Scooba 385
Dostala jsem k vánocům,moc jsem ho chtěla,pustily jsme asi 3x,na podlaze udělá jakoby fleky,jsem docela zklamaná,poradíte někdo jestli je to normální?Máte někdo zkušenost s tím to robotem
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Martina B. (Bromovka) ID 60137 (6.1.2011, 0:36)
Já bych se ráda přidala s názorem. K loňským Vánocům jsem dostala vysávací Roombu a super, jsem spokojená. Začala jem už v lednu shánět informace o vytíracím robotu a našla Scoobu a v březnu jsme ji koupili. Mám ji tedy cca 3/4 roku a jsem trochu zklamaná. Máme dlažbu typ "italská teracotová", má trochu lomené kraje a jakoby prohlubeninky ve vzorku, spáry máme klasické na ten křížek, co používají obkladači. Ve spárách zůstává voda, někdy o na jiných místech. Ještě že máme podlahové topení a celkem brzy to uschne. Na plovoučce jsem použila párkrát, zanechává fleky, jakoby cesty a proužky po kolech a té stěrce - po zaschnutí je to vidět, musím po skončení vytírání rozšudlat suchým plochým mopem, jinak to vypadá hůř než když to umyté nebylo. Mám pocit, že na plovoucí laminátovou podlahu je to dosti mokrý proces. Máme pod okny fancoily a hrne se mi na ty mřížky, takže bych musela zatarasit všude

ODPOVĚDĚT
Martina S. (pirozacka) ID 77321, mimibazar.cz/pirozacka (7.1.2011, 12:59)
Mě to dělá ty fleky i na dlažbě v koupelně,je taková hladká,tak nevím co mám dělat.Ještě jsem ho včera zkusila pustit v obýváku na dvakrát a je to lepší.Je to plocha asi 40m2,tak to asi potřebuje delší dobu na vytření.Moc jsem si ho přála a teď bych ho asi nejradši vrátila +o( +o( +o(

ODPOVĚDĚT
Jana H. (HOCIKA) ID 271804 (5.1.2011, 13:55)
Děkuji moooc. (hello)

ODPOVĚDĚT
Jana H. (HOCIKA) ID 271804 (5.1.2011, 13:22)
Můžu se zeptat,co udělá,když by najela na koberec? Mám Roombu a také bych chtěla Soombu,ale máme v místnosti pod jídelním stolem koberec.Dííky.

ODPOVĚDĚT
Jindra D. (jinina) ID 102, mimibazar.cz/jinina (5.1.2011, 13:37)
To nevím, koberec nemám teda máme malinkej v pokojíčku a ten vždy dávám pryč. Ale myslím, že na něj ani nevyjede a otočí se a nebo vyjede, vyhodnotí ho, že to není hladký povrch a odjede. Asi byste měla nejlepší si ho půjčit. Já ho měla taky nejdřív půjčenej a pak jsem si ho koupila. iRobot má prodejní místa, kde mají Roombu a Scoobu na půjčení na vyzkoušení.

ODPOVĚDĚT
Jaroslava V. (koubeska) ID 51136, mimibazar.cz/koubeska (5.1.2011, 13:09)
Chci taky informace :-) :-) :-)
Hodlám si ho pořídit, protože jako jediný vytírá a zajímá mě vše o tom, jak to funguje. Před tím musí být podlaha čistá, takže máte i nějakého vysávacího robota nebo stačí třeba zamést *-)?

ODPOVĚDĚT
Jindra D. (jinina) ID 102, mimibazar.cz/jinina (5.1.2011, 13:16)
Já se přiznám, že jsem tak líná, že předtím nezametám a vysávacího robota zatím nemám. Samozřejmě u něj píšou, že se má nejdřív vysát, ale Scooba to zvládá i bez vysátí.

ODPOVĚDĚT
Jindra D. (jinina) ID 102, mimibazar.cz/jinina (upraveno 5.1.2011, 13:05)
Já mám Scoobu asi půl roku a jsem s ním maximálně spokojená. V celým spodku baráku mám dlažbu a super ji umývá. Ve vršku mám takový to kvalitní lino, co vypadá jako dřevěná podlaha a taky ho perfekně umeje. Jen je pravda, že na tom linu po umytí vidím proužky od koleček, ale to mi nevadí. Jsem šťastná, že nemusím sama vytírat. Nechávám ho vždy jezdit až do úplného vybití,až se zastaví. Takže jezdí vždy cca 2hodiny jak dole, tak po nabití cca 2hodiny nahoře a za tu dobu udělá každý místo několikrát. Musím ještě říct, že nepoužívám ten jejich originální přípravek, ale místo něj dávám Mr.Proper. Četla jsem na USA diskuzi, že to tam do Scooby běžně používaj. Jde o to, že přípravek nesmí moc pěnit a tomu vyhovuje jen ten Proper. Nevím jak Vám, ale mě ten orig. smrdí a Proper nádherně voní, takže mi vždy voní celej barák.
Tak přemýšlím, co byste mohla dělat špatně??

ODPOVĚDĚT
Martina S. (pirozacka) ID 77321, mimibazar.cz/pirozacka (5.1.2011, 12:47)
A ten Mr.Proper jaký používáte? *-) *-)

ODPOVĚDĚT
Jindra D. (jinina) ID 102, mimibazar.cz/jinina (5.1.2011, 12:57)
...modrej ...mám ho z německa, je tam levnější, ale tady ho taky maj.

ODPOVĚDĚT
Martina S. (pirozacka) ID 77321, mimibazar.cz/pirozacka (5.1.2011, 12:46)
Díky moc za odpověď,tak jsem ho chtěla,protože mám problémy se zády a každé vytírání je pro mě utrpení.Ten jejich přípravek opravdu smrdí,myslela jsem si jestli to nešmudlá on,tak jsem včera použila bílý ocet a to samé.Známá ho má a je taky spokojená,tak to snad taky nějak vychytám.V chodbě máme takovou hrubou dlažbu,která se vytírá špatně mopem a tu vytřel supr.Ale ta plovoučka proti tomu světlu je opravdu jako ušmudlaná.Ale jezdí mi jen asi třičtvrtě hodiny,možná v tom je háček.Pak se zastaví a to je taky nabitý,vy ho znovu naplníte?Nebo vám vytírá s jednou náplní 2 hodiny?

ODPOVĚDĚT
Jindra D. (jinina) ID 102, mimibazar.cz/jinina (5.1.2011, 13:03)
A taky důkladně proudem vody propachuju celou tu vrchní nádobu. Nikde v návodu nepíšou, že by se měla proplachovat, ale když už byla zanesená a zdálo se mi to divný to jen tak rukou vyšťourávat, tak jsem to začala proplachovat a bylo to plný svinstva.

ODPOVĚDĚT
Jindra D. (jinina) ID 102, mimibazar.cz/jinina (5.1.2011, 12:58)
Jak se zastaví, tak ho naplním, vyčistím filtry a nádobu a pustím znovu.

ODPOVĚDĚT
Jaroslava V. (koubeska) ID 51136, mimibazar.cz/koubeska (5.1.2011, 13:10)
Není ta údržba nějak náročná *-)?

ODPOVĚDĚT
Jindra D. (jinina) ID 102, mimibazar.cz/jinina (5.1.2011, 13:19)
Není, ono se to tak jen zdá, když to tak píšu. Ale jen propláchnu pod vodou filtr, do kterého si Scooba předvysává hrubší nečistoty, vyleju špinavou vodu z nádoby, do které tu vodu vcucává a propláchnu vrchní nádobu. Naleju čistou vodu se saponátem do druhé nádoby a je připraven pokračovat. Je to celé otázka cca 3 minuty.

ODPOVĚDĚT