Nervové zhroucení
Psychicky jsem se zhroutila z práce. Nespím ani po prášku, je mi na zvracení, bolí mě hlava, třesu se. Jsem vyčerpaná a neschopná cokoli dělat. Přenášim i na děti a na manžela. K psycholožce jdu až 20.6. Poraďte, jak se uklidnit a začít fungovat.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 24 komentářů
Denisa H. (denka) ID 487984 (29.5.2016, 20:27)
jděte k obvodnímu doktorovi a jestli je s nám řeč,tak vás nechá doma
řešila jsem stejný problém,pomohly mi až psychiatrička a antidepresiva a ukončení pracovního poměru,hlavou mi běželo tisíc věcí...jak zaplatíme složenky,jak vyjdeme s jedním platem,co budu dělat.........
nakonec se vše v dobré obrátilo,antidepresiva už dávno neberu,našla jsem si jinou práci a svět je zase krásnej,vím,že je to těžký,ale po určité době všechno přehodnotíte a v dnešní"katastrofě" uvidíte pozitivum,že to tak mělo být,i když to teď tak nevypadá
přeju vám plno sil a podporu vašich nejbližších

ODPOVĚDĚT
Eva T. (tafíci) ID 120581 (29.5.2016, 20:43)
Doma jsem už 14 dní, ale k psycholožce a psychiatričce jsou termíny cca měsíc. Také se mi celou noc honí hlavou, jak vyjdeme s 1 platem. Jak jsem nemožná a že si nenajdu jinou práci. Ve firmě jsem 15 let a tohle jsem neustála. Možná to práce není složitá, ale já se úplně zasekla. Kolegyni, která mě měla zaučovat vyhodili a já dostala PC a plný stůl papírů. Dostala jsem info, co bych měla dělat, ale nedokázala jsem to srovnat. Nevěděla jsem, jak reagovat na maily a řešit je, jak si práci uspořádat. Nedostala jsem kontakty ani poštu. Jsem mimo a nic si nepamatuju, v tomto stavu jsem byla 3 týdny v práci a teď 14 dní marodím. Už bych chtěla, aby to bylo za mnou a bylo líp. Snad to i rodina ustojí, vím,že je to pro ně těžké.

ODPOVĚDĚT
Alena M. (a74) ID 400427 (29.5.2016, 20:27)
Evi, byla jsem v životní situaci, kterou bych nepřála nikomu a věřte, že to jen tak někdo nezažije. Rozepisovat se nebudu, to není podstatné. Podle psycho tabulek (kdyby mne lékař k psychologovi vůbec poslal!) jsem byla zralá na hospitalizaci, byť jsem žádné známky nevykazovala. Je to už mnoho let, ale zjistila jsem, že nakonec si stejně musím pomoci jen já sama... Samozřejmě, vypovídat se je vynikající, ale nespoléhejte, že to nějaký psycholog za Vás vyřeší. Možná právě proto máte až tak pozdní termín. Věřte, že to zvládnete, to je ta nejlepší terapie! Zkuste sama přijít na to, proč se Vám to děje. A pokud máte pocit, že je toto k ničemu, tak by Vám praktik mohl předepsat nějaká antidepresiva, ale ta zabírají poměrně pozdě. Asi jsem Vám moc nepomohla... Držím palce (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Eva T. (tafíci) ID 120581 (29.5.2016, 20:50)
Já mám právě pocit, že jsem úplně selhala a že si sama nepomůžu. Už takhle trpím 3 týdny v práci +2 týdny na neschopence. Přestože jsou chvíle, kdy si uvědomuju, že jsou horší věci - nemoci, ztráty partnerů, dětí apod. ,stejně se nedokážu uklidnit.

ODPOVĚDĚT
Alena M. (a74) ID 400427 (29.5.2016, 21:13)
Neřešte horší věci - každý máme jiné "horší věci". některou položí i ztáta oblíbené kabelky, byť by jiná řekla, že je to kravina. Není, pro tu dotyčnou to může být v tu chvíli nejhorší věc na světě...
Sama jste si odpověděla - "...že jsem úplně selhala..." A na tom pracujte!! Jste Superžena nebo Robocop? Nejste, nechtějte být dokonalá!! Strašně se Vám tím uleví. Až toto zpracujete, tak se Vám velice uleví.
Ta moje zkušenost je i v tom, že jsem se naučila sama nakopnout. Uvidíte, přijdete na to. A dle mého je to lepší, než psycholog (ale jděte tam, to ano) - tam hrozí, že mu prostě nebudete věřit a budete si to své "selhání" obhajovat.
Víte kolik lidí v životě selže? Všichni!! Víte, kde by museli být sportovci, kdyby si po každé prohře řekli, že selhali, že zklamali národ? Takhle to berte. Bude lépe (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Petra S. (petula.s) ID 31907, mimibazar.cz/hnizdecko (29.5.2016, 20:22)
Psycholžka bude super, abyste se naučila jak s takovou situací pracovat do budoucna. Vy ale potřebujete pomoct teď hned, jděťe k psychiatrovi, řekněte, že je to akutní - asi by Vás měl vzít hned třeba zítra. Předepíše Vám něco na zklidnění, pak budete moct řešit vše realtivně v klidu a fungovat aspoň doma.

ODPOVĚDĚT
Eva T. (tafíci) ID 120581 (29.5.2016, 20:30)
Doporučení k psychiatrovi mám, ale také nejbližší termín 22.6. Mám pocit, že to do té doby nevydržím. Bojím se, aby to ustála rodina. Noci a dopoledne jsou nejhorší. Nevím, jak dlouho budu moct být na neschopence. V práci se mnou už asi nepočítají. Nevím co dál.....

ODPOVĚDĚT
Eva T. (tafíci) ID 120581 (29.5.2016, 19:58)
Jsem již 14 dní na neschopence a není mi líp. Pravděpodobně přijdu o práci. Vím, že jsou v životě horší věci, přesto nespím a šílím.

ODPOVĚDĚT
Soňa M. (ssaara) ID 132814, mimibazar.cz/ssaara (30.5.2016, 8:54)
Evi,takovej stav se musí řešit co nejdřív,sám jen tak neodezní. Čekací lhůty u lékařů chápu,je hodně lidí s různými psychickými problémy. Ale v nemocnicích,kde jsou psychiatrické kliniky,jsou i pohotovostní služby ve dne v noci právě pro ty lidi,kteří už "to" nemůžou vydržet. Pokud i vy máte ten pocit,nebo vidíte,že se váš stav nelepší nebo i zhoršuje,tak tam klidně vyražte,nikdo se na vás zlobit nebude. Pracuju na psychiatrii 20 let,vím,jak to chodí. Čím dřív vám psychiatr nasadí antidepresive,tím dřív budete schopnější fungovat. Léky vám začnou zabírat až tak po 2-3 týdnech,tak je potřeba být trpělivá. Právě proto u některých lidí lékaři navrhujou hospitalizaci. I proto,že někdo očekává účinek hned a je zklamaný,že to tak není,depka se v tu chvíli může prohloubit a člověk se může pokusit si nějak ublížit....

ODPOVĚDĚT
Eva T. (tafíci) ID 120581 (30.5.2016, 11:41)
Dobrý den, poradíte prosím, kam se obrátit v Plzni? Nejhorší jsou noci, to mám pocit,že se zblázním. Drží mě hlavně to,že tu mám manžela a děti 8 a 11 let. Bohužel vidím, jak se na nich podepisuje můj psychický stav a to jediné mě nutí, dát se do pořádku.

ODPOVĚDĚT
Soňa M. (ssaara) ID 132814, mimibazar.cz/ssaara (30.5.2016, 12:32)
Tenhle stav je náročný pro celou rodinu. Vy se trápíte,a ostatní trpí s vámi,protože Vás mají rádi. V nemocnici na Lochotíně je Psychiatrická klinika,má lůžková oddělení a ambulanci s provozem 7-15 hodin každý den. Na ambulanci si klidně můžete zavolat,říct jim svou situaci,buď Vás objednají nebo budete moct přijet kdykoliv. Pokud Vás objednají za dobu,která je pro Vás dlouhá,můžete kdykoliv dorazit na Centrální příjem,kde je i psychiatrická pohotovost v čase 15 - 07 hodin a tam Vás psychiatr vyslechne okamžitě,když přijedete.

ODPOVĚDĚT
Celkem: 24 (zobrazuje se 21-24)<< předchozí 1, 2