Dietarky...prosim vas...cim zahustit rajskou omacku,abych se neprohresila proti dietce??Solamylem??co rikate??moc diky za radu :-)
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100217/23/a233071-1266444366.jpg) | Renata F. (Viko) ID 233071 (19.7.2011, 19:48) | Jo dejte solamyl,můj muž má celiakii,také zahuštuji solamylem,naopak pozor nedávejte moc nebo vám to zhoustne až moc,buďte opatrá a pořád míchejte ![(F)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100315/23/a284206-1268691106.jpg) | Hana Š. (Kospetaaa) ID 284206 (upraveno 15.7.2011, 21:03) | Já dělám rajskou bez zahuštění.Dám cibuli osmažit,hodně mrkve,hodně celeru,rajský protlak nebo rajčata.Povařím s masem,bobkový list v papiňáku málo vody.Po uvaření a vyjmutí masa a b.listu rozmixuji,dochutím solí,cukrem a skořicí.Děti jí milují !To samé dělám při vaření svíčkové,chce to hodně zeleniny a nemusíte zahušťovat moukou nebo jen nepatrně .
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/131204/13/a323871-1386161288.jpg) | Zdeněk R. (teta Evílie) ID 323871, mimibazar.cz/tetaEvilie (14.7.2011, 8:50) | včera nám léčitelka poradila zahušťovat pohankou,prý se rozvaří,manžel též na dietě,tak musím vyzkoušet ![(L)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120813/15/a35678-1344865408.jpg) | Jana T. (chali) ID 35678 (13.7.2011, 13:20) | Jituš, jsem také věčná dietářka a také jsem řešila problém, čím zahuštovat. A nepřišla jsem na nic dietního. Kam to jde, tak dávám strouhaný vařený brambor (třeba do polévek a bílých omáček). Ten trochu zahustí. Ale do rajské prostě musí být mouka. Jen zkuste třeba žitnou mouku, ne pšeničnou. A když nebude zbytí, zahustěte pšeničnou a dejte si omáčky méně. Tak to dělám já. ![(H)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/15.gif)
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (14.7.2011, 21:39) |
moc diky.....ja nejsem zvykla delat ji se zeleninou,ale mozn aprave tudy vede cesta dala jsem lzicku skrobu a nic se nestalo ![,-)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/101126/21/a140935-1290804283.jpg) | Zuzana H. (zuza 52) ID 140935, mimibazar.cz/zuza52 (13.7.2011, 14:00) |
Nemusí, píšu níže jak na to.
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100605/21/a125836-1275767394.jpg) | Petra k. (petulisek) ID 125836 (13.7.2011, 12:25) | Škrob se mění na cukry,tedy sacharidy, aspoň pokud di vzpomínám... o jakou majdu jde?Já většinu omáček zahušťuji cuketou, zelí a kapustu rozstrouhaným bramborem, polévky hraškou. A svíčkovou a podobně jen tou mixnutou zeleninou. Pokud to není nutné, tak nezahušťuju. Ne kvuli linii, ale já nesmím lepek, tak jsem líná si vařit zvlášť. ![,-)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (13.7.2011, 13:06) |
No o tu rajskou hraska vubec netusim co je a mate recht.....na co zahustovat..ja tam tedy dala lzicku solamylu a bohate to stacilo......dekuju! ![(L)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/161014/13/a94955-1476442972.jpg) | Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (13.7.2011, 11:58) | Nepíšete, o jakou dietu se jedná - já zahušťuji i Maizenou (kukuřičný škrob), jemně mletými ovesnými vločkami, kukuřičnou krupicí nebo se dá i jinou instatní kaší (rýžovou, pohankovou - i když zrovna pohanka má specifickou chuť). Jinak rajskou omáčku zahušťovala moje babička např. perníkem, ale to zrovna moc dietní není. Ale opravdu nevím, o jaké dietě mluvíte - pokud jen nechcete přibrat, stačí si omáčky dát samozřejmě méně a rajskou třeba bez přílohy. Jinak také záleží, z čeho rajskou omáčkud ěláte - pokud použijete kvalitní rajčatový protlak, není třeba zahušťovat. ![:-)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (13.7.2011, 13:08) |
klasika..redukcni nakonec jsem tam dala lzicku solamylu,ale priste asi zahustim zeleninkou,jak radite..nejsem zvykla delat ji se zeleninoujen z rajcat a kapet z protlaku ![(L)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110503/17/a271821-1304436994.jpg) | Petra B. (bestpetruska) ID 271821, mimibazar.cz/bestpetruska (13.7.2011, 11:51) | já jednou zahustila oves.vločkama,pak jsem tim zahustila vodu v záchod.míse ![(L)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
Larisa V. (ladaalb) ID 233386 (13.7.2011, 11:44) | zkuzte tu hrašku,ja si ted taky chci sehnat, ale to asi potřebujete ted,že?ja jsem zahuštovala dokonce pohankovou moukou, také někdo použivá bramborovou kaši v prášku, ale že by to bylo light to asi ne,že ![,-)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (13.7.2011, 13:08) |
to asi nebude ouplne light dala jesem lzicku solamylu se to vite co..jednou diky!!
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/101123/14/a57484-1290520764.jpg) | Lenka P. (leenkii) ID 57484 (13.7.2011, 12:41) |
Co je to hraška????? ![(hello)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
ODPOVĚDĚT |
| | ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/101123/14/a57484-1290520764.jpg) | Lenka P. (leenkii) ID 57484 (13.7.2011, 13:20) |
Díky, zase jsem o něco chytřejší Ještě jsem to tu fakt nečetla ![:-)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110420/12/a284459-1303294806.jpg) | Ivana K. (iwis8) ID 284459 (13.7.2011, 10:43) | pamätajte na to že solamyl je škrob
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/101126/21/a140935-1290804283.jpg) | Zuzana H. (zuza 52) ID 140935, mimibazar.cz/zuza52 (13.7.2011, 12:24) |
A škroby jsou v podstatě cukry. Zahustit jste měla hned na začástku a to následujícím způsobem. Na malém množství tuku osmahnout cibulku, na to kořenovou zeleninu /pod svíčkovou/ osmahnout v podstatě stejně jako na svíčkovou a pak na to dát rajský protlak. Udělat dále rajskou, jak jste zvyklá a nakonec zeleninu rozmixovat a dochutit. Je to zahuštěné zeleninkou a zdravé. Teď bych zahustila např. rozmixovanými loupanými rajčaty.
ODPOVĚDĚT |
| ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (13.7.2011, 13:10) |
Zuzi moc diky prijde mi to trochu zdlouhave,ale asi ji tak ted budu delat varim ted denne a je to pekna otrava!!! ale kilanka jdou dolu ![^o)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/4.gif)
ODPOVĚDĚT |
| | ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/101126/21/a140935-1290804283.jpg) | Zuzana H. (zuza 52) ID 140935, mimibazar.cz/zuza52 (13.7.2011, 14:03) |
Docela to jde. Nejlepší je mít remosku s nepřilnavým dnem. Tam se dá zeleninka upíct a jenom se občas zamíchá. A pak strčit celé i s masem do papiňáku. Tak dělám i svíčkovou jenom ji nakonec rozředím mlíkem. Já to mám tak střídavě oblačno. Na teorii jsem docela profík, ale nemám vůli to tak nějak uvést do praxe. Vždy skončím po 10 dnech a zase začínám znovu. Domu už ze mě mají srandu.
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (13.7.2011, 11:10) |
no to bych vedela,ano.... ![,-)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/111129/15/a67762-1322576600.jpg) | Hanka Gončárová (hanka1973) ID 67762, mimibazar.cz/hanka1973 (13.7.2011, 10:30) | solamyl vám zahustí,ale jen ten den druhý den to budete mít řídké
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (13.7.2011, 10:32) |
Diky!!!ja si to myslela.....to my ji snime hned a vsechnu ![,-)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
ODPOVĚDĚT |
|