ČESKÝ Č E S N E K
Dostala jsem velký trs krásného česneku, poraďte jak SKLADOVAT, aby co nejdéle vydržel. díky
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Dana V. (vařečka) ID 9809, mimibazar.cz/varecka (6.10.2011, 13:13)
Všem díky, zkusím tu vázu a dát do špajzky. Díky mocccc (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Helena V. (vacholino) ID 63727, mimibazar.cz/vacholino (4.10.2011, 22:43)
namlejt a do mrazáku a vydrží mi na vaření do tý doby, než ho sežerem....
ale moc dekorativní to není ,-) ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Dita H. (ditahl) ID 61786 (4.10.2011, 17:47)
Tak mě ve váze nikdy nevydržel, tak jsem ho skladovala ve sklepě v lísce. Nedávno mi známá radila, že ona ho skladuje v platech od vajíček.

ODPOVĚDĚT
pavla v. (PavlaV.) ID 153369 (4.10.2011, 13:41)
Jen bych možná dodala, že do vázy bez vody - nasucho (Y). Opravdu vydrží, mám také odzkoušené.

ODPOVĚDĚT
Pavlina K. (kopa) ID 54400, mimibazar.cz/kopa (4.10.2011, 13:16)
také skladuji ve váze jako kytici a super, pořád krásný a pevný.
Pavlína |:o)

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (geoamona) ID 135018 (4.10.2011, 13:15)
Nám paní pěstitelka doporučila buď klasicky zavěsit za stonky hlavičkama dolů a nebo dát do vázy, ale s tím, aby se stonky nedotýkaly dna, takže třeba udělat na vázu kroužek z kartonu a do toho kroužku provlíknout kytici česneku, aby stonky zůstaly viset ve vzduchu. Já ho mám od začátku srpna zavěšený ve špajzu a je pořád krásný. Do října nebo do prvních vlhkých dní prý může být i venku, ale jakmile je už venku vlhko, tak se musí uskladnit uvnitř.

ODPOVĚDĚT
Ivana Š. (hajiki) ID 285051, mimibazar.cz/hajiki (4.10.2011, 13:08)
stonkama dolů, nejlépe do vázy (jako kytice) a ještě nejlépe někam na vyvýšené místo (do kuchyně na linku) (Y)

ODPOVĚDĚT