Poradíte nám?
Máte prosím někdo zkušenosti s dlouhodobým průjmem u koček? (viz koment)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Marie D. (Majonela) ID 115432, mimibazar.cz/majonela (19.2.2012, 20:14)
Dobrý večer,u nás to měl stále jeden kocour.Dostal u veterináře antibiotika a má už klid (kocka) (hello)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (klejinecka) ID 94349 (20.2.2012, 18:53)
Charlik dostal taky atb. ale ty mu nezabraly, pak měl Entizol, ten bral snad 14dnů a bylo obtížné ho do něj 2x denně dostat, protože je to hořký lék, takže ke konci už kamufláže do masa z kapsiček nezabíraly. Nakonec mu to trochu povolilo, tak dostal probiotickou pastu ale průjem se mu vrátil, tak jsem mu nakonec přestala dávat jakékoliv léky a do pár dnů byl OK. (hello) (Y)

ODPOVĚDĚT
Milena D. (Drm) ID 219494 (4.10.2011, 8:56)
dávali jsme naší kočce na radu veterináře lidské černé uhlí, rozpustit v troše vody a injekční stříkačkou stříknout hodně dozadu do tlamičky......pomohlo to.... (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (klejinecka) ID 94349 (4.10.2011, 19:54)
my dali na radu veterináře smectu a z toho se Charlík pozvracel, zkusím uhlí, ale budu muset vymyslet jiný způsob, Charlík je na vstřikování do tlamičky dost háklivý
Děkuju (F) (hello)

ODPOVĚDĚT
Milena D. (Drm) ID 219494 (4.10.2011, 20:30)
zkuste zabalit do salámu a nebo z párku ukrojit kostku a do toho natlačit kousek uhlí..... kočky jsou mazaný......u nás když se odčervovalo doma, tak byla odčervená celá rodina, jen kočky ne...proto chodíme se vším raději na veterinu.... (hello)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (klejinecka) ID 94349 (4.10.2011, 22:13)
já ty prášky vždycky čtvrtím a pak je nacpu do kostičky masa z nějaké kapsičky, ale Charlík bere prášky docela často, tak už to většinou pozná a nesní :-S
s odčervování jsme na tom podobně, minule na veterině měl Charlík pastu všude na hlavě a v uchu a pan doktor i na oblečení :-p

ODPOVĚDĚT
Jitka S. (desty) ID 54, mimibazar.cz/jitkas (4.10.2011, 6:47)
To co popisujete mám u koček taky - ale já to nelečím - všimla jsem si, že je to vždy v určitém období. Krmivo neměním, tak tím to nebude. Je to u nás vždy otázka tak 10 dnů a samo se to srovná - a jak píšete - žádné známky nemoci nejeví.
Před cca 10ti lety jsem řešila průjem - ale to z číči fakt lítalo - a nezabralo nic - ani dieta. Vše podle dr. v pořádku. Nakonec jsme zjistili, že to bylo od nervů. Jakmile se odstranila příčina, tak toto pominulo. (F)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (klejinecka) ID 94349 (4.10.2011, 19:50)
zkusím vydržet a snad se to spraví, Charlík je dost žravý, tak jsem mu dnes trochu omezila jídlo a zkusím to vydržet víc dnů (ale bude to těžké, jak vyrazím do kuchyně, tak letí se mnou a kňourá a smutně kouká :) )
Když byl dnes na záchodku, tak jsem za ním vyběhla a vyhodila ho dřív, než to stačil zahrabat a bylo to tak napůl normální a napůl placička, tak uvidíme, snad se to srovná....
Děkuji za rady (F) (hello) (@)

ODPOVĚDĚT
Petra S. (Sloníci) ID 210450 (3.10.2011, 22:03)
A máte dietní žrádlo od veterináře? Může to být nějaká intolerance na cokoliv. A určitě pokud trpí na průjem tak nedávat kapsičky z jakehokoliv důvodu, po tech má občas průjem i náš kocour.Na tablety existuje bezvadný nástroj vypadá to jako stříkačka a na konec se vsune tableta a kočce se strčí dozadu do krku a "vstřelí" do krku. I našemu Ferdovi, do kterého nelze nic dostat a je bravurní vyplivávač , tak nemá šanci to vyplivnout. A ještě mě napadlo, nedostane se třeba k zalitým kytkám , když jsou hnojené a nebo nepořídili jste něco nového v bytě , třeba kytku , co by mohl ožírat? Jinak zkuste dát ještě dotaz sem naa diskuzní forum http://www.modrykocour.cz/forum/, jsou tu samí kočkaři a třeba poradí. (F) Držím palce ať je kocourovi brzy dobře. (kocka)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (klejinecka) ID 94349 (3.10.2011, 22:17)
na veterině nám dali (teda prodali :) ) i dietní konzervy a granule, ale nijak zvlášť to nezabralo, granule už nemáme, tak jsem mu koupila Royalky na citlivé zažívání.
Charlík je dost plachý a jakmile se mu něco násilně strká do pusy, tak je to ještě horší, když mu dávali na veterině pastu na odčervení, tak jančil tak, že všechna pasta byla rozmazaná po celém Charlíkovi a po panu doktorovi. I ta probiotická pasta, co mu teď dáváme je v takové pistolce a do pusy jsme mu to zkusili stříknout jednou a už mu to musíme dávat jenom do jídla, jinak se to nedá :( Děkuji za rady, zkusím i to forum (hello) (F) (@)

ODPOVĚDĚT
Petra S. (Sloníci) ID 210450 (3.10.2011, 22:28)
Mrkněte sem mají i veterinární diety http://www.svetgranulek.cz/Veterinarni-diety-granule-kocka/Veterinarni-diety-granule-kocka-Royal-Canin-VD-Cat/Royal-Canin-VD-Cat-Dry-Sensitivity-0-4
mají to levnější než u veterináře. myslím, že by bylo dobré udělat nějaká lab. vyšetření. Jinak může být ten průjem i smrtelný. Ještě mě napadlo nemůže žrát něco venku? Nevím zda s ním chodíte i když je nemocný. (hello)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (klejinecka) ID 94349 (3.10.2011, 23:59)
-ven chodí s náma na zahradu, občas uloví nějakou myš, ale nesežere (jednu zrovna ulovil, když mu ten průjem začal, ale teď když mu začal podruhé, tak nic nechytil)
-abych pravdu řekla, tak se na tu veterinu docela bojím, ale jestli to do týdne nepřestane, tak tam určitě zajedem, minule říkal veterinář, že pokud to nepřejde, tak mu udělá výtěr a pošle na rozbor, ale že je to nepříjemné, tak nevím, jak to Charlík zvládne, je to bojácný uplakánek, ale nakonec zabral Entizol a vyšetření už se nekonalo
-na veterině jsme dostali tehdy granule Hillsky a dietní konzervy, ještě jednu doma mám, granule mu moc nejely, ale ty Roylky pro citlivé zažívání mu jedou

ODPOVĚDĚT
Hana P. (klejinecka) ID 94349 (4.10.2011, 0:02)
-smrtelné to snad nebude, je pořád čilý, neubírá na váze a žere za dva,spíš se obávám, že bude pravda to,co mi říkala jedna paní "bylinkářka",že si zvířata přebírají nemoci svých páníčků a tím že je berou na sebe pomáhají své páníčky léčit a jelikož mám zkušenosti se zánětem žaludku a střev, tak se obávám, že to bude možná pravda
Děkuji Vám za rady (F), snad se to brzy vyřeší, mám o ty svoje brouky strach (kocka) (pes) (@) (&) (hello)

ODPOVĚDĚT
Petra S. (Sloníci) ID 210450 (4.10.2011, 8:14)
Tak Vám držím palce, ať se to nějak vyřeší a je jen dobře. (hello) (kocka)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Jaroslav Č. (jeronymo) ID 127713 (3.10.2011, 21:33)
Snad ho to přejde (kocka) (kocka)Naše kočka měla průjem po mlíčku .i po tom kočičím *-) *-)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (klejinecka) ID 94349 (3.10.2011, 21:45)
Mléko nedáváme, žere to stejné jako Maja a té nic není, :( Nakonec asi stejně budeme muset zas na tu veterinu :( už jsme tam jak doma,buď s Charlíkem nebo maltézačicí Kleou, s tou jsme byli minulý týden když zvracela krev. (F) (hello) (@)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (klejinecka) ID 94349 (3.10.2011, 21:16)
Před měsícem dostal Charlík průjem, na veterině dostal atb., ty ale po 5ti dnech nezabraly. Charlík byl na rentgenu a byl zjištěn zánět v tenkém střevě. Dostal nové léky, které bral asi 10 dnů a ty nakonec zabraly (ale byly moc hořké a dostat je do Charlíka byl problém, odhalil schovky v kapsičkách a bylo těžké mu je servírovat), asi týden dostává probiotickou pastu (která mu teda vůbec nejede) a už má průjem zas (ne že by běhal každých 5minut na WC, ale když čistím záchůdek, tak místo normálních bobků vybírám placičky :( ) , jinak je v pořádku, žere, běhá, řádí....Máte s tím prosím někdo zkušenosti?

ODPOVĚDĚT