| Helena H. (Helunda) ID 127510 (2.10.2011, 14:35) |
Lído a už jste to vyzkoušela s těma hroznama?? Máme jich plno na zahradě, že bych to zkusila...???
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka B. (kiwi+3) ID 241657 (2.10.2011, 17:02) |
Helí, my máme taky - takové modré a docela peckaté. Oberu pár hroznů, hodím do hrnce se studenou vodou a přivedu k varu. Mezitím se ty narušené kuličky trochu rozvaří, zašmrdlám v tom vidličkou (jasně, že se může použít i šlehač, ale je to zbytečné), procedím a Mňam! Přislazuju medem, z lednice je to limča, nebo ohřáté je to jako čaj A fakt výborné.
ODPOVĚDĚT |
| | | Helena H. (Helunda) ID 127510 (2.10.2011, 21:55) |
My máme ty bílé, ale nejsou moc dobré na jídlo, vadí mi, že mají tlustou kožku a plno velkých semínek... ..takže vy je na ten čaj nedáváte, spíš jakoby děláte limču??
ODPOVĚDĚT |
| | Lída N. (NOSTALGIE1) ID 16457, mimibazar.cz/nostalgie1 (2.10.2011, 14:52) |
Právě se mi dopejká v troubě-chce to ale namíchat ještě s jiným ovocem - vlastně bych řekla, že hrozno nahradí sušené hrozinky, které jsem tam dala v minulé mé první várce, takže se tím určitě nezkazí
ODPOVĚDĚT |