Zahradní ostružina
..nemáte někdo zkušenost co se z nich dá udělat. Nestejnoměrně dozrávají a pokud nejsou hodně zralé, tak jsou málo sladké.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 11 komentářů
Jana Š. (janina8) ID 12561, mimibazar.cz/janina8 (25.8.2010, 17:41)
:-$ mamka je dává do mrazáku a když tam už má tak na tři dávky, tak dělá marmeládu (L)

ODPOVĚDĚT
Marcela H. (M.A.R.C.Y.) ID 293307, mimibazar.cz/marcy02 (24.8.2010, 15:19)
Renčo,já zamražuju,zavařuju a zajímavá je i marmeláda.Určitě spapat!!!! :-) :-) :-) (hello)

ODPOVĚDĚT
Markéta M. (Markina) ID 98546 (24.8.2010, 15:18)
Já z nich zkoušela dělat kynuté knedlíky a jsou super. Přihodím k nim lžičku cukru a zabalím do těsta - moc nám chutnají. Taky jich mám plno a nevím, co s nima, takže haldu knedlíků do mražáku, samotné do mražáku, pečený čaj a chci ještě vyzkoušet tu marmeládu.... a taky bych brala další tipy. :-)

ODPOVĚDĚT
Renata N. (Agnes2712) ID 281619 (24.8.2010, 14:18)
Díky všem za komentíky. Jako první zkusím udělat nějaký koláč. Ten čaj určitě taky zkusím. Díky

ODPOVĚDĚT
Martina S. (sislová) ID 154649, mimibazar.cz/sislova (24.8.2010, 12:51)
Renčo peču z nich čaj na zimu ..... (C) (C) (C)jukni ke mě do receptů (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Hana K. (Hankiska) ID 283342 (24.8.2010, 12:35)
Jedna šikulka tady dělá likér - zasype cukrem a zalije rumem a nechá odstát. Já dávám zmrazit a pak vytahuji a míchám s cukrem a smetánkou nebo mlékem. Je to moc dobré, ale letos, jestli se urodí, zaliji tím rumem a dáme si do nosu. Podívejte se na paní Janu A., ID 269567, má tam višně s rumem a mají velký ohlas a dělá se to tak i s ostružinami.

ODPOVĚDĚT
Martina P. (markamil) ID 232336 (24.8.2010, 12:27)
|:o) |:o)my je mrazíme,nebo do koláče a nebo na marmeládu.Nedávno jsem dělala černý rybíz,maliny a právě tyto ostružiny,které jsem měla v mražáku(v té době ještě nebyly zralé) a je z toho výborná marmeláda..... (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Martina S. (pirozacka) ID 77321, mimibazar.cz/pirozacka (24.8.2010, 12:21)
Ostužinový koláč je vyborný,nebo nepečený dort s piškotami.Naši mají plno ostružin na zahradě,tak se pořád peče.Mrazí a dají se zavařit jako kompot a použít na koláč v zimě |:o) |:o)

ODPOVĚDĚT
Věra P. (kamion) ID 40799, mimibazar.cz/kamion (24.8.2010, 12:18)
Miluju je zavařené s vanilkovým pudingem. Nostalgie z dětství ,-) ,-) ,-) ,-)
Jako kompot jsou výborné do nepečených dortů

ODPOVĚDĚT
Kateřina O. (kpss) ID 155562, mimibazar.cz/kpss (24.8.2010, 12:55)
(Y) (Y) (Y) PŘESNĚ TAK, PRÁVĚ JSEM JE DOZAVAŘOVALA A JSOU FAKT BOŽÍ S VANIL. PUDINGEM (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Monika K. (Moňulín) ID 191277 (24.8.2010, 12:15)
No právě, zrají postupně a když jsou sladké, přepadnou je vosy. Sklízím postupně a dávám do mrazáku. Pak přidám do Pečeného čaje. Zkoušela jsem i šťávu, ale nechutná nám. Zkrátka je to roští, co jen zabírá místo na zahrádce. :-S

ODPOVĚDĚT
Dáša N. (novackova) ID 36932 (24.8.2010, 12:07)
taky bych brala radu (L) (F) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT