Starost s osmáčky
Maminky,máme dva malé osmáčky 7mi týdenní...včera jsem jim dala vaničku s pískem pro činčily,aby se vykoupali,oni si toho ani nevšimli,lákala jsem je,nic =(A ještě mám dotaz-nepijí,mají kapátko,ale naučit se z toho pít nechtějí =(
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Marie M. (masmar) ID 225347 (6.5.2011, 21:46)
Náš první osmáčí kluk skoro nepil,prý nemusí moc pít,přijímají právě vodu i ze zeleniny.A teď máme novýho kluka i holku a holka pije jak duha,a kluk o dost míň.On ani tu zeleninu moc nemusí-holt chlap (smich)ale takový listy z pampelišky-o ty se rvou.A písek milujou-to chce ještě asi čas. (hello)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 192164 (6.5.2011, 11:40)
Děkuji vm moc za komentíky!!Doufám,že se teda naučí pít sami,že tu vodu najdou,pořád budu zkoušet jim dávat mokrý prst a vodit je k té napáječce,misku s vodou jsem zkoušela,ale byli akorát celí mokří a nic z toho :-|...snad se teda naučí i koupat,četla jsem,jak to mají rádi,jaký z toho mají požitek...Přeji pěkný den! (F) (flower)

ODPOVĚDĚT
Dada H. (quadka) ID 318533, mimibazar.cz/quadka (6.5.2011, 10:56)
Nikol, to jsou ještě mimi, tak asi ještě moc neví. Já jim zkoušela na začátku dát olizovat mokrý prst. To víte, je to jak u mimi lidí, ještě jsou ze všeho vykulený a bez mámy. Oni se to naučí, akorát to chce jak s našima prďolatama, nějak jim to ukazovat a učit. Nebojte, užjsem to psala, chce to mazleníčko a oni na to časem přijdou. (kocka)Do toho písku se začnou válet taky později. Až si zvyknou na změnu, na sebe apod. Mslím, že to celkem trvalo, než měli svůj rajon. Taky jsme pak měli to kapátko s kuličkou.

ODPOVĚDĚT
Simona D. (Siminča) ID 19390, mimibazar.cz/siminca (6.5.2011, 10:48)
Mě jeden z napáječky pije,viděla jsem ho,ale druhého jsem ještě u napáječky neviděla *-)Když tam měli misku,tak jí hned vylili.. +o( Co se týče písku,tak ten milují..Mají ho v krabici od bot a když jsou volně puštění,tak si do něj chodí sami...Je sranda je pozorovat jak se v něm válí..Pouštíme je denně tak na 1-2hodiny.. ,-)Akorát musím hlídat dráty!Dneska jsem je přistihla jak je ochutnávají :-o Ale až dneska,předtím si je vůbec nevšímali.. :^)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 192164 (6.5.2011, 9:13)
No je to pítko s kuličkou na konci...oni k tomu ani nechtějí jít a mám strach,že budou žízniví :´(,ikdyž dostávají led.salát,mrkvičky,takže nějaká ta vodička tam je,ale stejně :-(

ODPOVĚDĚT
Veronika Ř. (XveraX) ID 332648 (6.5.2011, 10:08)
Třeba jim ta voda zatím stačí z té zeleniny. Já bych zkusila jim tam dát misku s vodou a sledovala, jestli pijí z toho. Když budou mít žízeň, napijí se, nebojte. Pak bych přešla na tu napáječku, je to přece jen praktičtější.

ODPOVĚDĚT
Gabriela H. (poooupatko) ID 192451 (6.5.2011, 9:42)
U nás se pítko neosvědčilo..tak že maji vičko od zavařovačky a v tom vodu ,-)

ODPOVĚDĚT
Veronika Ř. (XveraX) ID 332648 (6.5.2011, 9:10)
Do vaničky se časem naučí, to se nebojte. Taky jsem osmáky chovala. Vždycky se mi do toho písku šli první vykadit a až potom se v tom vykoupali. No a s tím kapátkem - máte takové s tou kuličkou, nebo jen je tam jen trubička na konci zúžená bez kuličky? Pokud tam ta kulička nebyla, nechtěl mi z toho pít nikdy žádný hlodavec (ale to je jen má zkušenost).

ODPOVĚDĚT