| Ludmila S. (mlsounka) ID 66324 (4.8.2008, 22:19) |
jak to napsat, když to dělám od oka kostičku droždí rozmíchám v hrnku v 1 dl vlažného mléka, přidám 2 lžíce cukru a trochu mouky, aby to bylo jako řídká kaše. Kvásek nechám vzejít, vypěnit. V míse mám asi půl kg. hladké nebo polohrubé mouky, hrnek cukru a kávovou lžičku soli. Tyto suché přísady smíchám, uprostřed udělám důlek - prohlubeň, a do ní naleju kvásek, a ještě ho nechám chvilku kynout. Do kváskové tekutiny vrazím 2 žloutky, rozkvedlám je a začnu zapracovávat postupně okolní mouku a postupně přidávám asi 150 g rozpuštěného másla nebo Hery apod. a přilévám po trošce vlažné mléko. Těsto by mělo být měkké a lehce tažné., vařečce by nemělo klást odpor. Po vykynutí rozdělím na 4 díly. Mám 4 kulaté plechy na pečení koláčů, vymažu je, nejlépe dobrým sádlem, máslem a na vymazaný plech rukama namazanýma tukem, těsto rozprostřu až do krajů. Nechám trochu nakynout , a okraj koláčů potřu rozkvedlaným vajíčkema pak dám nahoru ovoce, nebo ochucený tvaroh a nakonec tu náplň posypu žmolenkou = 2 /3 mouka polohrubá + 1 / 3 cukr moučka ( cukru může být i víc ) . Cukr a mouku dobře smíchám a pak do toho nalévám rozpuštěné máslo, olej. Lžící mouku nahazuju na tekutý tuk tak , aby se udělaly malé hrudky , když se udělají hrudky velké, dám je ztuhnout do lednice a pak je v dlani drobím a sypu na koláč. Peču na 200 °C a hlídám, ať se nespálí.
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka P. (Leela) ID 55646, mimibazar.cz/leela (6.8.2008, 22:27) |
Moc děkuju za recept jen z pečení od oka mám trochu strach až seberu veškerou odvahu a upeču dám Vám vědět Jste moc hodná, ještě jednou díky
ODPOVĚDĚT |
| | | Ludmila S. (mlsounka) ID 66324 (7.8.2008, 21:34) |
tak si kupte suchou směs na pečení kynutých buchet, udělejte těsto podle návodu na krabici a vytvořte si koláče podle sebe
ODPOVĚDĚT |