odklad do školy ano-ne
více v komentu
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 40 komentářů
Petra Š. (štverdovka) ID 130859, mimibazar.cz/stverdovka (19.1.2012, 9:29)
:-o :-o krasavec,modelín,no prostě nádhera (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

ODPOVĚDĚT
Xenie G. (malepivo) ID 16821, mimibazar.cz/malepivo (13.1.2012, 20:55)
(Y) (Y)ježiši to už je teda fešak :-$ (clamp)to budou holky ve škole šilet |:o) :-)hezky večer (D) (hello)

ODPOVĚDĚT
Monika Š. (Monaka) ID 29274, mimibazar.cz/monaka (9.1.2012, 13:35)
Evi já bych Adámka dala už tenhle rok do školy.... :-$ :-$.Může se pak trápit.... :-S.Mému Adámkovi taky moc nejdou sikavky a přesto věřím,že to zvládne.... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y).Věřím,že se rozhodneš správně..... :-$ :-$ :-$ :-).

ODPOVĚDĚT
Eva Matzová (evickaaa) ID 24156, mimibazar.cz/evickaaa (9.1.2012, 14:45)
dnes máme besedu ve školce s psycholožkou ohledně školní zralosti,tak se rovnou i zkusím obědnat do PPP přímoí u ní.Kam chceš dát ty Adámka? :-$

ODPOVĚDĚT
Hana U. (Urbicka) ID 3468, mimibazar.cz/urbicka (5.1.2012, 22:54)
můj názor znáš !!
věřím že se rozhodneš správně Evi.. (L) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Alena J. (Aaalenkaaa) ID 3645 (5.1.2012, 13:07)
já tak nesnáším větu - dáme dítěti odklad a prodloužíme mu tak bezstarostné dětství.... to je taková blbost 8o|

ODPOVĚDĚT
JANA D. (JADOL) ID 80130, mimibazar.cz/jadol (5.1.2012, 10:08)
maminky mám dotaz, snad mi některá poradíte : 20.1. máme jít s dvojčaty k zápisu, jsem rozhodnutá je dát o rok později - mám už k zápisu nést nějaké vyjádření např. dětské lékařky ? nebo nahlásím u zápisu odklad a potom se dokládá vyjádření ?? někde jsem četla, že stačí od doktorky někde zase že je třeba z PPP. díky za každou radu J.

ODPOVĚDĚT
Zuzana H. (Zuzien) ID 7432, mimibazar.cz/zuzien (4.1.2012, 21:52)
tak já se také přidám do diskuze syn je narozený na konci července také jsem přemýšlela o odkladu,protože je hrozně živý a rád si hraje .. Je ale i dost napřed už od necelých pěti let sčítá i odčítá sám zvládá i lehce násobilku písmena psaní,kreslení..řeč také bez jediného problému.U zápisu se perfektně předvedl a učitelky ho hned s radostí přijaly do školy i když jsem jim říkala že zvažuji odklad že je hrozně živý. ptala jsem se u zápisu jestli máme podstoupit vyšetření v poradně,ale prý to nepotřebuje.v září tedy nastoupil do školy a už po prvním měsíci samá stížnost,že neposlouchá zlobí ,chce si hrát že není vyzrálý ve třídě úplně nejmladší všechny děti jsou už sedmileté a je to opravdu hodně znát.O učení vůbec nejde p.učitelka si ho chválí patří mezi tahouny třídy jako první dostal na psaní pero perfektně čte rychle a dobře počítá,ale opravdu lituji že jsem ho nenecha

ODPOVĚDĚT
Alena J. (Aaalenkaaa) ID 3645 (5.1.2012, 13:06)
a myslíte, že za rok bude najednou poslušný, klidný a hodňoučký jak beránek???? To může být prostě jen jeho povaha, že je trochu zlobivý.... nic si nevyčítejte

ODPOVĚDĚT
Eva K. (Kafinaaa) ID 94728 (4.1.2012, 17:03)
Syna k zápisu ani neberu, jen předám doklad potvrzující odklad od pediatra, nestresuji syna, že má odklad a chdák do školy nepůjde, prostě je jeden z těch, co si ve školce můžou hrát déle.

ODPOVĚDĚT
Eva K. (Kafinaaa) ID 94728 (4.1.2012, 17:00)
Jestli chodíte k logopedovi na nápravu řeči, R Ř se Vám do září jistě podaří nahodit.

ODPOVĚDĚT
Eva K. (Kafinaaa) ID 94728 (4.1.2012, 16:59)
A o co Vám jde, o to aby byl Váš syn šťasný? Že škola ho baví a zvládá to bez potíží, doma nemusí dřít a pořád se učit, když pak ve škole to nemá kýžený efekt,? protože by býval ve školce dozrál? Vemte rozum do hrsti. Znáte jej nejlépe a nechte si poradit od psychologa, pediatra.... Jsem uč na 1, stupni a znám, že nezdažený pokus dát dítě za každou cenu do školy , se na dítěti může negativně podepsat. Je přeci lepší, když je mu fain, je úspěšný, protože měl šanci dozrát. Kolektiv je důležitý, pokud je Váš syn sociálně nedozrálý, nespěchejte na něj! Hodně štěstí hlavně Vašemu synovi. Ps: náš syn bude mít také odklad, chytrý je, ale ta sociální stránka!!!! Klukům to asi dýl trvá. Chci mít štasné dítě, netrvám na tom aby šel do ZŠ hned.

ODPOVĚDĚT
Eva Matzová (evickaaa) ID 24156, mimibazar.cz/evickaaa (4.1.2012, 15:39)
holky,ještě jednou všem děkuji.Já se ted ještě bavila s jeho učitelkou na FB a chválila mi ho,že se dost zlepšil,že tu školu dá.V pondělí prý dorazí nějaká pani ohledně školní zralosti tak ještě počkáme na jeji vyjádření a mužu se zeptat na co budu chtít.Tak sem asi nalomená,že fakt do školy pujde.Pokud jim nebudou vadit sykavky a že neumí R a ř *-)

ODPOVĚDĚT
Alena J. (Aaalenkaaa) ID 3645 (5.1.2012, 13:04)
známé syn je na jaře, šel do školy normálně, byl drobný, a špatně mluvil - třeba místo kočička říkal tocicta :-$ a je ve škole, je šikovný (Y)

ODPOVĚDĚT
Lenka N. (Leňucha7) ID 5671, mimibazar.cz/Lenucha7 (4.1.2012, 17:33)
Eví sykavky nevím ale mě na logopedii dr říkala že Ř není problém, že je děti většinou zvládají do 8 let, pak už se to řeší více.
Jo a ještě víš že Ellča taky zůstala ve školce ač byla největší, chytrá... jen věkem neodpovídala, odešly všechny kamarádky, smutnila ale jen chvilku, dneska si už nevzpomene, tak se neboj že by byl z toho smutný, najdou se další kamarádi... víc neporadí, počkala bych co na to "odborníci" :-)

ODPOVĚDĚT
Eva Š. (-Popelka-) ID 3561, mimibazar.cz/popelka (4.1.2012, 15:30)
Evi to Vám opravdu těžko někdo poradí, protože svého syna znáte nejlépe vy. Mému bylo 6 na konci února a do školy šel bez odkladu, sedí v lavici s chlapečkem taky dubnovým jako Váš - taky bez odkladu. Oba jsou úplně v pohodě.
Jediné, čeho bych se trošku bála, že píšete že neumí r a ř, to může nadělat pak trošku paseku při čtení a následném psaní. U Ondry ve třídě je snad jedna holčička, která ř neumí.
Té nesoustředěnosti jsem se taky hodně bála, ale v PDP mi to vyvrátili a teď vidím, že obava byla opravdu zbytečná. Oni se ve škole chovají jinak než doma :-$
Tak hodně štěstí při rozhodování - jsou to nervy co (D)
Jo a ještě toho, že ho nezajímají písmena a čísla bych se nebála, můj o to taky nejevil vůbec zájem, neuměl ani všechny písmenka a teď už krásně čte .

ODPOVĚDĚT
Monika Mazáčová (Moňáček) ID 47442, mimibazar.cz/monamazacova (4.1.2012, 14:23)
Já jsem pro odklad.Mám doma čerstvého prvňáčka,který šel také až v 7.U nás ve škole probírají látku velkou rychlostí(do Vánoc už stihly sčítaní a odečítání do 8 a už píšou a čtou celé věty!) tak je potřeba,aby bylo dítě opravdu soustředěné.Vůbec mu za ten rok nic neuteče a později si školu více užije a nebude se trápit hned od začátku školní docházky!
A hlavně je to KLUK,holky jsou opravdu v tomto věku trošku šikovnější :-)
Monika

ODPOVĚDĚT
Pavla G. (pavlags) ID 89188 (4.1.2012, 14:00)
Já bych odklad nedávala, pokud není vyloženě hyperaktivní, nesoustředěný a je šikovný. Září je ještě daleko a za 8 měsíců uvidíte jak se ještě všechno změní. Kdyby mu bylo 6 až v srpnu nebo září tak jo, ale takto asi ne. (hello)

ODPOVĚDĚT
Ivana M. (Ankavi) ID 56515 (4.1.2012, 13:29)
Jděte do pedagogickopsychologické poradny a uvidíte, co Vám poví. Vy musíte nejlépe vědět, jak je společensky zdatný. V první třídě ani tak nejde o to, jestli umí nebo neumí číst, ale spíš o to, aby se uměl v kolektivu zdravě prosadit a aby ho ti osmiletí s odkladem nepřeválcovali. Náš Lukášek je v dubnu, je normálně urostlý, žádný dlouhán, ale ve školce nikdy neměl problém, nebyl nesmělý a sociální dovednosti měl dobře rozvinuté. Ačkoli číst neuměl, odklad jse mu nedávala, protože jsem mu věřila, že to v pohodě zvládne. A v PPP mi to potvrdili. Dcera je prosincová, číst uměla, je také drobnější, ale taky sociální problémy nikdy neměla - takže je sice duhá nejmenší ve třídě, ale rovněž úplně v pohodě a kamarádí i se staršími dětmi. Tím jsem chtěla jen říct, že záleží na dítku, na jeho osobnosti, kterou nejlépe znáte Vy sama (L)

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (4.1.2012, 12:57)
V PPP mu udělají test zralosti - ale jen v tom smyslu, jestli bude schopen zvládnout tu látku. O jeho osobnostních vlastnostech by museli dělat daleko podrobnější a větší testy. Vy sama ho znáte nejlíp a vy sama se i rozhodnete nejlíp. Věřte svému instinktu. (F)

ODPOVĚDĚT
Anna S. (Ela z Frelu) ID 1311, mimibazar.cz/ElazFrelu (4.1.2012, 12:56)
Eliška je narozena v červenci, dali jsme ji do školy v 6.letech, o odklad jsme nežádali, protože nám p.uč. ve školce i u zápisu říkaly, že odklad není třeba, jenže ve škole chytla uč., která brala prvňáčky snad jako čtvrťáky. Navíc se Eli ve škole ukázala jako hravá, ceých 45.minut bylo pro ni dlouho. Nyní je ve 4.tř. a dle psycholožky, kdyby měla odklad, byla by ve škole spokojenější i výsledky by vzhledem k dozrávání mozkové kůry lepší. Takže za mě odklad 100%-prodlužte mu dětství ,-).

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (4.1.2012, 12:54)
Evi, to je fakt těžké. Jde o to, jestli to, že je nesoustředěný je vývojová fáze, nebo je to v povaze dítěte ( či je třeba hyperaktivní). Protože, jestli je prostě takový, tak takový bude i za rok. Jestli bude jen nestoustředěný, tak paní učitelka má v popisu práce to dítě oslovit, zaujmout a vysvětlit, aby každé pochopilo, ale jestli je třeba úzkostný při nějakém spěchu, či zátěži, neví si rady, jak reagovat, když je potřeba reagovat na změny, tak to bych zvažovala, protože to ho pak může stresovat. Taky je důležitý, jakou by měl paní učitelku, to dokáže strašně ovlivnit, jestli se to dítě tam cítí dobře, nebo ne. Věřte, vím o čem mluvím, teď mám zrovna v 1. třídě čtvrtého synka, tak už jsem p.učitelek zažila dost. Když je dobrá, tak i roztěkané dítko je v pohodě. Spíš, bych koukala, jestli je samostatný, sebevědomý, prostě jestli to dá. Vědomosti do něj nacpou tam, od toho tam jsou.

ODPOVĚDĚT
Simona P. (sisi2) ID 36455, mimibazar.cz/sisi2 (upraveno 4.1.2012, 13:00)
premianta rozhodně nebude. Ale jsem ráda, že to zvládá, má tam své kamarády ze školky, nejlepšího kamaráda, skvělou učitelku, nenosí poznámky, jen je pomalejší, spoustu věcí doděláváme doma, možná víc procvičuje, než ostatní, což je někdy o nervy, ale jen proto, že se mu nechce, a rád prosazuje svou, ve škole takový není.
Slyšela jsem i názor, že ten další rok navíc ve školce, těm dětěm už nedá nic navíc. Určitě záleží na každém, jak věci zvládá.Každý je jiný... Syn chodil do předškolní třídy, kde byly jen stejně staré děti, předškoláci. Učitelky na ně měli hodně času a moc je chválili. Kdyby zůstal ve školce další rok, byl by ve třídě s tříletými. Rušila se třída, která byla zřízena přímo ve škole a jen pro předškoláky a to dětem taky hodně pomohlo v přípravě do školy. Znaly učitelky, prostředí školy, družinu, jídelnu...To byl další důvod proč do školy šel v 6.

ODPOVĚDĚT
Simona P. (sisi2) ID 36455, mimibazar.cz/sisi2 (4.1.2012, 12:36)
Evi, tento problém jsem řešila loni se synem, doma mi jinak všichni tvrdili, proč to řeším, ať jde normálně jak má...Mě se to pořád nezdálo, je narozený koncem června, malý, drobný, zároveň hodně upovídaný, šikovný, ale do školy se mu nechtělo...
Ve školce mi říkali, že je v pohodě, šikovný, že školu zvládne, u zápisu prošel taky bez problémů. Přesto jsme navštívili PPP, doporučovali mu odklad, jediným důvodem bylo, že bude mít problém se psaním, jemná motorika, nebyla tam ani zmínka, že by byl hyperaktivní, apod, čehož jsem se obávala... Ale do školy šel jeho nejlepší kamarád, věděli jsem, že bude mít bezva učitelku... Rozhodování je jen a jen na rodičích. I výsledky z PPP jsou pouze doporučení.
Nakonec tedy v září do školy nastoupil, bylo to naše rozhodnutí. Dlouho jsem to zvažovala, všechna pro a proti, manžel by ho do školy šoupnul hned...
Myslím, že je v celku v pohodě, i když za

ODPOVĚDĚT
Celkem: 40 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>