Nedělní obídek
oblíbené LASAGNE
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Lenka K. (Lenicka6) ID 93706, mimibazar.cz/lenicka6 (18.1.2009, 19:09)
MARTINKO,VYPADÁ TO NÁDHERNĚ (Y) [A] (clamp),můžu vás poprosit o receptík? (L) (hello)Lenka

ODPOVĚDĚT
Martina V. (macek2003) ID 19514, mimibazar.cz/majdasmejky (18.1.2009, 19:57)
Díky Leni :-),tady je:
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Omáčka : 1 kg mletého míchaného masa, 2 konzervy loupaných rajčat - celých, 6 stroužků česneku, 3 mrkve, kečup, cibule, 1 ČL kari, 1 PL pizza koření nebo oregana Bešamel : 800 ml mléka, 1 smetana, polohrubá mouka Dále : 2 x lasagne (já kupuji v tescu - 250 g), strouhaný eidam, pokud máte rádi tak můžeme prokládat i nakrájenými rajčaty

POSTUP PŘÍPRAVY

Omáčka: Osmahneme cibulku do růžova, přidáme orestovat maso,které osolíme dbáme na to, aby se hodně rozpadlo,aby nezůstali velké hrudky, pak přidáme nahrubo nastrouhané mrkve a konzervy s rajčaty, podle chuti přisolíme. Krátce necháme povařit. Pak přidáme kečup, prolisovaný česnek a koření. U kečupu neudávám množství,protože každý má jiné chutě, prostě ochutnávejte a uvidíte :o) Necháme cca 30 min vařit, aby se trochu vyvařila přebytečná tekutina. V detailní fotografii je jak by měla omáčka vypadat hotová :o)

Bešamel : Svaříme mléko se smetanou a postupně za stálého míchání přidáváme pol. mouku, až bešamel stuhne. Kdo má radši výraznější chutě, může do mléka se smetanou přidat trouhelníčky taveného sýra, bešamel je pak chutnější.

Vrstvení : Na dno plechu či zapékací mísy dáme polovinu menší polovinu bešamelu (nebo můžeme na dno vyskládat rajčata a bešamelu udělat poloviční várku, je to také moc dobré) , na něj lasahne, omáčku, rajčata, lasagne, trošičku bešamelu (aby nám pak zbylo na pokrytí celého hořejšku) omáčku, lasagne ... končíme lasagnemi, bešamelem a strouhaným sýrem. Dáme do trouby na 180 stupňů a pečeme asi 40 min (dokud sýr nemá krásnou barvičku)

Tato várka je na klasický hluboký plech, je to cca 6 větších porcí, samozřejmně záleží na tom, kolik toho kdo sní. Přeji dobrou chuť :o)

Když chci toto jídlo podávat návštěvě, tak si jej uvařím předem a pak v troubě jen prohřeji, lasagne se pak lépe krájí a drží tvar.

je z MMB-do ecepty-vyhledat LASAGNE-ID 9863 Lucie Koldová
mrkněte,jsou tam i obrázkové postupy a jsou úúúžasné (zajic) (Y)

ODPOVĚDĚT