MAMINKY PROSÍM O RADU OHLEDNĚ OČNÍ ŠKOLY
VIC V KOMENTÁŘI
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Renata S. (Renynika) ID 34253, mimibazar.cz/renynika (17.1.2011, 20:23)
tak bojujte (F)

ODPOVĚDĚT
Renata S. (Renynika) ID 34253, mimibazar.cz/renynika (17.1.2011, 20:21)
dobrý večer,určitě ji do oční školy dejte,tam bude mezi "stejnými" dětmi a líp si zvykne na zalepování oka atd...
Dobrá škola je ve Dvoře Králové...myslím,že je jediná v republice.
Rozhodně se nevzdávejte a bojujte..Já sama mám tupozraké oko a navíc šilhám...za mě se tenkrát tyto věci léčili maximálně do 6 let,pokud se to pak zhoršilo...řeklo se,že je to nevratné...a nedá se s tím nic dělat...naši na to přišli pozdě,spíš si to nechtěli připustit a já se začla léčit až kolem 4 roku,oční škola mě moc pomohla,dokonce si pamatuji jak jsem dokázala vybarvit obrázek...po návratu se mi oko zase po nějaké době zhoršilo,bylo mě 6 a prý konec,kdyby to naši věděli,určitě by mě oko lepili dál...dnes je názor jiný...a léčba se prodloužila....dnes mám bohužel kvůli tupozrakosti změněnou prac.schopnost,neměla bych řídit auto a to šilhání? děti a lidi jsou zlý..trpím i dnes v dopsělosti....tak

ODPOVĚDĚT
martina f. (marfer) ID 65649 (18.1.2011, 22:05)
DOBRÝ VEČER RENI . V TŘEBÍČI JE PRÁVĚ TAKY OČNÍ ŠKOLA TEDA ZATÍM POJEDE PODLE POČTU DĚTÍ. JÁ JI LEPÍM OKLUZOR OD PĚTI LET A AŽ TED SE JI TO ZHORŠILO. PANÍ DOKTORKA ŘÍKALA ZHRUBA ASI PŘED PUL ROKEM STAČÍ NOSIT JEN UŽ NA HODINU A EJHLE NAJEDOU ZMĚNA. TAK LEPÍME LEPKU UŽ NA CELÝ DEN ZAS I DO ŠKOLY ZATÍM TO TEDA ZVLÁDÁ. TED ZAČLA O OČNÍ ŠKOLE MLUVIT SAMA TAK SNAD JSME NA DOBRÉ CESTĚ. JINAK MOC DĚKUJI ZA VZKAZ (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (masela) ID 204694, mimibazar.cz/masela (13.1.2011, 19:42)
Dobrý den,dceři mezi 2 a 3 rokem začalo ujíždět oko do strany.Pak začala nosit brýle.Nálepku na oku nosila opravdu poctivě pravidelně.Nic se nedělo,nelepšilo.Řekla sem oční,že chci někam poslat.Jeli sme do Brna do černopolní nemocnice.Nabízeli nám taky toto cvičení,ale to sem odmítla,aby tam nebyla sama.V 1 třídě brýle nosila,tet ve 2 už ne.Toto pondělí sme ji tam vezli, v uterý postoupila operaci.Má 8,5 roku je tam sama.Všichni dokola hodní,prostředí pěkné.Po vizitě má školu,pak cvičení očí a pak družinu kde si vyrábí z korálku a keramiky.Má teda mobil,jsme ve spojení.Zítra ji jedem navštívit.V pondělí vytáhnem stehy a jde domu.Je jí dlouho,ale nebrečí,nestěžuje si nefnuká a má plno zážitku.Včera tam měli prý šašky...

ODPOVĚDĚT
martina f. (marfer) ID 65649 (13.1.2011, 16:51)
DCEŘI JE OSUM LET A MĚLA TO V POŘÁDKU A NAJEDNOU SE ZHORŠILA DO ŠKOLY LEPKU NENOSÍ NENÍ NA TO ŽÁDNÁ ÚLEVA TAK JI NOSÍ HNED JAK JIM SKONČÍ VYUČOVÁNÍ .

ODPOVĚDĚT
martina f. (marfer) ID 65649 (13.1.2011, 16:48)
DCERA MÁ NASTOUPIT DO OČNÍ ŠKOLY TRPÍ TUPOZRAKOSTÍ A NECHCE ANI SLYŠET ŽE BY NĚKDE MĚLA BÝT NA TÝDEN .PROSÍM MÁTE NĚKTERÁ Z VÁS ZKUŠENOST POMOHLA VAŠIM RATOLESTEM OČNÍ ŠKOLA .

ODPOVĚDĚT
Lenka M. (LenkaMateju) ID 40762 (14.1.2011, 16:55)
Náš Honzík - 8 let je taky tupozraký a v oční škole byl měsíc v první třídě - vždy týden a na víkend domů a nyní ve druhé třídě tam byl zase měsíc. Opravdu se mu to zlepšilo. Nyní nám oční školu tady u nás ruší a i přes to, že další nejbližší je víc než 100 km daleko, stejně ho tam zase dáme. I v první třídě to už zvládal v pohodě, sice pak dohánění školy stálo zato, ale hlavní jsou přece oči, nerada bych si jednou vyčítala, že jsem neudělala všechno pro jeho oči. Tupozrakost se dá prý léčit nejpozději do 10-11 let, pak už s tím nikdo nic neudělá.

ODPOVĚDĚT
Eva F. (fikarka) ID 88171 (13.1.2011, 20:32)
Náš kluk už je po operaci šilhal hrozně :( operace proběhla bez chybičky nosí brýle a lepíme oko dál. V létě nás paní dr. taky chtěla dát do školy právě kvůli cvičení očím ale já to odmítla řekla jsem jí že ho nenechám 80 km od nás že prostě ne že cvičit budu doma na to mi odpověděla doma to nejde tak jsem jí řekla bohužel a odjela přijeli jsme za tři měsíce a paní dr. žasla jak malí koukal hned nám snížila dioptrie (radost) (radost) (radost) (radost) (radost)

ODPOVĚDĚT