| Pavlína D. (pavlinice) ID 31519 (14.6.2008, 10:35) |
Tak tady je ten výsledek?No vyteklá náplň nějak neni spíš bych řekla,že okraj je dost široký a důlek málo vytlačený.Prostě si udělejte nějaký nástrojíček na vytlačování důlku a to tak,aby byl okraj úzký a důlek pěkně hluboký.Teda já mám na ně chuť,miluju koláčky s tvarohem .
ODPOVĚDĚT |
| | Jana D. (bububububu) ID 41829 (14.6.2008, 11:50) |
no tyhle jsem dělala s tvarohem nahoře, páč jsem to chtěla zkusit, jaké budou, je to rychlejší než když balím tvaroh dovnitř. Jenže takhle s tvarohem nahoře jsou na druhý den takové tuhé a suché, kdežto s tvarohem uvnitř jsou na druhý den dobré, měkké a mokvavé Tak proto jsem se ptala jak na vytíkání tvarohu, páč tahle varianta nepřichází v úvahu
ODPOVĚDĚT |
| | | Pavlína D. (pavlinice) ID 31519 (14.6.2008, 13:18) |
Není možné,aby jste měla koláčky druhý den suché,naopak druhý a třetí den jsou nejlepší .Nemáte náhodou nějaký špatný recept? Např. jaký tuk a kolik dáváte do těch koláčků?Prostě mě zajímá recept na vaše těsto .
ODPOVĚDĚT |
| | | | Jana D. (bububububu) ID 41829 (14.6.2008, 17:02) |
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=6809&user=41829 pokud je dělám větší, tak asi průměr 7cm, tak jsou super a druhej den krásně mokvavé, ale asi je to tím, že balím dovnitř tvaroh a nahoru dám trošku povidel a posypku, tady u těch malejch je tvaroh nahoře a nic víc a na druhej den jsou
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Pavlína D. (pavlinice) ID 31519 (14.6.2008, 22:39) |
Olej je super,ale na litá těsta.Do kynutého těsta doporučuji raději máslo nebo Heru v tomto poměru: Na 1kg hladké mouky=250g Hery nebo na 1kg mouky=200g másla. Je dobré přidat i trochu rumu,klidně i mléko z části nahradit šlehačkou...jinak ty koláče plněné tvarohem,navrch povidla a žmolenku je super dobrůtka
ODPOVĚDĚT |
| | | | | | Jana D. (bububububu) ID 41829 (15.6.2008, 11:56) |
mám pocit, že jsem slyšela i něco o sádle, ale nevím, jestli to bylo u koláčků
na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno |