Pečené kuře JINAK
zítra budu péct kuře, chtěla bych zkusit nějakou jinou variantu než osolené okmínované, případně zalité trochou piva ,-) Jaký je váš oblíbený recept? Děkuji!
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 22 komentářů
Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (13.12.2013, 12:45)
Kuře potřít směsí soli, kmínu, česneku, pod něj dát kyselé zelí, na něj plátky slaniny.

ODPOVĚDĚT
Dana Š. (dandy.x) ID 240944 (13.12.2013, 12:44)
Máme rádi kuře v soli.Potřebujete kuře a kilo soli.Kuře omyjete,osušíte a lehce osolíte uvnitř i zvenku.Zbytek soli nasypete do pekáče na to položíte kuře a dáte péct na asi 180°C tak na 1,5 hodiny.Podle velikosti kuřete.Nedává se žádný olej jenom ta sůl.

ODPOVĚDĚT
Michaela P. (Nellynka) ID 113917, mimibazar.cz/nellynka (13.12.2013, 13:06)
To jsem taky už několikrát četla, že se snad 3 kg zasype a je prý pod tou solí upečené do křupava. Ale ještě jsem neměla odvahu ho takhle připravit, ale láká mě to *-) Bojím se, že by bylo přesolené :-D

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (13.12.2013, 13:22)
stačí nasypat kilo soli do pekáčku na ně položit kuře a dát péct a vůbec nepodlévat ani neobracet - kuře se upeče do zlatova -vůbec není přesolené a na chuť je jako grilované
dokud jsem nevyzkoušela, nevěřila jsem (hello) (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Michaela P. (Nellynka) ID 113917, mimibazar.cz/nellynka (13.12.2013, 13:37)
Ale bude bez sosu, že? Veškerá vypečená šťáva se vsákne do té soli a pak už je nepoužitelná... Musím to někdy zkusit :-) Díky za rady |:o) (F) (clamp)

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (hazel) ID 185677 (13.12.2013, 16:26)
Úplně stejnou chuť má když se upeče na talíři a ta šťáva tam zůstane.

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (elfivila P.) ID 382913 (13.12.2013, 13:50)
je bez sosu a to je celkem škoda zvláště u kuřete....dělám solnou krustu na rybu vyšlehám 2 bílky do sněhu smíchám se solí tak čtvrt kila a naplácám to na rybu a peču v troubě na pečícím papíře to je taky dobrota

ODPOVĚDĚT
Celkem: 22 (zobrazuje se 21-22)<< předchozí 1, 2