mi to také stalo... ...pořádně jsem si nepřečetla návod. Měla jsem ho mít hotoví za cca 1 hodinku a ho připravovala jako klasický domácí - příprava 3 hodiny. Ten váš vypadá úplně stejně jako ten můj. A nebo máte v těstě moc vody a kvasnic
ODPOVĚDĚT |
|
Vera N. (Vera N) ID 136348 (1.3.2012, 9:49) | Jestli je to ze směsi tak méně vody.
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150309/10/a49148-1425895004.jpg) | Kateřina M. (3boys) ID 49148 (1.3.2012, 6:52) | Peču sice nejčastěji bezlepkově, ale chléb bývá propadlý, když překyne. takže méně droždí a nebo také nedávat teplé tekutiny, ale studené. U mne zbralo dávat studenou vodu (ne ledovou, natočenou z kohoutku).
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150309/10/a49148-1425895004.jpg) | Kateřina M. (3boys) ID 49148 (1.3.2012, 6:54) |
Teď jsem to dočetla dále, máte to ze směsi z Lidlu. Tam se už droždí nedává. Mi se chléb z této směsi daří, dávám studenou vodu, na 500g 350ml vody.
ODPOVĚDĚT |
|
Věra H. (Kelisek) ID 10193 (1.3.2012, 6:43) | Směs kupuji také, pekárnu nemám, peču normálně v troubě ve formě na biskupský chlebíček, ale tohle se mi ještě nestalo. Dávám přísady přesně podle návodu. ![(Y)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/111214/10/a285195-1323855062.jpg) | Hana K. (Hanca1978) ID 285195 (1.3.2012, 6:23) | Jo a taky u mě ve fotkách je i moje diskuse na úplně stejné téma, tak můžete pročíst co radily maminky. Pokud by jste chtěla zaručený recept na moc dobrý chleba tak u nás vede tento: 320 ml teplého mléka do pekárny, 1/4 droždí, trošku cukru nechat naběhnout jako na buchty, přidat: 4 lžíce oleje, 1 lžíci soli, 250 g polohrubé obyč. mouky a 250 g žitné (a nebo 250 g směsi). Zapnu na program klasik a nebo toustový (ten je ještě nadýchanější a křehčí, ale program trvá déle...). Jo a po zvukovém signálu přidávám semínka: dýni, slunečnici nebo lněné se mínko. A je to přesně ten co mám vyfocený.
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/111214/10/a285195-1323855062.jpg) | Hana K. (Hanca1978) ID 285195 (1.3.2012, 6:17) | Já na tom byla stejně jako vy, nakonec se mi osvědčil tento postup: místo vody dávám teplé mléko, na dno pekárny, do teplého trošku čerstvých nebo i sušených kvasnic a trošku cukru, nechám pořádně naběhnout - tak jak na buchty, pak přidám další ingredience a nebo sáček směsi, pustím klasický program. Chleba je nádherně měkoučký a moc dobrý, pórovitý. Můžete se podívat ke mě do fotek, mám ho vyfocený - po měsíci snažení jsem se tehdy musela podělit o radost i s dalšími na MMB. ![:-)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110714/15/a361337-1310648915.jpg) | Katka H. (mmarch2712) ID 361337 (1.3.2012, 8:17) |
radila jsem mléko, ale zkusila jsem teď 3x dát vlažnou až teplou vodu a výsledek je taky úžasný - směs z lídlu. tak už fakt nevím na čem záleží asi jak někdo psal - na fázích měsíce a erupcích na slunci ![,-)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
ODPOVĚDĚT |
| ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | Kateřina V. (KattyV) ID 384698, mimibazar.cz/kattyv (1.3.2012, 8:24) |
Jako fakt erupce, jo? ![,-)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
ODPOVĚDĚT |
| | ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110714/15/a361337-1310648915.jpg) | Katka H. (mmarch2712) ID 361337 (1.3.2012, 8:34) |
jo fakt, to jsem četla v nějakém článku, že kynutí nezávisí jen na surovinách, aby měli správnou teplotu atd. ale i na tom v jaké fázi je měsíc apod. ![,-)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/210507/19/a89163-1620408478.jpg) | Daniela B. (hvezdicka30) ID 89163, mimibazar.cz/hvezdicka30 (29.2.2012, 22:19) | Všem moc děkuji za rady . "Ušák" to je pěkný název .
ODPOVĚDĚT |
|
Vladimíra K. (Vladkka) ID 391546 (29.2.2012, 21:58) | To je opravdu moc vody. Vodu nedávejte dle jakéhosi návodu, ale řiďte se hustotou těsta. Musí tvořit v pekárně kouli....., jakmile je řídké a "stéká" z lopatek, tak raději přidejte mouku. Každá mouka si totiž vezme jinou "porci" vody.....
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120918/16/a22119-1347979899.jpg) | Petra K. (petulek) ID 22119 (29.2.2012, 21:56) | Dejte méně vody. Také kupuji směsi na chléb. Podle návodu bych měla dávat 300 ml vody. Dávám tak 250 ml, jinak mi z toho taky vznikne "ušák". ![(F)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/180324/19/a339697-1521917230.jpg) | Jaroslava Š. (svecina) ID 339697, mimibazar.cz/svecina (29.2.2012, 21:55) | No mně to děla to same at koupim směs kdekoliv už jsem fakt naštvana v přiručce jsem se dočetla že pokud chleba takto spadne tak ma vysokou vlhkost přiště dat meně vody vždy jsem ji dala přesně podle navodu přiště jsem dala o něco meně a pořad stejny vysledek pekarnu jsem dostala k vanocum v lednu jsem mněla asi 6 pokusu se stejnym vysledkem tak jsem to dočasně vzdala ![+o(](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/21.gif)
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/210507/19/a89163-1620408478.jpg) | Daniela B. (hvezdicka30) ID 89163, mimibazar.cz/hvezdicka30 (29.2.2012, 22:18) |
To jsme na tom podobně. Dělám v ní těsto, to je fajn.
ODPOVĚDĚT |
|