Konečně mi vykvetl amarylis...
....a je nádherný....jen nevím, co s ním až odkvete...nemáte náhodou někdo zkušenosti a poradíte??
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Lucie H. (11Lola) ID 65521 (30.1.2012, 19:02)
já mám 2 na chodbě u schodů, kde se topí minimálně....vím, že chtějí hooodně světla, ale chladněji....můj tatínek je má venku z bytu na chodbě a kvetou mu každý rok a jak nádherně, zalévá když si vzpomene.....a také chce těsný květník, já je v létě přesadila, byly to takové chudinky a prý aspoň 2 roky nepokvete....jsem spíš kozel zahradníkem, všechno mi chcípne, ale tuhle kytku miluju a doufám, že mi pokvete (plaz) (plaz) (plaz) (plaz)

ODPOVĚDĚT
Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (30.1.2012, 18:07)
Já mám poděděné Amarylisy po manželovo babičce. Já vždy v lednu vyndám (na různá okna) a z 6ti mi vždy alespoň 4 kvetou . Po odkvětu nechám "uschnout" stonek a ustřihnu a pak květinu (zelené listy) zalévám tak 1x týdně, někdy ani to ne (dokonce jsem je nechala i přes léto venku a přestanu zalévat, takže uschnou a pak ostříhám cca 3cm nad cibulí - ta má trošku koukat z hlíny) a v září je zaneseme do sklepa, kde je pouze jedno malé okénko. Minulý rok a letos je musím vyndat až dýl, protože předěláváme a nemám je kam dát, tak je dám na parapet nad vafky a do měsíce vyrostou jako blázen a taky kvetly... (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Katka H. (mmarch2712) ID 361337 (30.1.2012, 14:43)
taky jsem se ptala na rady, a prý nechat tak, listy si vezmou ze stonku co potřebují, zatím mám na něm odkvetlá kvítka, tak čekám co se bude dít dál.
hodně tady radí v létě omezit zálivku až sežloutnou a opadnou listy a kolem září cibulku schovat do tmy tak do prosince, ale jedna paní mi psala,že neschovává, že má hvězdníky po celý rok na okně a po celý rok je zalévá a každý rok jí znova vykvetou, má je krásné

ODPOVĚDĚT
Eva F. (kapulet) ID 56368, mimibazar.cz/kapulet (30.1.2012, 15:36)
moje máma je má také celý rok, normálně zalévá a pořád ji kvetou, záleží kde je máte :-)

ODPOVĚDĚT