Dotaz na Záněty uší....pak smažu.
Holky jsem nováček zánětu uší-starši brášci to neznají.Valdík má 7m a už si prodělává třetí+poprvé mu to píchly.1zánět byl malý,2 praskl sám.Někde se mi zdá psali,že pomáhá cibulový zábal-nemáte někdo zkušenost?Očkovaní proti pneumok.nechci
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 41 komentářů
Jana V. (Jana Sz) ID 249421, mimibazar.cz/janasz (29.10.2009, 13:54)
Janulko, jsem z toho vseho nestastna :-S :-S Nejhorsi je kdyz jsou deti nemocny (chripka) (chripka) Take pro tebe nemam zadnou radu Kata mela zanet v ouskach asi trikrat ale vzdy jsmw to zastihli vces ORL a kapecky pomohli (child9) (child9) takze nic tak hrozneho! Je mi vas moc lito (kocka) (kocka) Jedine co ti muzu napsat ta je to ze bych se urcite bala do oska neco podomacku vyrobeneho kapat...........navim zda se mi to drsny mozna jeste nejakej ten obklad?? Radeji bych vyzkousela homeopatika je to prirodni zadna chemie a hlavne je to vyzkousene a doporucene lekarem!!!! Moooooooooc na vas myslime [A] [A] [A] [A] a drzime pesticky at se brzo uzdravite (Y) (Y) (L) (L) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Jane A. (Janie) ID 3185, mimibazar.cz/janie (29.10.2009, 14:22)
CAo Jani..byli jsme na kontrole na ORL a je vše OK výborný....já mu včera po oběde dala na ouško ten cibulový zábal...malilinko cibule jsem nakrájela do kapesníku,zahřála žehličkou.dala na ucho a přivázala obvázáním hlavy obvazem.....Jinak měl ve tváří tři větší pupínky,ale ne skvrny,vyloženě vystouplý pupínek a kolem červený..vypadalo to jinak než to s čím jsme byli v nem...
a v čekárně byla sestra z dětskýho a říkala,že to purpura není a že ji dětem na uši zabrali až homeopatika-od mudr.... (child1)
Já prostě spíše vždy zkusím alternativu než léky-pokud je to možné..pokud bude trpet na uši zkusíme homeo a při rýmě mu vytřu ouško aloii a při podezdření dám hned cibulový zábal..tím nic zkazit nemůžu...Tak zatím se mějte (hello) (Z) (Z) (Z)

ODPOVĚDĚT
Jana V. (Jana Sz) ID 249421, mimibazar.cz/janasz (29.10.2009, 20:41)
Janulko ani nevis jak jsem rada ze je vse v poradku (Y) (Y) jasne taky jsem pro homeopatika ty urcite tem taky verim! Horsi je to se strkanim neceho do ucha aloe je fajn horsi je nejaky cesneky a td. co se tady psalo toho bych se bala! Jeste tak mozna mne dospelakovi, ale tak malemu miminku urcite ne! [A] [A] Opatrujte se brzo se uplne uzdravte a pak to vse oslavime! (D) (D) (sampus) (sampus) zatim pa pa (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Jane A. (Janie) ID 3185, mimibazar.cz/janie (29.10.2009, 21:11)
CAO a co vy už ok???Kluci už spí..já tu neco poměřím,pošlu a pudju spát..
Jojo česnek to ne,to pálí jak hrom,to vubec,cibuli trošinku a pořádně zabalím a jen na chvilku a kapat aloi.atd taky nebudu jen vytřít jemne....zkusíme uvidíme..tak jdu mám toho moc holky...Jana (hello) (child1) (L)

ODPOVĚDĚT
Jana V. (Jana Sz) ID 249421, mimibazar.cz/janasz (29.10.2009, 21:42)
Tady uz spi vsichni i tatka. Jo u nas fajn porad bojujem s rymou ale nic velkyho! Taky uz jdu spat |-) |-) tak dobrou (child3) (child3)

ODPOVĚDĚT
Radka S. (Raduš6) ID 217351 (29.10.2009, 13:34)
Taky máme tento problém,starší 7letá dcera má letos už po4 zánět,očkovaná na pneumokoka je.přečetla jsem všechny komentáře,no neví nevím jak vy ale takové ty babské rady 8-| 8-|já už nevěřím ničemu takovému.Největší problém je rýma a ta se musí léčit,Koupila jsem ted odsávačku na vysavač,tak uvidíme. (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Jane A. (Janie) ID 3185, mimibazar.cz/janie (29.10.2009, 14:33)
Hezký den ,já mám tři kluky -ti starší na uši netrpí a ted miminko už potřetí. :-S
Odsávačku na vysavač máme taky,je dobrá,koupila jsme i na baterie,ale je to tak třeba na cesty,jinak na doma je lepší vysavač.Já nějak tak vždy radeji něž léky když to jde využiju ty babské rady,protože mají něco do seb...radči příroda než chemia,ale ne vždy to jde.Taky homeopatika jsou dobrý...ale zase jak na koho...chce to prostě zkusit...Každopádně u rýmy mu vždy večer jemně vytřu ouško vatovou tyčinkou namočenou v čersvé štávě z aloe-preventivně a při oušku budu dávat ty cibulový zábaly,tím určitě nic nezkazím...myslím,že včera nám to dost pomohlo..v UT mu to píchli a dnes výborný stav....Tak semějte (hello)

ODPOVĚDĚT
Jana Š. (Lasicka) ID 61069, mimibazar.cz/janasmehlikova (29.10.2009, 10:13)
Dobrý den, Jani, přidám také naše zkušenosti. Tříleté dceři píchali uši desetkrát během tří měsíců, nakonec skončila se závažnou a komplikovanou pneumokokovou infekcí v Ol. nemocnici (taky se vždy při větší infekci osypává pupínky jako od komára!). ATB, která do té doby brala několikrát, byla zbytečná, protože až podle pořádných stěrů v nemocnici zjistili, že na bacil, který má, zabírají jen ATB podávaná infúzí. O vlásek jsme se vyhnuli operaci. Nyní je jí 5, je očkovaná proti pneumokoku a zatím se ouška ani jednou neprojevila. Očkování dostala zdarma na základě opakovaných infekcí. Ještě jedna rada, zabírá hned na začátku "bolení oušek" - mám doma grepové kapky, protože ty klasické z lékárny vydrží jen pár týdnů, a když mám podezření na ouško, kapu. V začátku to pomáhá, určitě se dají kapat i preventivně při rýmě. Držím palce, vím, co to je... (hello)

ODPOVĚDĚT
Jane A. (Janie) ID 3185, mimibazar.cz/janie (29.10.2009, 14:43)
Hezký den..no tedy vy jste si užili,my byli ted se zánětem taky v nem,měl tam obyčejnýho zlatýho stafilococa...a k tomu měl Purpuru-pupínky mám foto v albu.Taky dostával ATB v kapačce.Tak co bude dál uvidíme...pokud to pujde vyzkouším najaký babský rady třeba při rýmě vytírat ouško tou aloi,nebo cibul zábal,nebo homeopatika..porostě rad tu je dost.. a ty grepové kapky je co a odkud jsou???Děkuji Jana (child1)

ODPOVĚDĚT
Jana Š. (Lasicka) ID 61069, mimibazar.cz/janasmehlikova (29.10.2009, 19:55)
Jani, já vím, sledovala jsem Váš příběh, fakt jste si to užili se vším všudy!!! Ty grepové kapky jsem kupovala ve zdravé výživě, je to výtažek z grepových semínek + nějaký alkohol, působí protizánětlivě a vyrábí se v Brodku u Konice. Jinak nám taky známí doporučovali šťávu z aloe nebo netřesku, ovšem když dětem lékařka na ORL čistila z oušek zelenou tekutinu, dívala se na mě hodně škaredě. Kapky jsou bezbarvé a ten alkohol sám o sobě taky dezinfikuje, tak raději používám ty. I když abych řekla pravdu, víc věřím tomu očkování - od té doby máme už dva roky od uší pokoj - ale nerada bych to zakřikla. S nekonečnou rýmou bojujeme dodnes. Držte se! Jana

ODPOVĚDĚT
Henrieta A. (henča) ID 101474 (29.10.2009, 8:11)
Nejde mi nepridať sa k Vám, lebo tiež sme mali tento problém, od roka do troch sme mali zápal uška každý mesiac, alebo každý druhý, dvakrát aj raz v tom istom mesiaci. Zápaly boli hnisavé aj nehnisavé, praskali sami, alebo ich prepichli, osobne si myslím,že keď sa to prepichne, tak to prestane tak bolieť, nie je tam už ten tlak hnisu. Ale pomohlo nám až vybratie nosnej mandle.
Bránila som sa tomu, ale nakoniec sme boli, dokonca mu aj vyčistili priestory za bubienkami, chceli dať aj trubičky, ale tie som veľmi nechcela, ale každopádne si myslím, že ke´d sa musia dať, tak určite odľahčia tomu ušku.
A sme aj zaočkovaní proti pneumokokom, pri zápaloch uška je to problém, tak uvažujte aj nad tým. Držím drobčekovi palce, že vraj tieto ušné choroby sa držia viac chlapcov než dievčat... Všetko dobré (L) (L) (L)Heňa

ODPOVĚDĚT
Jane A. (Janie) ID 3185, mimibazar.cz/janie (29.10.2009, 14:46)
Děkuji..at jste zdarý,uvidíme co bude dál,jsem ráda za všechny rady..moc toho tady využiju....Jana (hello) (F)

ODPOVĚDĚT
Magda F. (magdiik) ID 31639, mimibazar.cz/magdiik (28.10.2009, 22:58)
Jani tak co jak je???? Myslím na Vás...čtu si vše o těch uších...Báje to taky poprvé chytlo teď v tom září...a to neměla vůbec rýmu, jen kašlala a dokonce brala ATB na ten kašel a po 3 dnech užívání ATB ucho...ORL ji ho píchli...ale dle mě to nebylo tak akutní...a potvrdila to i naše MuDr. dle zprávy...no to fakt nevíš,co je tedy pro to dítě nejlepší...je to nezbytné nebo zbytečné???? A navíc Valda ti nic neřekne (child7) (child3)..chudáček...tak Jani bojuj a co ty pupínky??? (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Jane A. (Janie) ID 3185, mimibazar.cz/janie (29.10.2009, 7:44)
Magdi už třetí noc se teda furt budi 8-| teplotu má furt kolem 37 dávám čípky paralen a nebo Ibalgin sirup....No včera se mu na obličeji tři puntíky zvětšili,ale dnes další nemá a vypadají jinak než tam ta Purpura..možná jen reakce na nějaké jidlo??? *-)Každopádně ted jedeme na kontrolu na orl a tak to zajdu ukázat i Spurnýmu.... :-$
Kluci pujdou k babičce..... (Z) (Z)ti jsou v pořádku,Maxi měl začátkem října tu rýmu-pak dostali všichni ten Pamicion a dobrý na a nakonec Valda po tom Pamikoin měl ten děsnej zánět-to taky nechápu a Max měl trošku zase rýmu,kdž jsme byli v nem...ale dělala mu 17.10.ta Lenka z Prag na dálku to léčení i na tu mandli,potom hned jako když utne....tak teda klepu no a uvidíme...... *-)no chtěla jsem ho dnes vzít na orl aby se na něho taky mrkl co teda ta mandle dělá,ale prší a budu zase sama...tak vemu jen Valdu (child8)
Mějte se krásně a snad ten příští týden budete moct dojet... (mamca)

ODPOVĚDĚT
Helena S. (Helunie) ID 24893, mimibazar.cz/beatrys (28.10.2009, 21:59)
My máme dost veliké zkušenosti s pícháním uší.Chodili jsme tak dlouho až nakonec musel kluk podstoupit operaci,měl rok v uších trubičky, nesměla se do uší dostat voda,protože bubínky měl otevřené,aby hnis mohl vytékat ven(hnis měl z rýmy).Nic jsem klukovi do uší nedávala jen jsem se snažila vyhnout rýmě,ale tomu se taky nevyhnete.Když mu vyndali trubičky z uší tak se čekalo jestli to bylo k něčemu dobré,kdyby to nepomohlo, tak nám hrozila plastika bubínku,naštěstí měl klid.Po vyndání už netrpěl tak často a postupem se to zlepšovalo.Teď mu je 11let a musím zaťukat,že máme klid.Kluk je skoro5 let po operaci,a doufám,že už bude klid napořád.Hlavně do uší nic nedávejte jen zkuste posílit imunitu.Držíme palce, ať vás ouška netrápí jako nás.S pozdrave Helena

ODPOVĚDĚT
Jane A. (Janie) ID 3185, mimibazar.cz/janie (29.10.2009, 14:48)
Hezký den..tak taky jste si užili.... :-o no my zkusíme při rýmě hodně odsávat,kapat nos a taky vytřít jemně to ouško štávou z aloe+kdyby náhodou budu dávat ty cibulový zábaly.....tím určitě nic nezkazím,jinak do ucha nic dávat nebudu...taky vyzkoušíme homeo...
|:o)Tak at je jen dobře,,Jana (hello)

ODPOVĚDĚT
Jana Z. (JanBe) ID 7910, mimibazar.cz/janbe (28.10.2009, 20:58)
Ari, nám máma dávala do ucha vatičku namočenou v extraktu z propolisu (propolis naložený v lihu). Vždy nám to zabralo. (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Jane A. (Janie) ID 3185, mimibazar.cz/janie (28.10.2009, 21:19)
Aha a ten propolis je co,?? *-) Něco mi to říka,ale nevím.... :-$ (child8)

ODPOVĚDĚT
Jana Z. (JanBe) ID 7910, mimibazar.cz/janbe (28.10.2009, 21:21)
výměšky včel. Dá se sehnat i v lékarně. Pak dát třeba do skleničky od přesnídávky lžičku a zalít lihem. Nechat tak den vylouhovat. Pak už šupem namáknout vatičku a šup s ní do ouška. (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Kamila Š. (voticanda) ID 224263 (28.10.2009, 20:26)
vůbec vám tuhle situaci nezávidí, my jsme to měli zatím jednou a to jsou asi 3 roky- hodně jsem to teď zaťukala- a bylo to hrozný, prasklo nám to samo, což je prý lepší podle našeho pana DOKTORA -a to je doktor s velkým D- :-$
ale kamarádka použila také ALOI, jakmile se to zahojilo kápla pár kapek a měli pokoj na řadu let,tak doufám,že to malého (child5) (child5) (child5) (child5) bobánka brzo opustí a bude si užívat krásné a bezbolestné dětství (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) hodně štěstíčka a pevné nervičky

ODPOVĚDĚT
Jane A. (Janie) ID 3185, mimibazar.cz/janie (28.10.2009, 21:22)
Ano taky .vím že je lepší když to praskne samo.... (L)no to píchání bylo brrr.porvé to měl jen málo,podruhé mu to prasklo a tekl teda hnus hnusnej a byli jsme v té nem a ted...člověk by mu tam třeba i teda něco předem kapl,jenže když to mimčo nic neřekne,že tak jak to mám čuchat???To je právě blbý,navíc když mě to nikdy nenapadlo,jak s tím nemám zkušenost,že by to mohly být uši....ale asi porstě vždy když bude mít rýmu,budu mu preventivně hned kapat tu aloi,nebo ten netřesk....ještě počtu a pak mrknu co píšou na netu ......dikýýýýýýýýýýýýý (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Kamila Š. (voticanda) ID 224263 (28.10.2009, 21:53)
není zač, my když jsme to měli poprvé,taky jsem z toho byla na prášky, teda já co se týká dětí,tak jsem na prášky pořád,když jim něco je, hlavně aby to pomohlo alespoň pro příště (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (levr75) ID 13097, mimibazar.cz/levr75 (28.10.2009, 19:17)
Dobry vecer,
mozna se tu spusti kritika ... ale mame vyzkouzkousenu Aloi ... Aloe je znama lecivymi ucinky. Nevim, do jakeho stadia zanet zvladne ... kazdopadne pri prvimch priznacich riznu list a kapnu nekolik kapek stavy do ouska. Vyzkousela jsem nejdrive na sobe, jen to chladi. No a pak klasicky chladit studenym obkladem ...
Dzime palce

ODPOVĚDĚT
Jane A. (Janie) ID 3185, mimibazar.cz/janie (28.10.2009, 21:24)
Ano už se tu o aloi psalo..zkusím mám plnej květináč....diky....no budu to muset vždy odhadnout a nebo dát vždy u rýmy i něco do ucha...protože prcek mi zatím neřekne co ho trápí........to je blbý......... (child8) (child8) (child8)

ODPOVĚDĚT
Iva k. (Ivakopecna) ID 181716 (28.10.2009, 18:22)
nám většinou pomoh Otobacit, jsem stejného názoru jako paní Lenka L. nic bych tam nestrkala. nám hodně pomohlo trhání nosní madle , byli jsme v únoru a od té doby jsme neměli problém.

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (Lucka1401) ID 165285, mimibazar.cz/lucka1401 (28.10.2009, 16:38)
Držím palce,hlavně pevné nervy a brzké uzdravení (Y) (Y) (Y) (Y) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Milena D. (Drm) ID 219494 (28.10.2009, 15:37)
STARŠÍ DCERA TRPÍVALA TAKY NA ZÁNĚTY V UCHU, VŽDYCKY JSEM JÍ VYTŘELA UCHO BU´D INDULONOU NEBO SÁDLEM A DO VATY JSEM DALA KOUSEK ČESNEKU NEBO VATU S ALPOU NA HLAVU UVÁZALA PLINKU A ZA CHVÍLI SAMO PRASKLO, NEBO PŘESTALO BOLET. PAK NAKAPAT KYSLIČNÍK, NECHAT VYŠUMĚT A VYČISTIT.

ODPOVĚDĚT
Lenka L. (Langoska) ID 22964, mimibazar.cz/langoska (28.10.2009, 17:27)
JEJDA, KDYBYSTE VĚDĚLA JAK MUSELA TRPĚT PŘI TOM SAMOVOLNÉM PRASKNUTÍ......NO A TEN ČESNEK...TEDY TO KDYBY SLYŠELI UŠAŘI...ALE TO JE VAŠE VĚC, KAŽDÝ UŠAŘ ŘEKNE, HLAVNĚ DO UŠÍ NIC NEDÁÁVAT, KROMĚ JIMI ORDINOVANÝCH KAPEK. A HLAVNĚ NEOBVAZOVAT, ŽÁDNÉ VELKÉ TEPLO, KAŽDÝ ZÁNĚT CHCE CHLAD........L. ASI SE VÁM MŮJ PŘÍSPĚVEK NEBUDE LÍBIT, JSEM ALE DĚTSKÁ SESTRA.

ODPOVĚDĚT
Lenka L. (Langoska) ID 22964, mimibazar.cz/langoska (28.10.2009, 12:47)
ZDRAVÍME VŠECHNY S TÍMTO PROBLÉMEM, NÁŠ SYN TAKY TRPĚL NA ZÁNĚTY, MĚLI JSME ŠTĚSTÍ NA MUDR. PŘI PRVNÍM ZÁNĚTU, ŽÁDNÉ PÍCHÁNÍ, ALE POMOHL NÁM LASER, SE KTERÝM MUDR. PRACUJE, SICE NEHRADÍ POJIŠŤOVNA, ALE JE TO ABSOLUTNĚ BEZBOLESTNÉ!!!!!!!A BEZPROBLÉMOVÉ, MUSÍ SE ZÁKROK OPAKOVAT HNED NA DRUHÝ DEN, ALE DÍTĚ NETRPÍ TOU OBROVSKOU BOLESTÍ PŘI PÍCHNUTÍ!!!JE PROKÁZANÉ, ŽE BOLEST, KTERÁ TENTO ZÁKROK PROVÁZÍ PATŘÍ MEZI NEJHORŠÍ BOLESTI, CO MŮŽE ČLOVĚK ZAŽÍT. :'( :'( :'( :'( PTEJTE SE V OKOLÍ, JESTLI NĚKDO Z UŠAŘŮ LASER POUŽÍVÁ A NEZDRÁHEJTE SE HO ZAPLATIT, STOJÍ TO ZA ZDRAVÍ A KLID VAŠICH DĚTÍ. DALŠÍ OTÁZKY RÁDA ZODPOVÍM, (hello) (hello) (hello) LENKA

ODPOVĚDĚT
Jane A. (Janie) ID 3185, mimibazar.cz/janie (28.10.2009, 14:41)
Hezký den

Nikde o tom na netu nemůžu nic nejít.....nevíte jak se toho dopátrám???
Děkuji..Jana (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka L. (Langoska) ID 22964, mimibazar.cz/langoska (28.10.2009, 17:29)
TO NEVÍM PÍŠU JEN NAŠI ZKUŠENOST Z NOVÉHO JIČÍNA..NAŠE MUDR. LASER MÁ, TŘEBA V NEMOCNICI TAKY NEMAJÍ, NAŠE MUDR. JE SOUKROMÁ..........S LESAREM HODNĚ DĚLÁ, MÁ SQĚLÉ VÝSLEDKY........ZKUSTE U VÁS SE POPTAT UŠAŘŮ..HODNĚ ŠTĚSTÍ...

ODPOVĚDĚT
Jane A. (Janie) ID 3185, mimibazar.cz/janie (28.10.2009, 12:50)
Aha zajímavé,my byli jednak s tím před týdnem v nemocnici Prostějov a taky včera u jednoho z nej.odborníku vybavenýho tady,ale laser tam nemá.....normálně to píchl...pozjištuju....děkuji Jana (F) (hello)

ODPOVĚDĚT
Lenka L. (Langoska) ID 22964, mimibazar.cz/langoska (28.10.2009, 17:34)
NO KAŽDÝ LASER NEMÁ, POŘÍZENÍ JE HOOOOOOODNĚ DRAHÉ, ZKUSTE NAJÍT NĚKUHO KDO MÁ, A JE TO NESROVNATELNĚ ŠETRNĚJŠÍ LÉČBA, JÁ UŽ BYCH TO MALÉMU NENECHALA PÍCHNOUT ANI ZA NIC, JSEM RÁDA ZA NAŠI MUDR., MŮŽEM ZAVOLAT I V NOCI.......... (F) (F) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Šárka C. (sarkc) ID 105980 (28.10.2009, 12:43)
Jani, dcerka také mívá často problémy s oušky. Nám jako prevence pomáhají kapky Libenar. Jinak našla jsem Vám na netu jak se přímo na ouška ten cibulový zábal dělá: http://www.ekorodinka.cz/pages/blahodarne-zabaly-pro-zdravi-nejen-deti-pv-c0-32.html , ale mě osobně to na ORL nedoporučili, prý se opravdu tím dá spálit ucho jak píše paní Markéta. Přeji brzké uzdravení. (L)

ODPOVĚDĚT
Jane A. (Janie) ID 3185, mimibazar.cz/janie (28.10.2009, 12:48)
Aha bezva tam toho je,už jsem taky něco našla knize...ale děkuji..uložím... (Y)
Ted mě ale trápí měli jsme tu purpuru a on včera měl malý tečky pupínky a ted se dívám jeden je větší..se zblázním..jestli se mu vrátilo i toto... 8-|pokud se udělá ještě další je to jasný... :-S

ODPOVĚDĚT
Markéta K. (markéta265) ID 105073, mimibazar.cz/marketa265 (28.10.2009, 12:28)
(L)Jani, známe to..bohužel...Hyni na to trpěl...snad už máme zažehnáno.ťukám!Dostali jsme sirup, AERIUS, ale nevím, jestli i 7měs (child5) (child6)to můžou a máme na stříkání Rhinocort Aqua a homeo Silicea 30(10kuliček rozpustíš ve vodě, popíjí se během dne).
Tak a AERIUS je pro děti od 1 roku...chvilku vydž...
Ale (I) (I) (I)znáš netřesk???Vymačkáš v lisu na česnek a nakapeš do ouška!!!Při každě rýmě!!!Ať se neusadí, mýmu bráchovi to moooc pomohlo a i já to dělám Hynínkovi!Nesmí ale to ouško být píchlé nebo prasklé.Fakt v začátku.No a jinak kapičky do uší OTIPAX.
Jo a ještě 3% Peroxid, ten to pěkně vyčistí a vyšumí.
Cibulový zábal jsem slyšela...taky česnekový...ale nedělala bych to, v čekárně na ORL mi povídala jedna maminka, jak si tak spálila ucho.Tak POZOR!!!Nakonec si to prý rozehnala ležením na termoláhvi s vařící vodou...ale to je asi fakt pro dospěláky, dětičkám bych to nedělala.


ODPOVĚDĚT
Jane A. (Janie) ID 3185, mimibazar.cz/janie (28.10.2009, 12:38)
Netřesk máme..budu si pamatovat..ten zábal jsem našla je v receptech..ale omdlívám protože včera měl Valdík málý puntíky A TED SE JEDEN ZVETSIL..JESTLI SE MU VRATILO I TOTO ...SE ZBLAZNIM....BUDEM MUSET JET RADCI asi DO NEMOCNICE.... (child5) (child5) (child5) 8-|

ODPOVĚDĚT
Markéta K. (markéta265) ID 105073, mimibazar.cz/marketa265 (28.10.2009, 12:52)
:'( :'( :'(jeďte (kolo) (kolo) (kolo) (kolo) (kolo).Držím (Y), ať jedete zbytečně!!! (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Jane A. (Janie) ID 3185, mimibazar.cz/janie (28.10.2009, 14:40)
Zatím jsme doma-volala jsem tam,prý pokud naskočí ještě jeden máme dojet...zatím má jeden vetší a dva menší...spinká...místo čípku paralenu jsem mu nakrájela jsem malinkej kousinek cibule,nahřála dala do kapesníčku a přiložila na ucho a kolem hlavy obvázala obvazem...uvidíme... :-$ jestli ho to ouško nebude bolet,zatím spí..jsem unavená z nevyspání a ted z toho vypětí...ale ještě musím umýt podlahu a vyžehlit,kdyby opravdu nakonec nebyla jiná možnost než zase nemocnice.... :-S

ODPOVĚDĚT
Barbara Č. (Bramborka) ID 12282, mimibazar.cz/bramborka (28.10.2009, 12:28)
Ahojky Jani. Tak v Chrudimi na pohotovosti hnedle nepíchají, ale dávají ušní kapky Otobacid N (3xd 1 kapka do ouška). V Kladně nám 2x ouško píchání....pravdou je, že se vyvalil hnis...tak to by asi kapky nezmákly. Včerejší návštěva ORL bez píchnutí....jen doporučení...nosní kapky, Ibalgin na bolest a studený obklad. Přišlo mi to, jako bych byla neschopná...tohle dělám už téměř 3 týdny a ouška stále zlobí. V pátek razíme na kontrolu a zároveň juknou na nosní mandle, tak uvidíme.
Nedávno jsem slyšela, že se dá do ouška také použít vatička namočená v tea tree olejíčku....protizánětlivé účinky čajovníku prý pomůžou ;-), ale nevím, zatím jsem nezkoušela.
Páčko.
B.

ODPOVĚDĚT
Jane A. (Janie) ID 3185, mimibazar.cz/janie (29.10.2009, 14:57)
CAO Jani

Tak dnes na ORL výborný...dělala jsem mu včera ten cibulový zábal-malinký lupínek -kousek cibule-nakrájet-dobře zabalit do kapesníku..nahrát žehličkou..dát na ucho-obvazem přivázat kolem hlavy..jen na dvě hodky..radči opatrně,mín ....taky budu zkoušet při rýmě vytírat jemně ouško tou tyčinkou namočenou v aloi,netřesku nebo tee tree,ale ještě přesně učinky těchto bylinek prostuduju na netu...zkusíme,málo,opatrně,ale zkusíme....pak kdyby nezabralo zkusíme homeopatii...snad to zlobit nebude..hlavně to chce taky kapat nos a odssávat-smrkat....
Tak mužete taky zkusit...
Pa a budte zdravý (X) (X) (X) (hello)

ODPOVĚDĚT
Mária T. (mariafa) ID 168135 (28.10.2009, 12:22)
my sme zapal stredneho uška mali pri prvej dcere asi 2x potvrdený, vyskytovalo sa to hlavne ak sa nachladila, mala veľa soplikov a fukať ešte poriadne nevedela, raz som sa dočitala o odsavačke ne vysavač, kupili se ju a odkedy ju použiváme odvtedy nema problém, a ani mladšia dcera, Neviem či zapal uši a stredneho ucha je to to iste ale viem,že vznika to z nádchy, detičky maju male kanaliky a všetko jeto popreplietane, takže naš problem ustupil, tým že sme fukali, niekdy teraz ked je zasoplená, pta si sama odsavačku, ale už má 3r. fuka sama (F) :-$

ODPOVĚDĚT
Martina J. (Jelenik) ID 103061, mimibazar.cz/jelenik (28.10.2009, 11:19)
Jani, bohuzel pro Vas zadnou radu nemam, ale chtela bych maleho trosku politovat :-$ Ja jsem jako mala na zanety trpela, pichany byl asi 10 x, dvakrat trhane nosni mandle..... Takze vim, jak je to neprijemne a to jsem byla vetsi nez on. Tak Vam preji, at ziskate nejakou dobrou radu a problemu se co nejdrive zbavite (L) Malemu moc drzim palecky a preji hodne zdravicka |:o) |:o)

ODPOVĚDĚT
Lucka H. (Lucka*) ID 29249, mimibazar.cz/lucka- (28.10.2009, 10:49)
muj prvni syn take trpel na zanety,ale az tak kolem 2roku,co jsme nechali vytrhnout nosni mandle bylo po problemu...a ted ty ostatni jsme nechali radeji ockovat na pneumokoka a nastesti tuk,tuk jsme nebyli na pichani..kdyz je ryma stale jen a jen odsavam rymu (L)

ODPOVĚDĚT
Hana F. (twinha) ID 26454 (28.10.2009, 10:22)
Žádnou extra radu Jani nemám. Nejmladší syn s ušima problémy nikdy neměl, ale na starší dvojčata skvěle zabírala homeopatika. Vždycky když jsem měla podezření, dávali jsme kuličky (samože už nevím jaké), ale nikdy díky nim vlastně k zánětu nedošlo, píchat se nemuselo a úspěšně jsme se vyhýbali antibiotikům. Doporučuju poradit se s homeopatem. Nejsem v žádném případě nepřítel alopatické mediciny - to určitě ne - ale tomu nejmenšímu teď homeo hodně pomohly s pěknýma virózama. (clamp) A taky jsem proti očkování. Tak přeju hodně zdravíčka malému. (F) (L)

ODPOVĚDĚT
Jane A. (Janie) ID 3185, mimibazar.cz/janie (28.10.2009, 10:47)
Děkuji (F)Homeopatii zkusím,hned jí zavolám a zítra koupím.Ted zkoušíme homeo i na nosní madli. u druhého synka :-$ Pokud není nejhůř a jde to-radči vždy chci zkusit alternativu (child1)Očkovaní nad rámec jsem změnila názor po tom co jsem nedávno viděla toto http://www.blip.tv/file/2224472
možná to znáte je to pravda o očkovaní z konference proti cenzuře.
Tak budeme bojovat jak to jde a určitě někde musím vyčmuchat co to bylo s tím cibulovým obkladem. (witch)

ODPOVĚDĚT
Hana F. (twinha) ID 26454 (28.10.2009, 11:02)
Tak na ten cibulový obklad si tu taky počkám, třeba nějaká maminka poradí. No tak přednáška, to si teda musím zkouknout v klidu, to bude hodně zajímavé, asi budu mít velmi podobný názor. Očkovat prostě nad rámec povinného nechci. S nosní mandlí jsme zkušenost měli u obou dvojčat, chrápaly, časté náběhy na angíny, nechali jsme vytrhnout, za 6 týdnů tam byly zpět - u obou 8-| ale naštěstí bylo po problémech. Dnes je jim 18 a nejradši bych jim vytrhla kousek mozku (facky) ale miluju je. (L) (L) (L)
Zdraví všem dětem. (L) (L) (L) [A]

ODPOVĚDĚT
Jane A. (Janie) ID 3185, mimibazar.cz/janie (28.10.2009, 12:14)
Tak jsem si to už našla v knize a vypsala a vložila do receptu...ten cibulový zábal.

ODPOVĚDĚT
Jane A. (Janie) ID 3185, mimibazar.cz/janie (28.10.2009, 11:32)
Hahahaha to jste mě pobavila. :-D no taky se těším na to jak s nima budu válčit až budou větší... (Z) (Z) (Z)
Max má tři roky...na jaře říkali,že tam po pul roce rým a chrápaní mandle je,,pak byl ale přes léto do ted klid..ted zase trošku chrápe,ale rýma jen mírně...
mě trhali mandli třikrát vždy dorostla a měla jsem potom samé anginy... 8-| 8-| 8-|furt a furt..a i když je to ted v narkoze prý není záruka.že nedoroste-jedině Laserem na Poliklinicev Praze Modřanech-to pak už nedoroste-vše ten laser spálí..tak proto váháme..a taky zase nemocnice,další děti doma,atd..není to jako jedno (child1)
Konference je asi 90 minutá české titulky....zajímavé :-o

ODPOVĚDĚT
Veronika Č. (nemakovapanenka) ID 108652 (28.10.2009, 11:08)
Tenkrát se nocní mandle trhaliybez celkové narkózy, takže se vytrhly v rychlosti a pak většině znovu dorostly. Dneska se trhají v celkové narkóze a tak už mandlička v 95% nemá šanci dorůst.

ODPOVĚDĚT
Hana F. (twinha) ID 26454 (28.10.2009, 17:11)
Ano ano, jen pod nějakou oblbující injekcí, byl to dost otřesný zážitek i pro mě, holky si to doteď obě dvě pamatují a to měly 4 nebo 5 let.....

ODPOVĚDĚT