Dárek od mamky:)
Mám z ní ohromnou radost:)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Žaneta K. (Zannny) ID 101950, mimibazar.cz/zannny (15.4.2010, 19:13)
nejsem....ještě mě napadá, že by se třeba nemuselo javoru dařit, pokud má trvale přemokřené kořeny.......jestli na tom místě nebylo příliš vhlko.....Nevešlo se to vše do jednoho příspěvku, tak snad si i tohle přečtete (F) (hello)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 41508 (15.4.2010, 15:41)
(Y) (Y) (Y)tak ta je (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Ivana V. (mojkos) ID 226727 (15.4.2010, 13:57)
no zanetka, ked pozeram vsetky vase fotky zahrady, len vzdycham (clamp) nad tou krasou...urcite zas najdete pekne miestecko, (F) (F) (F) .....Ak sa mozem spytat v starsich foto mate acer japonicum aureum velmi krasny..... mala som vlani ale neprezil mi zimu *-) mozete mi poradit na akom mieste ho mate a ako sa on starate ? este raz by som riskla a znova by som ho kupila aj ked lacny zrovna nie je :-(

ODPOVĚDĚT
Žaneta K. (Zannny) ID 101950, mimibazar.cz/zannny (15.4.2010, 14:07)
jste zlato, děkuji (L)
Javory obecně nesnášejí jílovitou půdu......taky mě zašly dva javory, ale jiny druhy :´(.....Já ho mám zasazenej pod vzrostlým stromem....takže má částečné přistínění. Jinak by asi trpěl, protože mám celou zahradu na jih a žlutozenené rostlinky mají se sluncem a násleným spálením listů, problém.
Moje známá už všechny javory pěstuje v květináčích, které zapustí do země.....a už o žádnej nepřišla. (H)
Koukala jsem, že tem můj zimu přežil a to už je ani na zimu ničím nepřikrejvám......dělala jsem to první dva roky a teď už na to prdím ,-).....Až koupíte novej, zkuste ho přes zimu přikrýt....já na to používám netkanou textílii, ale bílou!
Mějte se krásně a přeji Vám, aby se novému javoru u Vás líbilo (L)

ODPOVĚDĚT
Ivana V. (mojkos) ID 226727 (15.4.2010, 17:16)
dakujem za rady, s tymi kvetinacmi to vyzera zaujimavo, ale este neviem, ci treba hned ratat s vacsou velkostou kvetinaca a ten zapustit, alebo kazdym rokom presadzat do o trosku vacsieho ?? *-) *-) *-) v zahrade mam 5 javorov vsetky ostatne celkom ujdu, ale ten najvzacnejsi (aureum) mi bohuzial nevydrzal :-( a este sa chcem spytat ci ich niecim aj hnojite.... lebo ten cerveny je krasne kosaty ale tu peknu purpurovu farbu ma len na jar a potom na jesen ..... bola by som rada keby bol stale cerveny...... som rada ze sa mam koho spytat, lebo sudiac podla vasej zahrady je to vase velke hobby (clamp) (clamp) (clamp)

ODPOVĚDĚT
Žaneta K. (Zannny) ID 101950, mimibazar.cz/zannny (15.4.2010, 18:56)
Dala bych nějákej větší květináč a hnojila bych...a třeba jednou za 2 roky bych mu vyměnila hlínu *-)....ale pokud Vám tam ostatní javory jdou, tak bych to asi nedělala.....jestli byl dobrej a nepřežil zimu, tak bych ho na zimu přikryla a zkusila bych to znovu.....není třeba v nějákem průvanu, jako že by byl nějak víc na ráně *-). Sama javory nehnojím....ale určitě by jim to nezaškodilo.....Já mám ráda kytky nenáročný....takže pokud se u mě nějákým stromkům nedaří, tak na ně prdím ,-)....nemám ráda kytky, kolem kterých se musí chodit po špičkách... ,-)...Možná jednou na starý kolena si nějáký náročnější pořídím, ale teď jsou děti a ty zaberou spoustu času, takže jsem ráda, když si zahradu dám po zimě nějak dokupy a pak akorát sekám trávu ,-) (smich)
A k tomu červenému.....pokud není dobře vybarvenej, tak to může být tím, že má málo slunce....nic jiného mě nanapadá *-). Zas takový odborník

ODPOVĚDĚT