Prosím o radu, je rozpouštění másla ve vodní lázni důležité pro to, aby se povedl finální výrobek?Více v komentáři.
| Monika H. (monka229) ID 279467, mimibazar.cz/monka229 (28.8.2011, 22:42) | tak já mám stejný recept jako Vy a Táňa - mám ho z časopisu Apetit a je prezentovaný jako pravý arménský medovník. na medu taky záleží - po kupovaném se mi stalo, že těsto bylo jakoby "táhlé a mastné", špatně se mi s ním pracovalo, domácí med je nejlepší. a než začnu potírat krémem, mám uvařený a vychladlý černý čaj, kterým každý plát potřu - napomáhá to změknutí placek. četla jsem, že nejlepší a nejchutnější medovník je po měsíčním pobytu v mrazáku , ale to jsem nezkoušela, u nás se nejí, medovníky jdou hned dál... z této dávky dělám 9 placek a másla do krému dávám skoro dvě na plechovku salka...
ODPOVĚDĚT |
| | Lucie Z. (lucver) ID 86530 (29.8.2011, 18:27) |
Medík jsme měli domácí, ale ne klasický tekutý, ale ten pastový šlehaný a manžel nešetřil. Taky tu rozpuštěnou Heru nalil na ostatní přísady rovnou z plotýnky, to asi taky nebylo dobře...no dneska jsem se k němu vrátila a je trošku chutnější, tak mu možná i přijdu ještě na chuť.
ODPOVĚDĚT |
| | | Monika H. (monka229) ID 279467, mimibazar.cz/monka229 (29.8.2011, 21:31) |
já to teda dělám přesně podle receptu, možná ta gumovatost byla způsobena tím medovým "nešetřením" , ale uvidíte, že zítra bude ještě lepší, já osobně bych ho hned po upečení nejedla, není to rozležené. ale zase všechna čest Vašemu manželovi za snahu, ten můj umí akorát "dal bych si..." držím pěsti, příště se to určitě povede a bude perfektní
ODPOVĚDĚT |
|
| julia p. (sugi1985) ID 147257 (28.8.2011, 17:58) | presne ako napísala Monika A1
ODPOVĚDĚT |
|
| Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (28.8.2011, 13:36) | Já dělám medovník už dlouho podle tohoto receptu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=41663&user=17206 a je výborný-peču i pro známé na různé oslavy atd. a každý chválí paní má sice taky psáno rozpouštět ve v.lázni, ale já heru rozpouštím normálně v kastrolu na ohni...chce to ale hlídat, aby se tuk opravdu jen rozpustil a nepřepálil, a potom těsto důkladně vyšlehat-ne jen zamíchat. Zkuste znovu...určitě dopadne líp
ODPOVĚDĚT |
| | Lucie Z. (lucver) ID 86530 (28.8.2011, 15:00) |
Táni, my dělali tento http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=29357 jak koukám, tak je stejný a prostě ty placky byly gumové, vůbec ne na strouhání. Ještě mě napadá, zda to nebylo i medem. Jsem z toho zklamaná, není to levná záležitost a pokusničit dál...
ODPOVĚDĚT |
|
Monika M. (monikaA1) ID 247327 (28.8.2011, 12:53) | Nejspíš jde o to, že ve vodní lázni se máslo rozpustí a nepřepaluje, nehnědne, a zůstane mu máslová chuť
ODPOVĚDĚT |
| | Lucie Z. (lucver) ID 86530 (28.8.2011, 15:02) |
Také si myslím.
ODPOVĚDĚT |
|
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 24072 (28.8.2011, 12:26) | v prostřeno min. týden pekla paní medovník a rozpouštěla máslo ve vodní lázni, sama jsem ho nepekla, tak nevím
ODPOVĚDĚT |
|
| Lucie Z. (lucver) ID 86530 (28.8.2011, 12:20) | Včera jsme se pokoušeli o medovník podle receptu zde na MMB. Všichni si ho chválí, ale já bych ho hodila nejradši do koše...na začátku se má rozpustit Hera ve vodní lázni. Manžel řekl, že to není potřeba a rozehřál ho normálně na plotýnce. Upečená placka byla ale potom taková mastná a konzistence je i dnes žvýkavá...něco jako jsou takové čokoládové placky uvnitř s griliášem, prodávají v pekárnách třeba. Myslíte, že jsme to pokazili tím rozpouštěním másla? Je mi to líto, každý si vzal kousek a nikdo nedojedl a to máme medovník tááák rádi. Děkuji za rady.
ODPOVĚDĚT |
| | Monika H. (monka229) ID 279467, mimibazar.cz/monka229 (28.8.2011, 13:11) |
mám též recept, kde se hera rozpouští ve vodní lázni, dělám to a je výborný - peču i na zakázku. řekla bych, že problém bude opravdu v tom rozehřátí
ODPOVĚDĚT |
| | | Lucie Z. (lucver) ID 86530 (28.8.2011, 15:01) |
Díky, já osobně bych dělala vše podle receptu, tudíž rozehřívala ve vodní lázni, ale manžel řekl "veř mi, to se nemusí..." tak jsem mu věřila
ODPOVĚDĚT |
|