NEPEČENÝ DORT S PIŠKOTY
Jak je ho nejlepší udělat, aby i po vyndání z formy držel tvar? Třeba ten se zakysanou smetanou. Ztužovačem, nebo želatinou, apod.? A máte nějaký príma recept?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 18 komentářů
Nikola Ř. (Nikuska18) ID 279466 (20.1.2012, 17:15)
Já dělávám tvaroh (né ten z vaničky) + 2 zakysané smetany + 2bílé jogurty + cukr. Pak jen skládám piškoty, na to tu směs, borůvky a zase piškoty a tak pokračujeme a končíme borůvkama. Nikdy se mi nestalo, že by neztuhl (L) Dělala jsem i s jahodama, banánama či broskvema. (Y)
Jinak máme taky rádi : piškoty, na to zakysanou smetanu s cukrem, zase piškoty a na to opět zakysanou smetanu s cukrem, ale vmícháme i lžíce kakaa. Je to opravdu výborné, chutná to podobně jako pribiňáček :-p (L)

ODPOVĚDĚT
Hana M. (Hají) ID 25204 (20.1.2012, 17:23)
Mňam, to může být také moc dobré, úplně se mi sbíhají sliny ,-)
Se zakysanou smetanou jsme dělávali, ale už je to déle a moc si právě nepamatuju, jestli dobře držel tvar :-$ Ale na tu výtečnou chuť pamatuju ještě dnes (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (11Lola) ID 65521 (20.1.2012, 11:13)
u nás v rodině se dělá co jsem snad živa....a aby držel, použijte nejtučnější zakysanou smetanu! a drží parádně....samozřejmě nemůžete piškoty moc rozmočit, takže dokonale slít vodu z ovoce v plechu nebo použít čerstvé (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (20.1.2012, 11:10)
koukněte na www.zorka.estranky.cz na nepečené dorty nebo do RADY.

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Elinqa) ID 61068, mimibazar.cz/elinqa (20.1.2012, 11:08)
Dělám podle svého receptu z jogurtu, ale nechutná mi v tom želatina, maximálně navrchu, tak podívejte.
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=110685&user=61068

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (20.1.2012, 9:56)
Já ušlehám 500ml šlehačky s dvouma vanil.cukrama, pak lehce vmíchám 500ml zakys.smetany, dávám do formy, piškoty, potřu krémem, pak třeba jahody, pak furt dokola, mňma, udělala jsme sama sobě chuť, když ho vyndáte z formy, tak drží krásně tvar (Y) nikdy s emi nestalo, že by nedržel, mňááám (zajic) :-p

ODPOVĚDĚT
Veronika H. (veronininka) ID 190912 (20.1.2012, 9:17)
Já dělám hmotu podle nálady.... tvaroh, uvařený pudink, želatina....
Různě míchám a kombinuju, jak se mi zrovna chce (Y)

ODPOVĚDĚT
Michaela M. (Micha-Ko) ID 189179, mimibazar.cz/micha-ko (20.1.2012, 9:06)
Já dávám jeden tvaroh ve vaničce, jogurt - sladkou Activii, smetanu ke šlehání (nešlehat, jen vlít do mísy), cukr, a ve cca třech decích mléka nechám nabobtnat želatinu (dr. Oetker - mletá) a pak ji zahřeji a po rozpuštění vliju do mísy k ostatním ingrediencím, rozmixuju a liju do formy - je to dost řídké, ale to je v pořádku - jo a úspěch vždy zaručen - receptů jsem už rozdala nepočítaně - fakt zkuste |:o)

ODPOVĚDĚT
Petra M. (Pepina99) ID 257900, mimibazar.cz/pepina99 (20.1.2012, 8:46)
tohle je takové podobné http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=84915

ODPOVĚDĚT
Jana Š. (svehlici) ID 289074, mimibazar.cz/svehlici (20.1.2012, 7:51)
želatinový ztužovač do šlehačkových nebo jogurtových moučníků, myslím, že je to od Dr. Oetkera (Y)

ODPOVĚDĚT
Petra H. (Laura11) ID 389435 (20.1.2012, 7:44)
Ahoj,do dortíku dávám vždy co je doma a na co mám chuť a přidím želatinu od Natury (jen pro představu posílám odkazkde je na obrázku http://www.drostra.cz/?PID=10973&tabid=8 ).Udělám ji vždy podle základního postupu a nijak už neředím a výsledek je vždy zaručený....

ODPOVĚDĚT
Lubica V. (Lubík) ID 29772, mimibazar.cz/lubik (20.1.2012, 7:33)
(hello) zkuste třeba tento a nebo můžete dělat třeba klasik jablkový s pudinkem a do toho zamíchat zakys.smetanu nebo tvaroh a držet Vám bude krásně,jinak ze zakysané dělám 1:1 zakysaná smetana a tvaroh vyšlehaný šlehačem a vždy stuhnul (F) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3230&user=29772

ODPOVĚDĚT
Petra M. (Pepina99) ID 257900, mimibazar.cz/pepina99 (20.1.2012, 7:25)
také se chystám dělat, ten na obrázku vypadá úžasně |:o) |:o) vypadá to jako zalité v pudingu, já žádný ztužovač ani želatinu nedávám, je fakt že to takhle nevypadá, jako klasický dort, spíš to pak "kydnu" na talířek, kolegyně z práce používá želatinu, tak projdu tady nějaké recepty a pustím se do toho, s tím vanilkovým pudinkem by to byla možná příjemná změna (^)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (20.1.2012, 0:19)
Já dávám tučnou zakysanku a tučný jogurt. Žádný ztužovač nepoužívám a dort vždycky drží :-)

ODPOVĚDĚT
jarmila d. (barulinek) ID 46340 (19.1.2012, 23:12)
dávám kysanou smetanu,tvaroh a šlehačku a vždy to drží
Dávám to do pečící dortové fotmy kterou vystelu folii a pak tu obruč stáhnu a folii odstřihnu

ODPOVĚDĚT
Marie R. (Maruska82) ID 372243 (19.1.2012, 22:59)
(clamp) (clamp)Raději tučnější kysanou smetanou, když je lehká, teče...občas tam vmíchávám i šlehačku, kterou vyšlehám bokem a pak lehce vmíchám a dortík drží....pak se dělají ještě s pudinkem...ale s tím zkušenost nemám....máme rádi s kys.smetanou |:o) |:o) |:o)

ODPOVĚDĚT
Hana M. (Hají) ID 25204 (19.1.2012, 23:07)
(L) (L) (L)
S pudinkem, jablky, a piškoty jsme dělávali doma hodně často (F)

ODPOVĚDĚT
Marie R. (Maruska82) ID 372243 (20.1.2012, 12:47)
A můžu poprosit o receptík??? |:o)

ODPOVĚDĚT
Hana M. (Hají) ID 25204 (20.1.2012, 16:43)
Maruško, tady je :-) Suroviny: 1 kg jablek, 20 dkg cukru, 3/4 l vody, 2 vanilkové pudinky, 1,5 balíčků dětských piškotů, šlehačka.
Oloupaná a nakrájená jablka zalít cca třičtvrtě množstvím vody, vařit do měkka. Do zbytku vody dát 2 vanilkové pudinky a cukr. Rozmíchat a nalít na rozvařená jablka a uvařit do husta.
Do dortové formy dát vrstvu piškotů, vrstvu jablečné hmoty, střídat. Nakonec přijde jablečná hmota. Dát ztuhnout do ledničky. Před snězením ozdobit šlehačkou (F)
Dobrou chuť (L)

ODPOVĚDĚT
Jana K. (adasam) ID 69483, mimibazar.cz/adasam (19.1.2012, 22:58)
Já pro jistotu kopím vždy různé kysané smetany, protože některá je řidší, některá hustá, smíchám je a vždy drží perfektně tvar, i když my moc piškotů nedáváme, máme raději víc smetany :-$ (H). Do té klasické dortové formy dávám tak 5-6 kelímků a 1 sáček piškotů (těch větších), broskvový kompot (hello)

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (19.1.2012, 22:48)
Do zakysané smetany nepřidávám nic, ani ztužovač, ani želatinu, pokud dáte dost piškotů a necháte do druhého dne, drží krásně tvar sám.

ODPOVĚDĚT
Karla B. (domuska) ID 85521, mimibazar.cz/domuska (19.1.2012, 22:47)
Já nepečený dělávám a tvar mi drží krásně. I bez ztužovače. Dávám kysanou a sladkou smetanu, piškoty a ovoce. (^)

ODPOVĚDĚT