Hodně problémový vstup do školky
Prosím napište mi Vaše zkušenosti - více v komentu
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 15 komentářů
Věra C. (zajíček75) ID 126158, mimibazar.cz/zajicek75 (3.9.2011, 22:39)
Dobrý večer Petro,jsem učitelkou MŠ a jestli můžu poradit,pokud to jen je možné,choďte do školky s ní,třeba i na celé dopoledne,ale aby to netrvalo dlouho(divím se,že vám to učitelky neporadily už po prvním dni).Pokd by se to lepšilo,zkracovala bych dobu pobytu s ní a uvidíte.Domluvte se s učitelkami na třídě,určitě vám poradí.Není to pro ty mrňousky jednoduché,navíc ve vašem případě máte hodně citlivou holčičku,proto bych to určitě nelámala přez koleno.Opravdu byste ji mohla způsobit nějaké citové trauma a myslím,že to za to nestojí.Ona musí pocítit,že se jí nic nestane a že je v bezpečí.Nechci strašit,ale někdy se musí odložit docházka o rok,ale to je až po poradě s psychologem.To bych teď neřešila a zkusila to nejjednodušší.Držím pěsti

ODPOVĚDĚT
Petra J. (Barusek1) ID 45276, mimibazar.cz/barusek1 (3.9.2011, 23:01)
Věrko,díky moc (F) jsem moc ráda,že píše paní učitelka ze školky-myslím,že zůstat tam s ní nepůjde, když jsem jí chtěla jít v pátek vyprovodit do třídy tak mi učitelka řekla,že teda jo,ale jen na minutku,aby pak nebrečela :-| ale nechat ji tam chvilku a postupně prodlužovat to snad půjde.U ní je asi největší problém ta fobie z dětí,proto se tam necítí,ona by šla raději do peklíčka,aby jí tam hlídal čert než do školky 8-| tak mi to řekla.Díky moc (L)

ODPOVĚDĚT
Helena M. (Helík) ID 10157, mimibazar.cz/helik (4.9.2011, 8:10)
Dobrý den paní Petro,jsem také učitelka MŠ,já doporučuji chodit pár dní pouze na dvě hodiny,ale maminka ať jde třeba nakoupit!S holčičkou si o tom promluvte,že přijdete hnedka po nákupu,ať vám zatím něco třeba namaluje.Dejte důvěru pí.učitelce a uvidíte ,že se to brzy zlomí.Chození rodiče do třídy se mi v žádném případě neosvědčilo,je to pak líto ostatním dětem a budou také plakat.Holčičce jsou čtyři roky?Pokud ano ,tak to jistě zvládne (Y).Opravdu jen dejte důvěru pí. učitelce.A vy utíkejte daleko,ať neslyšíte pláč. (child12) Helena

ODPOVĚDĚT
Petra J. (Barusek1) ID 45276, mimibazar.cz/barusek1 (4.9.2011, 9:34)
Heleno,děkuji moc-rozhodla jsem se,že to tento týden tak vyzkoušíme, po chvilkách a prodlužovat. Budu se snažit víc důvěřovat paní učitelce,ale myslím,že velký problém je,že je ve třídě 26 dětí a tak se jim logicky jednotlivě moc učitelka věnovat nemůže :-S

ODPOVĚDĚT
Martina P. (M.*) ID 315528 (4.9.2011, 10:56)
Zdravím Peti, jsem taky učitelka v mš a souhlasím s Helenkou a jejím postupem o postupném prodlužování :-) Taky se nám moc neosvědčilo to, když maminka zůstane s dítkem ve školce, i když, pokud mají maminky zájem a vidíme na nich, že by ve třídě zůstat chtěly, tak jim vycházíme vstříc a samozřejmě zůstat můžou....U nás na vesnické jednotřídce je kapacita 28 dětí.... Řešení by bylo, kdyby na začátku září byly po ránu ve třídě obě učitelky, aby se líp zvládaly smutnící děti. Ale to je o domluvě učitelek a jejich ochotě udělat něco navíc ve svém volnu mimo pracovní dobu :-) Ale nebuďte smutná, určitě to zvládnete!

ODPOVĚDĚT
Petra J. (Barusek1) ID 45276, mimibazar.cz/barusek1 (4.9.2011, 13:43)
Marťo,děkuji moc (F)-zkusíme to od zítra s tím postupným prodlužováním, musím se ráno domluvit s paní učitelkou. Snad bude vidět nějaké zlepšení.Díky (L)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
martina m. (maxikM) ID 112003, mimibazar.cz/maxikm (3.9.2011, 22:10)
Já bych zkusila jít v pondělí s ní...zůstat prostě tam s ní, domluvit se s učitelkou a protahovat to. Jeden den zůstat cca hodinu, druhý den zase dvě a kus a pod. A odejít normálně s ní domů. Pak jít třebas i na chodbu, že se jdete vyčůrat, a že hned přídete. a pod. Prostě to postupně natahovat, aby si zvykala. Pak že půjdete jen do obchodu koupit něco a pod. A tu hodinu, dvě jí tam nechat samotnou. No a nakonec to prostě vyjde na celé dopoledne. Někomu to trvá prostě dýl, kor když je dítě hodně citlivé a plačtivé. Když vás netrápí práce a zvládnete tak chodit třeba měsíc tak vydržte. Ale určitě bych jí tam takhle nenechávala brečet a zvracet, aby neměla psychické následky. A např. se počůrávát a pod. Bude se pak bát všude zůstat aby jste jí neopustila. Musí mít jistotu, že se prostě vrátíte a máte jí moc moc ráda (mamca). Jak někdo radí zkuste si najít nějakou kamarádku :-)

ODPOVĚDĚT
martina m. (maxikM) ID 112003, mimibazar.cz/maxikm (3.9.2011, 22:18)
V kamarádce pak najde zpřízněnou duši a bude se na ní těšit a už pak bude vědět, že tam má kamarády a i bez vás s jejich pomocí to zvládne (flower)

ODPOVĚDĚT
Petra J. (Barusek1) ID 45276, mimibazar.cz/barusek1 (3.9.2011, 22:24)
Marti, moc děkuji (F)Asi to tak nějak zkusíme, ale ve třídě s ní nebudu moct být,tak alespoŃ to postupné prodlužování

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (3.9.2011, 23:35)
Mě s dcerou ve třídě nechali (asi i kvůli věku) a hned navrhly, že tam s ní vždy můžu zůstat než se rozkouká - ostatní děti evidentně netušily, že jsem její mamka, takže to nijak neřešily - braly mě jako další učitelku. Já to brala jako bezva průzkum zevnitř a co jsem viděla mě moc mile překvapilo, naše učitelky jsou bezvadné.
Ale teď jsem přesvědčená, že co nejdřív vyrazíme za naší paní doktorkou a poradíme se, jak dceru připravit, protože sama na to se svou povahou prostě nemá. Třeba nám nějaké bylinky nebo homeopatika poradí, hlavně ať to má malá co nejjednodušší, ať nemá trauma a já s ní...

ODPOVĚDĚT
Martina T. (martinato) ID 172267, mimibazar.cz/martinato (3.9.2011, 21:24)
jestli jste příznivce homeopatik, zkuste vyzkoušet i Bachovy květy (esence), působí dobře u dětí...dcerky je mi moc líto, moje princezna (4r.) zvládla první dny ve školce dobře, spíš já nejsem příliš nadšená z přístupu paní učitelky co jsem zaslechla směrem k jedné plakající holčičce - jestli si tu chceš brečet, tak si tu breč, jestli si s tímhle hrát nechceš, nechtěj, však ty si s něčím hrát začneš, maminka stejně nepřijde.....nechápala jsem, druhý den ve školce a takový přístup .....

ODPOVĚDĚT
Petra J. (Barusek1) ID 45276, mimibazar.cz/barusek1 (3.9.2011, 21:40)
Martino díky (F), to s tou učitelkou to je teda děs (6),ale bohužel si myslím,že ojedinělý to nebude :-(

ODPOVĚDĚT
Vlaďka W. (jaholka) ID 60807, mimibazar.cz/jaholka (3.9.2011, 21:30)
Tak to je hrozné, to přeci není možné, tak neprofesionální přístup.. říci toto mně v jejím věku.. Vážně to nechápu, takto přeci nemůže dospělý člověk - natož učitelka - argumentovat dítěti - tak si breč, maminka stejně nepřijde.. :-(

ODPOVĚDĚT
Martina T. (martinato) ID 172267, mimibazar.cz/martinato (3.9.2011, 21:38)
mě to neskutečně šokovalo :-| :-| pořád na to myslím, co se tam vlastně děje, když tam nejsme...

ODPOVĚDĚT
Vlaďka W. (jaholka) ID 60807, mimibazar.cz/jaholka (3.9.2011, 21:24)
Já moc neporadím, byla jsem úplně stejná, jenže já jsem taková byla ještě skoro v šesti letech, zajímavé, že ve škole jsem od začátku neplakala.. ale ta školka :( Přitom jsem měli takovou hezkou, jako z pohádky, i paní učitelky byly strašně hodné, paní ředitelka byla má vzdálená teta, brala si mě občas k sobě.. a já jsem stejně plakala a plakala.. chodila jsem až do "velkáčů" :), děti jsem znala, ale přesto jsem celý rok skoro každý den plakala.. Asi jsem to prožívala opravdu intenzivně, protože si i po těch letech vybavuji ty pocity.. jsem zvědavá, jestli naše malá bude jednou po mně. Určitě bych to nelámala, hledala pomoc u učitelky, psycholožky, chodila (já nebo někdo jiný) s ní, uf, myslím na vás..

ODPOVĚDĚT
Petra J. (Barusek1) ID 45276, mimibazar.cz/barusek1 (3.9.2011, 21:43)
Vlaďko díky (F) Já teda do školky taky nechodila ráda,tak to má nakonec asi po mně ,-)

ODPOVĚDĚT
Petra G. (setam) ID 25938, mimibazar.cz/setam (3.9.2011, 21:09)
Tak mne jen napadlo. Je Vaše první dítko? Můj syn dělal to stejné a do dnes 9 let je takový citlivější na vše a vše je problém. A to chodil jen na dopoledne. Druhá dcera nastoupila také ve čtvrtek a já jen zírám jak vše bere z lehkostí bez problémů.
Pro syna byl přechod do školy nadšením. U psychologa jsme nebyli. Já jsem stejná povaha a školku jsem taky nenáviděla.

ODPOVĚDĚT
Petra J. (Barusek1) ID 45276, mimibazar.cz/barusek1 (3.9.2011, 21:11)
Díky - Péti ano je to moje první dítě a asi i poslední ,-)

ODPOVĚDĚT
Petra G. (setam) ID 25938, mimibazar.cz/setam (3.9.2011, 21:20)
Dětská lékařka mi jednou řekla, že ho prostě mám brát jako silnou osobnost. Prostě, že je jiný. Takže máme doma malé osobnosti. ,-) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Petra O. (HunchiBunchi) ID 228714 (3.9.2011, 21:03)
Takto jsem prožila školku já. Před školkou jsem si lehla a babička mě táhla dovnitř. Téměř každý den jsem se jim tam pozvracela. Když se mělo jít po obědě spát, tak se mi v lehárně chtělo od nervů čůrat, i když už jsem byla před spaním. Přitom učitelky byly hodné, jedna byla kamarádka mé mamky.Takto jsem prožila celou školku a rok před školou se vše zlomilo a já chodila do školky ráda. Nevím, jestli se to na mě psychicky podepsalo, možná ano, ale nevím o tom. Akorát je teď v té budově mateřské centrum a když tam s dětmi někdy jdu, tak cítím tu typickou vůni školky a trochu se mi zvedá žaludek. Přeji, aby do Vaši dcerku brzy přešlo a třeba si zvykne, každému to trvá jinak dlouho.

ODPOVĚDĚT
Petra J. (Barusek1) ID 45276, mimibazar.cz/barusek1 (3.9.2011, 21:14)
Díky moc (F)

ODPOVĚDĚT
Hana K. (hakut) ID 41012 (3.9.2011, 20:27)
Dcera byla také hodně uzavřená a fixovaná na mě. Takže jsme to vyřešili tak, že ji tam ráno vodil tatínek - tomu scény nedělala. První rok ve školce pomalu začala komunikovat s dětmi, nicméně s učitelkami ne. Až druhý rok byla schopná sama říct učitelce, že chce přidat jídlo apod. Ten první rok se venku i párkrát počůrala, protože nebyla schopná říct učitelce. Ale všechno se to srovnalo. Třeba by pro vás mohlo být taky řešení aby ji vodil někdo jiný. A možná to pomalé zvykání nebo že tam budete s ní, jenže to taky není všude možné.

ODPOVĚDĚT
Petra J. (Barusek1) ID 45276, mimibazar.cz/barusek1 (3.9.2011, 21:15)
Hani,děkuji (F) Také se chystám poslat tatínka,ale myslím,že u nás nepomůže :-S

ODPOVĚDĚT
Hana K. (hakut) ID 41012 (4.9.2011, 8:38)
Přeji hodně štěstí a ať se malá dlouho netrápí (F)

ODPOVĚDĚT
Alena M. (anemonka) ID 63120 (3.9.2011, 20:26)
Petruš okamžitě ji vemte za psychologem,jak píše Nikča.Tam vám opravdu pomužou a pani učitelce doporučí jak ji ve všem ulehčit školku a jak s ni má pracovat (L)Jen upozornuji ,že vysledky se dostavi až tak do pul roku.Musi se citim ve skolce ve stejnym bezpeci jako u vas doma . (F)

ODPOVĚDĚT
Petra J. (Barusek1) ID 45276, mimibazar.cz/barusek1 (3.9.2011, 21:03)
Díky (F) O psychologovi jsem kvůli jejímu chování uvažovala už dříve,teď mě mrzí že jsem tam opravdu nešla, vždycky jsem si říkala,že to její chování je jen nějaké období a že to přejde. Asi tam opravdu budeme muset zajít, díky

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (kunhutaB) ID 123073 (3.9.2011, 20:25)
Petro, je mi líto, že zažíváte takový těžký nástup :( napadají mě 2 možnosti - buď se zkusit domluvit ve školce, zda byste dcerku nemohla zkusit vodit třeba týden (nebo i déle) na 1-2 hodiny (ze začátku zůstat třeba s ní v místnosti - pokud možno nenápadně v rohu, ale jako taková psychická pojistka pro ni, potom třeba odejít, ale aby pobyt byl krátký) no a potom postupně její samostatný pobyt prodlužovat... ale to by vyžadovalo spolupráci školky (ne všude jsou takovému pozvolnému zvykání nakloněni) a i Váš čas (nevím, zda chodíte do práce apod.)... no a potom druhá možnost, co mě napadá - obrátit se na dětského psychologa, určitě by Vám poradil nejlépe, věřím, že s podobnými případy má větší zkušenosti a snad by našel řešení přímo pro Vás a Vaši dcerku... Přeji, ať to co nejdřív vyřešíte a malá se moc netrápí (L)

ODPOVĚDĚT
Petra J. (Barusek1) ID 45276, mimibazar.cz/barusek1 (3.9.2011, 21:30)
Leni, díky (F), čas zatím mám, hledám práci,ale nejsem si jistá spoluprácí školky +o( v pondělí se zeptám jestli to můžem zkusit prodlužovat, ve třídě nebudu moct být určitě (ale to i chápu-kvůli jiným dětem)

ODPOVĚDĚT
Jana T. (janamysak10) ID 134562, mimibazar.cz/janamysak10 (3.9.2011, 20:23)
Dobrý večer Petro,
já jsem měla s malým taky velké problémy. Jednak ze začátku hodně brečel a taky býval velice často nemocný, takže ve školce byl vždy tak 5 dní a pak třeba 3 týdny doma. Z osobní zkušenosti mohu říci, že hooodně záleží na paní učitelce. Můj chlapeček je mazel, když přišel do školky, šel za ní, chtěl, aby ho pohladila a pozdravila se s ním. Ona to ignorovala, kolikrát ho ani nevzala na vědomí, že přišel. Nějak si s ní nepadl do oka. Pořád si na něj ztěžovala, podotýkám, že byl opravdu více doma než ve školce. Jemu se tam taky nechtělo, brečel doma. Od letošního roku nastoupil do jiného oddělení, učitelky jsou dvě mladé slečny a on je v pohodě. Já vím, že je to těžké, ale musíte vydržet. Jediné, co mohu poradit je, berte ji zpočátku domů, co nejdříve. První měsíc ve školce je děsný pro všechny, ale ono se to srovná. :-p

ODPOVĚDĚT
Petra J. (Barusek1) ID 45276, mimibazar.cz/barusek1 (3.9.2011, 21:31)
Jani díky (F)

ODPOVĚDĚT
Nikola D. (Nikka1) ID 63554 (3.9.2011, 20:10)
Dobrý den paní Petro, to je mi moc líto, že to vaše maličká tak špatně snáší, já bych se asi někde zkusila poradit s dětským psychologem, ten by vám měl být schopen říct co máte dělat a jak postupovat. Přeji ať je brzo dobře a maličká to zvládá, bobeček malý. Mějte se pěkně

ODPOVĚDĚT
Petra J. (Barusek1) ID 45276, mimibazar.cz/barusek1 (3.9.2011, 21:32)
Děkuji (F) Asi toho psychologa zkusíme (L)

ODPOVĚDĚT
Helena K. (hrusticka84) ID 283440, mimibazar.cz/hrusticka84 (3.9.2011, 20:09)
no a co jí tam dávat postupně na hoďku a déle a pomalu přidávat *-)....a nenabídla vám učitelka aby jste tam s ní chvilku pobyla a pak se vytratila....asi bych očekávala větší spolupráci od paní učitelky [A]

ODPOVĚDĚT
Petra J. (Barusek1) ID 45276, mimibazar.cz/barusek1 (3.9.2011, 21:33)
Díky moc (F) jestli to půjde tak bychom to asi tak zkusili s tím postupným prodlužováním,i když taky si nejsem jistá,aby to pak nebylo ještě horší

ODPOVĚDĚT
Petra Ř. (Petulda) ID 19234, mimibazar.cz/petulda (3.9.2011, 20:04)
Peti, mé dceři bude za chvíli 5 let, chodí do školky už 1,5 roku a dosud problémy jsou... Sice nezvrací, ale scény a řev soue :-( Zvláště, pokud je nemocná a delší dobu ve školce není... Od narození jí trvá delší dobu, než si někde a na někoho zvykne...
Mluvila jsem s psycholožkou a ta mi řekla, že je prostě takového temperamentu.

Jdeme teď v pondělí po měsíci a také mě už mrazí, co zas bude... Hodně jí celkem ale pomohlo, že si našla nejlepší kamarádku. Škoda jen, že ta kamarádka chodí ráno později. Takže Naše řve, řvoucí ji předám učitelce a až přijde Renatka, tak se naše zklidní. Horší je, když chybí i Renatka.

TAké mě to trápilo... Nebojte, jakž takž si i ta vaše zvykne... posílám hodně zdaru (L)

ODPOVĚDĚT
Petra J. (Barusek1) ID 45276, mimibazar.cz/barusek1 (3.9.2011, 21:34)
Péti díky moc (F)

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (3.9.2011, 20:01)
Já pro vás nemám radu, ale pochopení - teď zkoušíme dát do škloky dceru (2 roky 9 měsíců) a je stejná jako vaše holčička - samotářská, bojácná, akorát místo zvracení ze stresu přestává dýchat a omdlívá. Dokonce jsem přemýšlela, že se poradím s naší p. doktorkou, jestlil není něco na uklidnění pro takhle malé děti - nějaké bylinky nebo homeopatika... Jsem zvědavá, co kdo poradí. Zatím bude chodit jen 5 dní v měsíci, ale bojímse, že to pro ní bude ještě horší, to, že nebude chápat, kdy se jde do školky a kdy ne. Moc vám držím palce, ať je to brzo v pořádku...

ODPOVĚDĚT
Petra M. (pett*) ID 81, mimibazar.cz/pett (3.9.2011, 21:51)
Radko, není mi jasné, proč dáváte do školky takhle malé dítě, když to takto špatně snáší ? Možná to nebude o rok později o mnoho lepší, ale rozumově už bude o něco dál. Na tohle bych nervy neměla, nechat ani ne tříleté dítě brečet tak až omdlí jenom proto, že ho musím nacpat na 5 dní do školky *-) *-) nezlobte se, ale nerozumím vám.

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (3.9.2011, 23:29)
Špatně jsem to napsala - ty omdlívací scény mi dcera doma předvádí i když se naštve, že jí třeba nejde sundat bota a taky při každé návštěvě u doktorky...Spíš mi jde o to, jak se budou tvářit, až to předvede ve školce. Právě proto jí dávám už teď, když nemusím do práce a můžu si ten čas přizpůsobit podle jejích reakcí. Máme velmi vstřícně nastavenou školku, takže první den jsem tam byla s dcerou dvě hodiny a ani jsem jí nenechala samotnou. Ostatní děti nevěděly, že jsem její maminka, takže jsem se věnovala všem a myslím, že mě braly jako další učitelku. Budeme to teprve po troškách zkoušet, pokud by to nešlo, počkáme o rok déle, i když představa 9 měsíců bez koruny (jsem zaměstnaná, takže nemůžu mít ani podporu) mě děsí.

ODPOVĚDĚT
Jana Z. (Janise) ID 57851, mimibazar.cz/janise (4.9.2011, 0:59)
Radko,tak já vás naprosto chápu - jsem v podobné situaci,dcerka ještě němá 3roky, a také to budeme zkoušet na 5dní v týdnu. Nám to začne od pondělí. Nyli jsme se tamjenom podívat a domluvit(mám tam už strašího brášku),ale zatím byla klidná a hrála si. Ale to omdlévání je nepříjemné,nějak si to nedovedu představit - naše malá se hodně vzteká,ale ona se prostě vyřve - ventiluje to. Takový citlivý typ je můj syn,ten dokonce celé moje druhé těhotenství prokoktal,pořád jsme běhali po doktorech a on i když už plynule mluvil,najednou neřekl ani slovo. Pak se dcera narodila a najednou přestal - psychika,ale obrovská - držím palce ať to zvládnete :-)

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (4.9.2011, 8:58)
My jsme se ve školce domluvily na poslední týden v září a pak hned první týden v říjnu. Tak uvidíme,jestli se během těch dvou týdnù ukáže nějaké zlepšení a hlavně jestli vůbec zvladne ty dva týdny odchodit...

ODPOVĚDĚT
Monika H. (monka229) ID 279467, mimibazar.cz/monka229 (3.9.2011, 22:16)
není to třeba proto, že paní bude ve třech letech dítěte nastupovat do práce, tak aby si holčička začala zvykat? *-)

ODPOVĚDĚT
Petra J. (Barusek1) ID 45276, mimibazar.cz/barusek1 (3.9.2011, 20:58)
Radko díky, také Vám přeji ať to zvládnete (F)

ODPOVĚDĚT
Ivana M. (ivčaa) ID 65356, mimibazar.cz/ivcaa (3.9.2011, 20:37)
kdysi dávno jsem tohle řešila taky, moje dnes už 18letá dcera taky hodně brečela ve školce, dostávala i teploty a brečela, že jí bolí bříško,když jsem řekla, že tedy dnes nejdeme, tak do hodiny jí nic nebylo i teplota zmizla, byla jsem s ní na sonu bříška,všude možně po vyšetřeních a i u psychologa a nakonec nám pomohla Vámi zmíněná homeopatika, užívala dcera i já, protože já z toho byla taky špatná a pomohlo nám to hodně oběma, druhá moje 3letá dcerka šla ve čtvrtek poprvé do školky a já šla s hrůzou co se bude dít a nadšená, š´tastná a o ničem jiném nemele, každý dítě je jiný, zkuste někoho kdo dělá homeopatii, nám pomohla (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Petra J. (Barusek1) ID 45276, mimibazar.cz/barusek1 (3.9.2011, 21:00)
Děkuji Ivano za radu (F)

ODPOVĚDĚT
Petra J. (Barusek1) ID 45276, mimibazar.cz/barusek1 (3.9.2011, 19:55)
Maminky prosím, dcera (skoro 4 roky) nastoupila ve čtvrtek do školky, věděla jsem,že to nebude bez problému,protože už odmala je samotářská,dětí se bojí,i těch,které zná,tak si s nima hrát nejde,třeba i na hřišti prostě čeká až odejdou.Chodili jsme na zpívání i cvičení tam se účastní toho programu,ale zase sama - k dětem se nehrne. Když hodně brečí tak potom zvrací a to dost ve velkým. Takže ve čtvrtek brečela u svačiny ve školce a samozřejmě se pozvracela,šla jsem pro ni po obědě. Říkala,že nechce aby tam brečely ostatní děti (a ty tam teda brečely pořádně),ona je totiž taková citlivá na zvuky,jak nějaká hračka dělá zvuky,tak ji musíme mít vypnutou)V pátek ráno už zas brečela po cestě do školky, i tam, jak sme vešly do třídy zase se začla dávit a zase sem s ní běžela na záchod a tam sme strávily tak 10 minut.Pak měla hysterický pláč,ať ji tam nenechávám, tak sem ji tam strčila učitelce,ře

ODPOVĚDĚT
Petra J. (Barusek1) ID 45276, mimibazar.cz/barusek1 (3.9.2011, 19:56)
řekla jí,že přijdu po obědě a šla jsem.Učitelka pak říkala,že při svačině opět zvracela. Večer opět vydržela brečet,že do školky nechce, ačkoliv už krásně spala sama ve svém pokojíčku, chtěla spát u nás, usnula v breku a držela se mě celou noc jak klíště. No a dnes ráno nanovo, i když sme jí říkali,že je víkend a teď nám tu už zase dvě hodiny brečí,že tam nechce a zase se nám dvakrát pozvracela.Jaké máte zkušenosti s dětmi,se kterými je to takto těžké?Je to ještě normální, mám obavy aby z toho neměla nějaký psychický problém. Díky.

ODPOVĚDĚT
Markéta Č. (pitipa) ID 183252 (5.9.2011, 9:30)
Zažila jsem to stejné. Než jsme šli do školky zvracení stylem že se nahnula nad vanu a zvracela. Toto ale dělala jsem když šla do školky, když nemusela byl klid. Ale nepolevila jsem, a po čase ji to přešlo. Malá se do školky těšila, ale ta změna že už není doma jen z maminkou je velká. Zkuste vydržet, popřípadě řešit nějakou alternativní léčbou. Zkuste pohledat na www.bachovky.eu uvažuji o objednání, prý to účinkuje, nevím nemám odskoušené ale šla bych do toho. Pevné nervy. Markéta

ODPOVĚDĚT
Petra J. (Barusek1) ID 45276, mimibazar.cz/barusek1 (5.9.2011, 10:44)
Markét děkuji (F) dnes ráno jsme taky stáli dobu u umyvadla a zvracela a zvracela, dnes sem ji tedy vzala po svačince, uvidíme jak se to bude vyvíjet v průběhu týdne. Díky za odkaz na stránky, určitě se mrknu. mějte se a dík Petra

ODPOVĚDĚT