Zavařování
Maminky, prosím o radu. Udělala jsem dle návodu tady z poradny malému přesnídávky z ovoce, pouze jsem uvařila ovoce s cukrem a kys. citr. a nezavařila jsem to. Mamina i babina mi říkají, že se mi to zkazí, že to musí být zavařené. Byla jsem ve sklepě
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 11 komentářů
Monika P. (MoProch) ID 60923, mimibazar.cz/moproch (18.8.2011, 20:13)
Petruško určitě zavařit . už to dělala moje maminka před 45 lety pro mojí sestřičku a pak ri pro mne (L) My ještě přidáváme pudink je to lepší chutově (Y)

ODPOVĚDĚT
Petra F. (ostruzinka) ID 26525, mimibazar.cz/ostruzinka (18.8.2011, 21:22)
Moni, děkuji a ten puding přidáváte uvařený studený do horkého ovoce *-) (L)
Mohla bych to zkusit třeba s jablíčky :-)

ODPOVĚDĚT
Monika P. (MoProch) ID 60923, mimibazar.cz/moproch (19.8.2011, 13:42)
Petru já to dělám takhle .Dám rozvařit jablíčka .... ochutím cukrem dle každého jak chce ... a kydž se to vaří stáhnu to na menší plamen .. namíchám si pudink do vody studené rozmíchám a neleju to do jablíček . Pořádně rozmíchat .Je to hned hotové . Pak to ještě rozmixuju ručním miksérem . Pak naleju do skleniček a 10 minutek zavařím . S ovocnými pudinky. Vanilkový nepoužívám . Letos jesem dělala s broskvičkovou a jablíčková mě ještě čeká :o)) Budu ráda , když vyzjoušíte a dáte mi vědět jak chutná . s pudinkem je to takové jemnější :o) Přeji krásný den . Monika (L)

ODPOVĚDĚT
Petra F. (ostruzinka) ID 26525, mimibazar.cz/ostruzinka (19.8.2011, 16:36)
Moni, děkuji moc, určitě to s jablíčky vyzkouším. Teď dělám z hrušek, tak to zkusím i do nich. Ať se má náš prďola v zimě dobře :-) Dám vědět, jak to dopadlo, doufám, že tedy do té doby nezapomenu ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Monika P. (MoProch) ID 60923, mimibazar.cz/moproch (19.8.2011, 13:44)
ještě poměr pudinku . Já to dělám ve 4litrovém hrnci a dávám tam 3 pudinky.

ODPOVĚDĚT
Hana Š. (Kospetaaa) ID 284206 (4.8.2011, 21:52)
Jestli máte myčku,tak se zaváří v myčce.Jen naskládáte a dáte mýt nádobí na vysokou teplotu.Já nemám,ale radili to v televizi.Hlavně nesmíte mít na skleničkách papírky,tak si porouchala švagrová,když si dala umýt zavařovací sklenice a papírky se odlepily a ucpaly odpad ,-).

ODPOVĚDĚT
Zuzana H. (zuza 52) ID 140935, mimibazar.cz/zuza52 (31.7.2011, 22:19)
Za nás taky určitě zavařit. Je to jistotata, že to nakonec nevyhodíte. Já vždy zavářela a mám nějaké ještě teď ve sklepě a to jsou to již 3 roky.

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (31.7.2011, 21:53)
Ptala jste se mimo jiné, jak zavařovat v troubě, mrkněte sem: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3392931&user=0&order=0&typ=3

ODPOVĚDĚT
Mgr. Radka P. (RADYS photo) ID 98526, mimibazar.cz/RADYSphoto (31.7.2011, 18:10)
Hned po zavíčkování převracím dnem vzhůru a po chvílí dávám zavařit vše do myčky na nejvyšší teplotu - mycí cyklus - u mne 65st. Vše v poho.

ODPOVĚDĚT
Soňa R. (son) ID 15432, mimibazar.cz/son (upraveno 24.10.2011, 10:22)
.

ODPOVĚDĚT
Petra F. (ostruzinka) ID 26525, mimibazar.cz/ostruzinka (31.7.2011, 14:59)
Děkuji (L).

ODPOVĚDĚT
Larisa V. (ladaalb) ID 233386 (31.7.2011, 14:41)
ja když jsem to takto připravovala tak jedině do mrazáku, bála bych se to nezavařit,spíš mě zajímá - ta kyselina a cukr tam musí být? Ja tam tyhle věci nedávala. cukru se vyhýbam a ta kyselina,vím,že se použiva na zavaření ale pro prcka bych to tam asi nedávala *-)

ODPOVĚDĚT
Markéta M. (mamen) ID 142582, mimibazar.cz/mamen (31.7.2011, 15:19)
Kyselina citronová je jenom vitamín C,nic jiného. To dítěti rozhodně neublíží. (F)

ODPOVĚDĚT
Petra F. (ostruzinka) ID 26525, mimibazar.cz/ostruzinka (31.7.2011, 14:59)
Mně to takhle poradila jedna maminka tady. Cukr a kyselina jsou jako konzervanty. Dala jsem tam toho málo, cukru pár lžic, kys. trochu. Snad tak škodlivé a špatné to nebude. Kdybych to tam nedala, asi by byla velká pravděpodobnost, že se to zkazí. Třeba v marmeládách také myslím kys. je a děti ji jedí. Nevím, dělala jsem to letos poprvé, malému je 14 měs., tak snad to zvládne. Je to téměř jediný cukr, co mu dávám. Samotný červený rybíz a meruňky byly kyselejší... (L)

ODPOVĚDĚT
Ludmila Fryštacká (liduskaa123) ID 275166 (31.7.2011, 18:23)
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kyselina_citronov%C3%A1
Já bych řekla, že kyselina citronová je konzervant.... *-)

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (31.7.2011, 14:41)
A obrátila jste je dnem vzhůru po té, co jste to dala horké do skleniček, aby se víčka chytila? Pokud ano, je naděje, že nejsou všechny zkažené, pokud ne, asi bych to pro prcka neriskovala. Ale stejně bych je ještě pro jistotu zavařila.

ODPOVĚDĚT
Petra F. (ostruzinka) ID 26525, mimibazar.cz/ostruzinka (31.7.2011, 14:56)
Obrátila, dala jsem to do teplých vysterilizovaných skleniček. Zkusím to raději ještě zavařit. (L)

ODPOVĚDĚT
Marcela P. (hosta) ID 33540 (31.7.2011, 22:42)
Dělám to vždy stejně do předehřáté skleničky,dám horkou přesnídávku, kompot, marmeládu, zavíčkuji a otočim dnem vzhůru a nechám do dalšího dne. Většinou všechny drží. Zavářím tak i třešně, hrušky, broskve atd. a vždy v pohodě. Do sklenic se mi tak vejde víc ovoce a hned vím, jestli jak to bude chutnat uvařené.

ODPOVĚDĚT
Kamila Č. (karmala) ID 45832 (31.7.2011, 14:40)
rychle bych to zavařila.Taky dělám přesnídávky a vždy je zavařuju i marmelády a vůbec všechno zavařuju.Je to pro klid a hlavně nic neplesnivý (Y)

ODPOVĚDĚT
Petra F. (ostruzinka) ID 26525, mimibazar.cz/ostruzinka (31.7.2011, 14:55)
Děkuji za radu. (L)

ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (31.7.2011, 14:37)
tak to zavařte, nemělo by se nic stát. i když vždycky se při zavařování něco zkazí, neznamená to, že budou špatné všechny. já zavařuju všechno, i marmelády, stačí 5 min.

ODPOVĚDĚT
Petra F. (ostruzinka) ID 26525, mimibazar.cz/ostruzinka (31.7.2011, 14:54)
Děkuji, já právě marmalády nezavařuju... A takto mi to tady jedna maminka poradila. (L)

ODPOVĚDĚT
Petra F. (ostruzinka) ID 26525, mimibazar.cz/ostruzinka (31.7.2011, 14:35)
to zkontrolovat a 2 skleničky mají nahoře plíseň, bojím se, že to chytnou všechny, udělala jsem jich hodně, tak by to byla škoda. Šlo by to teď ještě pro jistotu zavařit. Dělala jsem to zhruba před měsícem, mám to ve skleničkách se šroubovacím víčkem, uskladněné ve sklepě. A jak, prosím, zaváříte v troubě. Budu dělat ještě z hrušek a jablek, tak bych to chtěla příště raději zavařit. Děkuji moc za radu.

ODPOVĚDĚT
Romana B. (romi07) ID 125057 (31.7.2011, 16:21)
zavařte nebo vše vyhodíte a to by byla škoda :-(

ODPOVĚDĚT