Bolestivý loket
už asi 14 dní mě v noci budí bolest pravého lokte. Pracuji na počítači. Prosím o radu co s tím? Děkuji moc.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Šárka P. (Ssara) ID 203308, mimibazar.cz/ssara (30.10.2011, 16:49)
Přítel je sportovní trenér - badminton a table tennis. V létě se u něj také objevil tenisový loket. Vyzkoušel různé protizánětlivé gely, prášky atd., to nepomohlo. Pomohla až steroidová injekce od lékaře (první noc peklo, pak postupné zlepšení). Ještě ale nemůže hrát naplno.
Úžasná věc, co pomáhá je epikondylární páska. Každý, kdo tím v jeho okolí trpěl, mu ji doporučil, i má kamarádka fyzioterapeutka a opravdu mu moc ulevuje v každodenním životě.
Hodně štěstí (H)

ODPOVĚDĚT
Eva P. (fotbalek) ID 219278 (30.10.2011, 14:03)
Tenisový loket mě trápil víc jak půl roku, nemohla jsem nic v té ruce nosit, v noci jsem se budila bolestí, prostě hrůza. Na operaci jsem jít nechtěla a ani nemohla (starám se o imobilní mamku). Potom jsem si sama na netu našla informace o tomto problému a narazila na léčbu rázovou vlnou. Objednala jsem se na ni u nás na sportovní klinice. Mám za sebou pět rázových vln a v pohodě, ruka nebolí, ale samozřejmě ji musím šetřit. Pan doktor mi řekl, že bych jinak dráždila kobru bosou nohou. Nehradí to ale žádná pojišťovna, musíte si to sama platit. Jedna aplikace rázovou vlnou mě stála 500 korun. Ještě mi doporučil koupit masážní tonikum a apo-curenzym. Jinak ta rázová vlna prý pomůže asi 80% pacientům.

ODPOVĚDĚT
Stáňa B. (sburicova) ID 324156 (30.10.2011, 1:15)
Trápí mě už přes rok, léčba byla, sádra na 6 týdnů, pak obstřiky a klid, nic nepomohlo a navíc když jsem šetřila pravou ruku a zatěžovala víc levou, tak už to mám v obou loktech, píchá to, pálí a nemůžu unést ani tašku s nákupem +o(, na operaci zatím nechci :-$

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (29.10.2011, 23:16)
Petro, právě prodělávám a fakt blbě se to léčí. Mě jakoby mě v tom lokti píchá a i pálí, nemůžu chvílemi ani nic v té ruce udržet. Doktor mě poslal na rehabiliatci - absolvovala jsem 6x ultrazvuk - zlepšení tedy trošku ano, ale jeden den mi to dá pokoj, druhý den už to zase bolí. Tak nevím, další stádium je prý operace, ale ani ta není stoprocentně účinná, znám lidi, kterým nepomohla. Prý to chce čas a nenamáhat ruku. Já na počítači ovládám myš levou, než jsem si zvykla, tak to byl opruz, ale dá se to. Tak přeji, ať se Vám brzy uleví - znám i lidi, které to prostě přešlo samo a už se to nevrátilo. (F)

ODPOVĚDĚT
Martina S. (adulka605) ID 225941 (29.10.2011, 21:01)
Manžel se dlouho vyhýbal návštěvě ortopeda,ale nakonec musel...opíchl mu to,doporučil klid,nezatěžovat vůbec loket,mazat některým z protizánětliv.gelů,v lékárně nám doporučili Ibalgin gel,stáhnout elastickou bandáží,na noc dávat zábal,analgetika na bolest a po pár dnech měl pokoj (Y)Držím palce,ať Vás brzy přestane loket zlobit (hello)

ODPOVĚDĚT
Petra M. (Pindruse) ID 10664, mimibazar.cz/pindruse (30.10.2011, 8:03)
Děkuji moc za rady, v práci si tedy přehodím myš na druhou stranu. Ještě mi byly doporučeny prostředky Energy,tak to zkusím. Je to fakt hodně nepříjemné... a to jsem si myslela,že podobné věci mě budou trápit až ta po šedesátce. Je mi 36.
Děkuji všem.
Přeji krásný den
Petra :-)

ODPOVĚDĚT