Jaké stěny barevně?
Budu klukům nově malovat pokojíček, chci to trochu v mořském námořnickém, pirátském stylu. Ráda bych 2 protilehlé stěny vymalovala zelenou nebo modrozelenou, druhé dvě bíle. Mám ty zelené udělat stěny s oknama a ty bez oken nechta bílé?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (2.5.2011, 7:47)
Obecně se doporučuje: stěny s oknem co nejsvětlejší, stěny proti oknu nebo s dopadem světla klidně barevné. Když uděláte barevnou stěnu s oknem, na kterou odjinud světlo nedopadá, tak bude barva působit tmavším dojmem a celkově pokoj ztmaví, a to určitě v dětském pokoji není žádoucí.
Mě napadl taky jeden tip - což takhle neřešit celé stěny, ale vymalovat spodní část všech stěn modře a nahoře nezakončit rovnou čárou, ale vlnami? Pak na ně můžete přidat lodě, ostrůvky a přidělat provazové sítě (na ně pak můžete věšet výkresy...). Vodorovný předěl místnost opticky zvětší a trochu sníží strop, což na děti působí dobře.

ODPOVĚDĚT
Simona G. (dexpre) ID 54287, mimibazar.cz/dexpre (1.5.2011, 22:21)
podívejte se k paní Veronice http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?album=154340 má sekci fotek pouze s inspirací pro dětský pokoj a je tam spousta námořnických (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (1.5.2011, 21:46)
A co ty s okny bílé a bez oken pruh modro bílá? Zelená moc námořnická není...

ODPOVĚDĚT