Letos jsem poprvé dělala bezinkový sirup...
Je výýýýborný! Ale myslím, že do zimy nám nevydrží, klukům moooc chutná! :-)))))
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Pavla V. (popie) ID 25334, mimibazar.cz/popie (23.6.2011, 11:07)
AHOJKY PAVLI, DALA BYS MI RECEPT? JA DELALA PO NEKOLIKATE, LETOS PODLE 2 RECEPTU, ALE PORAD MI PRIJDE ZE NA NAVSTEVE MI VZDY CHUTNA VICE :), PAPA (L)

ODPOVĚDĚT
Pavla Gollová (PASTU) ID 10697, mimibazar.cz/PASTU (30.6.2011, 22:29)
Ahoj Pavlí!
Receptík Ti ráda písnu... chutná opravdu báječně, a to jsi ho tedy u nás na návštěvě neochutnala! :-)
Dáš 50květů, neomývat, jen vyklepat případné broučky a ostříhat ty silné zelené stopky... Svaříš 2l studené vody se 2kg krystal.cukru, necháš vychladnout a poliješ květy. Na to nakrájíš 2 citrony na kolečka, přikryješ poklicí nebo folií a necháš v chladu louhovat 24-48hodin. Já nechala 48 i trochu víc! ,-) Pak to scedíš přes síto, je to lepší, než přes plátno, to sebere zbytečně ten zdravý pyl... mírně to pak zahřeješ a rozmícháš v tom 80g kyseliny citronové. To je vše... naplníš do lahví a uzavřeš. Četla jsem , že jsou dobré lahve od lihovin, které nevymýváš, že se stopami lihovin se sirup zaručeně nezkazí... Tak jsem vymyté lahve vypláchla napřed vodkou... ,-) (Y) Jo a louhovat ve skleněné, či keramické nádobě! (Y) Papa, ať se Ti povede!!! (L) (D)

ODPOVĚDĚT
Vendula V. (VVenda) ID 116790, mimibazar.cz/vvenda (21.6.2011, 23:11)
Taky ho dělám, je móóóóc dobrý (D) |:o) (clamp) (clamp)

ODPOVĚDĚT
Monika S. (spic) ID 28895, mimibazar.cz/spic (21.6.2011, 10:35)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (D)

ODPOVĚDĚT
Ladislava K. (vevey) ID 74972, mimibazar.cz/vevey (20.6.2011, 20:58)
(clamp) (clamp) (clamp) (Y) (drink)

ODPOVĚDĚT
Miroslava R. (mirka233) ID 252815 (20.6.2011, 20:24)
(clamp)to je dobře.. (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT