Naše Terezka-nevíme si rady......
Začala jsem chodit do práce a Terezka doma vyvádí hrozné alotria...Čůra kde se dá,tak moc škrábe na dveře až si rozedře packy do krve...Ani po dobrém ani po zlém..Asi jí budeme muset najít nového páníčka,který s ní bude stále doma....
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Eva Hradecká (U Kubíčka) ID 149399, mimibazar.cz/mumisek (upraveno 4.8.2010, 12:07)
Souhlasím s paní Petrou, rozhodně bych ji nedávala pryč. Myslím že si zaslouží šanci a trochu Vašeho času, aby si zvykla. Pes prožívá stres stejně jako člověk a musí pochopit, že se jí vrátíte a není potřeba smutnit. Nedovedu si představit, že bych dala pryč některého z našich psů jenom proto, že se jim stýská.
Udělejte to, tak jak píše paní Petra - je to dobrá rada, určitě se Vám to podaří. Hlavně když přijdete domů, tak se s ní přehnaně nevítejte, to v ní ten stres ještě posilujete. Musíte jí dát najevo, že se nic neděje, když odejdete. Hodně štěstí. (pes)

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (4.8.2010, 11:08)
Náš Sam taky takhle vyváděl, byl na mě závislý. Veterinář říkal, že prožívá při odchodu velký stres. Dávali jsme čtvrtku diazepamu, cca 10 dnů. Přitom postupně zvykali na odchod, tak na půl hodinku, pak na hodinu, před odchodem dostal pamlsek, řekla jsem pokaždé tu stejnou vetu Čekej, přijdu. Pochválila jsem ho. Slovům samosebou nerozumí, ale postupně začal chápat, že slovo čekej znamená, že jdu pryč a vrátím se a před i po dostane nějakou odměnu. Zvykne si, jen to chce hodně práce. Je na Vás závislá a když ji dáte někomu jinému, bude to pro ni velká ztráta a stres a může být nedůvěřivá.... pokud to opravdu není nezbytně nutné, tak bych ji nikomu nedávala. Nám to trvalo cca dva měsíce, vytrvejte, bude líp (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (Lenka 1551) ID 85479, mimibazar.cz/lenka1551 (4.8.2010, 8:45)
Kájo, řešila jsem stejnou situaci přesně jak píšete. Pejsek se má teď dobře, ale já jsem z toho smutná, protože se potkáváme a chybí nám...Ale vím, že pro pejska jsem udělala to nejlepší, i když mě za to spousta lidí odsoudila +o(

ODPOVĚDĚT