Mladá Boleslav
Dům ve kterém bydlela Adina Mandlová
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Olga E. (oli.e.) ID 27097 (16.10.2008, 0:08)
http://pruvodce.turistik.cz/vila-lidy-baarove-praha-dejvice.htm tak se podivejte zatim tady..prave jsem zjistila,ze vysel uz dvakrat denik zorky..to nechapu,jak mi to mohlo utect,asi musel byt hned z pultu,jinak to nechapu..tak ted vim,co budu shanet,dokud nesezenuuuu

ODPOVĚDĚT
Jarmila S. (Jaruška S.) ID 105713 (16.10.2008, 9:48)
(L) (L) (L) díky Oli, jste skvělá!!! Ten denník Zorky, je taková zvláštní kniha, určitě stojí zato si ji přečíst, ale musí to být v ten správný okamžik, je celkem depresivní číst co ta holka prožívala a jak to prožívala, její pocity, dokázala to opravdu popsat tak,že vám jde mráz po zádech. Abych řekla pravdu, nemám pocit, že by Zorka byla tak skvělá herečka jak se o ni píše, nevím jak na divadle, ale v těch filmech mi připadá dost afektovaná a prkenná, myslím, že kdyby se dala spíš na dráhu spisovatelky, mohli jsme si dneska přečíst nádherné, citové knížky. Bůh ví jak by to s ni s chuděrou dopadlo. Byla jsem ve Strašnicích na jejich hrobě, obě,Lída i Zorka, tam mají fotografie,ale jinak je to úplně obyčejný náhrobek, stejný jako ty ostatní kolem. Až mi to bylo líto (F). Každopádně díky za odkaz, jsem vám vděčná,koukám,že ta vila opravdu vypadá jako loď, tak to prý Lída chtěla. Mějte se (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Olga E. (oli.e.) ID 27097 (13.10.2008, 12:17)
jee,Adinka,zrovna o ni ctu,mam ji moooc rada,ostatne jako cely prvorepublikovy film..to je dum,ve kterem mela matka pak i penzion?

ODPOVĚDĚT
Jarmila S. (Jaruška S.) ID 105713 (14.10.2008, 9:14)
(Y)aaaa spřízněná duše? Jo jo, tam měli i ten penzion. Už asi 15 let jsem toužila se tam zajet podívat a konečně se mi to podařilo. Trochu mě to dojímalo :'( a bylo mi líto, že na dveřích byla místo kliky kulička a že jsem se nemohla dostat dovnitř, alespoň na chodbu, ale člověk nemůže chtít všechno. I tak jsem byla spokojená.Teď ještě pátrám po jejim hrobu, abych ji tam mohla položit polorozvitou červenou růži, jak mela ráda a zapálit svíčku. Tak snad se mi to brzo podaří. Mějte se krásně, přeji vám krásné chvilky u čtení "Adinky" a jestli čtete "Dneska už se to mu směju" tak to si fakt počtete a moc se pobavíte. (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Olga E. (oli.e.) ID 27097 (upraveno 16.10.2008, 0:02)
nene,ja cetla Famy a skutecnosti,asi uz potreti..hrob asi nenajdete,urnu si odvezla neter a buh vi,kde je pochovana..i kdyz si myslim,ze je stejne v Praze,ze ji nikam jinak neodvezla..ja tuhle hledala s kamaradkou vilu Lidy a nechapu jak jsem se mohla splest,ze jsem ji zavedla chudaka na bertramku misto hanspaulku,takze jsme nic nenasly :-)))),byla zima jako blazen a tak jsme hanspaulku odlozily zase na priste..ale lidi,starousedliky, jsme hledanim spletli tak,ze jeden pan rikal na nasi otazku na Babkovi.."joo,starej Babka,ten tu nekde zil,noo,ale kde,ze jo"..aspon jsme se zasmaly..Ty jo a vy mate dokonce holcicku Adinku..ja o ni taky uvazovala..

ODPOVĚDĚT
Jarmila S. (Jaruška S.) ID 105713 (15.10.2008, 9:28)
Ještě mě napadlo, až půjdete hledat tu Lídinu vilu, vyfoťte ji a pošlete fotky, ať alespoň vím jak vypadá, bůhví, kdy já se zase do Prahy dostanu. Loni jsem uskutečnila s celou rodinkou takovou Tour de pražské hřbitovy. Tak jsme našli hroby snad všech, ale dva dni jsme se z těch krchovů ;-) nehli. Tak už je asi letos nikam nedostanu. (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Jarmila S. (Jaruška S.) ID 105713 (15.10.2008, 9:21)
Taky jsem byla v Praze hledat domy svých prvorepublikových miláčků, našla jsem Burianův, a pak Lídy, ale ten kde se narodila, v Ovenecké ulici , u stomovky.Na Hauspalku jsme tenkrát kvůli dešti nedošli. Ty Fámy.... jsou tak trochu zkreslené, někdy mám pocit, že ten člověk jen opisoval z jiných knih. Ale hrob Adina má, není spálená, je pohřbená. Bylo to její přání, být pohřbena v bílém rubáši s rudou růží, ale mohla to být urna Bena co neteř odvezla, nevím, nic jsem o tom nečetla. Na" virtuálních hřbitovech" jsem našla, že je pohřbena v jednom menším městě, ale nechci to psát, Adina si nepřála aby k ní chodili zástupy lidí na hrob, a taky jsem tam fyzicky nebyla, tak nevím jestli je to pravda. No, dcetu Adinu mám, a někdy mám pocit, jako by to byla Adina Mandlová, taky je to taková mrňavá potvůrka, kterou musíme poslouchat a dělat co si přeje :-S jen vykat ji zatím nemusíme ;-) Druhá dcera je Kristýna, ale říkáme ji Titinko, jak říkal Haas Adině. Jsme prostě blázni, i v obýváku máme na zdi místo obrazu velikánskou fotku Adiny a Oldřicha z Kristiána :-D. Jsem moc ráda, že tady jsou lidi, kteří mají rádi ty staroušky stejně jako já . Mějte se moc krásně (hello) (child1)

ODPOVĚDĚT