ŠKOLA
Prosím co mám dělat s naší dcerkou. Nechce chodit do školy je v 1. třídě,každé ráno plače a už začíná i s tím,že jí bolí břicho nebo hlava.Poradtě kdo ste to měl stejně co s tím???
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 13 komentářů
Markéta K. (matavoj) ID 49023, mimibazar.cz/matavoj (8.9.2011, 12:10)
Tak to vám nezávidím. Ale mnohdy vám takto "pomohou" přátelé či příbuzní. Věty typu. Tak co učitelka? Je zlá? Počkej ve škole. Tam ti ukážou. Nebo jiné chytré prupovídky na "posílení" oblíbenosti učitelky. Děti to poslouchají. Nemají představu, jak to ve škole probíhá. A ruku na srdce, po těchto větách být dítě, tak si myslím, že učitelka je 7hlavá saň. Dejte tomu čas.Promluvte si i s p.učitelkou. Pro děti je to velká změna.

ODPOVĚDĚT
Slávka K. (mimák) ID 11979, mimibazar.cz/mimak (8.9.2011, 13:53)
Jo jo to znám,naštěstí paní učitelka je moc hodná.říkala,že je jinak v pohodě jen prostě těch prvních 5 min.než se rozkouká a než jí dá ukol,aby se zaměstnala.
Sama mi říkala,že se musí navzájem poznat,aby vědělat jak a co muže od koho čekat. Jinak už dostávají razítka když něco udělají dobře tak už je nějaká motivace a vždy se odpoledne chlubí kolik jich dostala (Y) :-)

ODPOVĚDĚT
Lionka M. (Lionka) ID 147, mimibazar.cz/lionka (7.9.2011, 10:14)
chudinka (kocka)
zkusila bych dítě namotivovat na školu "nepřímo"- každé ráno před odchodem (a dítěti o tom říct)-že dáme třeba nějakou dobrotku anebo po příchodu do školy- v šatně nějakou maličkost (hezké ořezávátko, voňavé pero,pěknou gumu,pěkné prvítko,zápisníček... atd. atd...) poté co příjde ze školy -poptat se,nadšen ě mluvit o škole apod.

řekla bych že 90% práce máte ušetřených,když dítě předem! přd školní docházkou namotivujete-já nesnesla jakékoliv zmíňky před dětmi od příbuzných apod- "...a teď vám to začne,však počkejte"- to jsem hned utla,nám se to vyplatilo- dodnes jsou kluci ze školy nadšení (Y)

ODPOVĚDĚT
Mirka T. (Mirísek) ID 69140, mimibazar.cz/mirisek (7.9.2011, 9:54)
Já když byla malá, ořvala jsem taky všechno. Vždycky do Vánoc, bolelo mě bříško, hlava, jak píšete. Takže jediný, vydržet s nervem, přejde to. S dcerou mám teď to samý. Ve školce si zvykala půl roku, příští rok jde do školy, bude to to samý. to je mi jasný. Když jsme si zvykly my, zvyknou si taky. Budou muset :-$

ODPOVĚDĚT
Andrea R. (aher) ID 177058 (6.9.2011, 19:11)
Slávko, naší Elišce pomohla až družina - tam se těší. Školu nějak přetrpí, ale ona do ní ani nechtěla nastoupit a loni jakožto prvňáček chtěla propadnout, aby se vrátila do školky ,-) Přitom měla samé jedničky :-) Přeji vám, aby si vaše malá brzy na školu zvykla (hello)

ODPOVĚDĚT
Martina B. (MaLuRa) ID 127511, mimibazar.cz/malura (6.9.2011, 18:01)
Měli jsme to samé v 1. i 2. třídě. Teď je dcerka ve třetí. Ráno se jí nechce. Mívá průjem, ale už to neprožívá tak strašně jako vloni a předloni. Ve škole je pak už v pohodě. Učí se výborně. Jen je holt nerváček a stresovaná. Musí být ve všem nejlepší. No jo nějaké děti jsou holt citlivější. Poradi vám nemám Slávko co, snad to brzy vaše princezna zvládne. Najde si kamarádku ve třídě a bude se na ní těšit. A až dostane první jedničku, bude to pro ní velká motivace (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka M. (lmal) ID 302995 (6.9.2011, 16:12)
Nám se to přihodilo při přestupu na 2. stupeň - ráno zvracení, bolení hlavy, břicha... bylo to z nervů. Nám se osvědčilo dávat výtažky z ovsa (kapky Avis, Finclub) a potom psychicky povzbuzovat - slíbit odměnu, nějaký zážitek, aby se mohla odpoutat pozornost od tlaku z školy.... po týdnu se to přešlo.

ODPOVĚDĚT
VERONIKA S. (verca3) ID 334662 (6.9.2011, 14:00)
dobry den mi mame tosame mam holku 6 let dnes zrovna rano se mi pozvracela nez sme dosly do skoly ale sedne do lavice a je po breku tak si myslym ze to zvladne psycholozka mi radila ze nemam ustupovat ikdyz bude zvracet nebo brecet musim ji tam dostat nastesti v uvozovkach se jenom pozvracela bez hysterickych scen to jsme meli ve skolce poradila udelat caj treba cernej a rict ze je to uzdravujici lek aby nebolelo brisko a aby byla silna a vse zvladla dnes prinesla ze skoli tri jednicky tak byla stastna a rikami maminko ten caj zabral a zitra se tesim do skoly tak doufam ze uz bude jenom dobre taky vam preju mnoho sil a at to zvladnete (Y)

ODPOVĚDĚT
Zdenka S. (zs-odevy) ID 85740, mimibazar.cz/zsodevy (6.9.2011, 13:31)
Slávinko to bude dobré, uvidíš. Před chvílí jsem byla v družině pro Kajku a Kačka byla :-D (L). Určitě ji to přejde a prý dneska už začalo hodnocení, první (child1), tak si myslím, že (child1) (child1) budou správná motivace. Na soustředění se přece taky těší (Y) (L)

ODPOVĚDĚT
Slávka K. (mimák) ID 11979, mimibazar.cz/mimak (6.9.2011, 15:59)
Jo jo lítala tam jak černá ruka,ale do družiny chodit chce,protože je to tam jak ve školce,že si hrají atd...
Ale v té škole.... No potkala sem učitelku a říkala,že jako dobrý,ale něco prý nestihla dodělat,tak se nafoukla..... Spíš si myslím,že má strach z toho, že jí to nepůjde. Víš,že ona musí byt ve všem nejlepší a to je asi ONO.

ODPOVĚDĚT
Zdenka S. (zs-odevy) ID 85740, mimibazar.cz/zsodevy (6.9.2011, 20:05)
Slávi Kačka je šikulka a zvládne to brzy s přehledem, až se tomu potom bude sama :-o :-).Zítra s úsměvem (L) (L) (Y) (F)

ODPOVĚDĚT
Slávka K. (mimák) ID 11979, mimibazar.cz/mimak (6.9.2011, 20:06)
(Y)

ODPOVĚDĚT
Andrea J. (nando) ID 6795, mimibazar.cz/nando (7.9.2011, 0:04)
To bude dobré.. (kocka), uvidíš!!! :-$ Dej jí čas (L). My jsme zas v " ghetu " ,-), jak to dnes nazval (svatba).

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (6.9.2011, 12:24)
Dnes mně volala učitelka ze školy, že si mám přijít pro dceru, že ji bolí bříško. Je v 1. třídě, včera tam taky nějakou holčičku bolelo. Vyzvedla jsem oběd a ten doma celý snědla. Takže tak strašné to asi nebylo. Spíš možná nervy, přitom se do školy těší. Asi to bříško nesmí člověk podceňovat. Rozeberte s ní, co dělali atd.. Naše malá říkala, že se jí zdál do rána hroznej sen. Tak je možná celý den nervní. Nevím. Třeba tak i ta vaše (X)

ODPOVĚDĚT
marie d. (maječka22) ID 116161, mimibazar.cz/majecka22 (6.9.2011, 10:58)
SLÁVKO TO JE NORMÁLNÍ-PRO TY DĚTI JE TO OBROVSKÁ ZMĚNA ,PRO MNOHÉ I NEPŘÍJEMNÝ ZVRAT.KAŽDÉ DÍTĚ POTŘEBUJE ČAS SE S TÍM SROVNAT.ZATÍM TO PROBERTE S UČITELKOU -ZEPTALA BYCH SE JAK SE JÍ MALÁ V HODINĚ CHOVÁ,ZDA SPOLUPRACUJE V POHO,NEBO ZDA TO RÁNO JEN ZKOUŠÍ ABY TAM NEMUSELA.PRO TY DĚTI JE TO OPRAVDU SLOŽITÉ-NOVÉ PROSTŘEDÍ,UČITELKY,POVINNOSTI,SEDĚT V LAVICI,NEHRÁT SI,NEBAVIT SE,NEMAJÍ TO JEDNODUCHÉ :-$

ODPOVĚDĚT
Jitka K. (Jikri) ID 314345 (6.9.2011, 10:49)
U nás loni to samé. Ráno pláč, bolelo bříško.Pak si i p. učitelce stěžovala na bříško. Učitelka mi volala, že je asi nemocná. Byla jsem nešťastná, ale chce to být neústupná. Ráno jsem ji odvedla, dala pusinku, otočila se a šla. Podotýkám, že se mi taky chtělo brečet, když mě prosila, ale znát jsem to na sobě nedala. Jednou se za mnou, už po rozloučení, rozeběhla zpět, tak jsem jí otočila správným směrem a poslala do třídy. Pak jsem půl hodiny stála před školou jako trubka ze strachu aby neutekla a nevběhla do silnice. S paní učitelkou jsem byla domluvená. Hodně ji vyvolávala a pořád chválila. Trvalo to týden a něco. Pak už byl klid. Asi za měsíc jsem se jí z legrace zeptala, jestli nebude brečet. Koukala na mě jak na blázna a řekla mi, že už je velká holka.

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (6.9.2011, 10:03)
Zkuste si promluvit s pani ucitelkou, pokud je jen trochu "normalni" mohla by vam poradit, urcite se snecim takovym uz setkala. Kamaradku ve skole nema? Nebo neposadila ji ucitelka s nekym, koho vase (X) nema rada? Neboji se neceho, nekoho? Hlavne to reste, at nema, chuderka, trauma. Od sousedu kluk chodil jeste v listopadu s revem a cely sidliste slyselo, ze on do skoly nechceeee 8o|

ODPOVĚDĚT
Slávka K. (mimák) ID 11979, mimibazar.cz/mimak (6.9.2011, 10:09)
No z toho mám právě strach,aby neměla nervy a nezačla ještě zvracet nebo něco takovýho..

ODPOVĚDĚT
Kristýna S. (kristýnečka) ID 104978 (6.9.2011, 9:52)
a nemá tam nějákou kamarádku?

ODPOVĚDĚT
Slávka K. (mimák) ID 11979, mimibazar.cz/mimak (6.9.2011, 10:09)
Víc jak polovina třídy sou děti ze školky takže je zná.
Ona prostě do školy nechce,že se jí tam nelíbí že chce chodit do školky

ODPOVĚDĚT
Tereza H. (Tereza99) ID 164017 (6.9.2011, 10:21)
a také ji zkuste nalákat na něco, co jaké školkové dítko neměla, třeba nové hry na PC, jen pro velké školáky (L) a nebo bych jí udělila nějaké privilegium školáka, že třeba bude moc chodit spát o chvilku déle (L) aby pocítila, jaká je to výhoda být velká (Y)

ODPOVĚDĚT
Slávka K. (mimák) ID 11979, mimibazar.cz/mimak (6.9.2011, 10:23)
No to už sem jí říkala,že jak se naučí číst,že bude moc hrát ty hry na PC na co se mě pořát ptá. Že bude moct jít sama nakupovat a nikdo ji neošidí,když už bude umět počítat....
Ono je problém i v tom,že mi teď skončila mateřská na mladší a já nastoupila do práce,tak se ani moc nevidíme a prostě celkově je toho na ni moc změn naráz :´(

ODPOVĚDĚT
Monika H. (Hemberka) ID 109057 (6.9.2011, 10:36)
Taky jsem to tak měla. Nastoupila jsem do práce od devíti do šesti, o děti se mi starala babička. (X)do školy nechtěla chodit, každé ráno pláč :´(. Ona navíc nastoupila do druhé třídy než děti od ní ze školky, takže i to byl důvod, proč se jí tam nelíbilo. A my to neřešili. Nadávám si za to do teĎ. Byla jsem si promluvit s její učitelkou, ta mi řekla, že ve třídě je (X)dobrá, s dětmi si rozumí, berou jí....Ale doma děs hrůza. Teď je ve druhé třídě a začíná to znova +o(, nechce vstávat, prý do školy nejde, že jí tam učí samé kraviny, psát ani číst nechce umět +o( +o(
Už jsme objednaní k psychologovi a já doufám, že něco poradí.

ODPOVĚDĚT
Slávka K. (mimák) ID 11979, mimibazar.cz/mimak (6.9.2011, 10:39)
No já doufám,že to až tak daleko nezajde,že se prostě otrká a zvykne si,ale dost mě to štve..
Chodím i na odpolední od 13-22 takže jí akorát zavedu ráno do školy a jak příjdu tak už spí..

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno