Dana Š. (dandy.x) ID 240944 (13.12.2013, 12:44) |
Máme rádi kuře v soli.Potřebujete kuře a kilo soli.Kuře omyjete,osušíte a lehce osolíte uvnitř i zvenku.Zbytek soli nasypete do pekáče na to položíte kuře a dáte péct na asi 180°C tak na 1,5 hodiny.Podle velikosti kuřete.Nedává se žádný olej jenom ta sůl.
ODPOVĚDĚT |
| | Michaela P. (Nellynka) ID 113917, mimibazar.cz/nellynka (13.12.2013, 13:06) |
To jsem taky už několikrát četla, že se snad 3 kg zasype a je prý pod tou solí upečené do křupava. Ale ještě jsem neměla odvahu ho takhle připravit, ale láká mě to Bojím se, že by bylo přesolené
ODPOVĚDĚT |
| | | Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (13.12.2013, 13:22) |
stačí nasypat kilo soli do pekáčku na ně položit kuře a dát péct a vůbec nepodlévat ani neobracet - kuře se upeče do zlatova -vůbec není přesolené a na chuť je jako grilované dokud jsem nevyzkoušela, nevěřila jsem
ODPOVĚDĚT |
| | | | Michaela P. (Nellynka) ID 113917, mimibazar.cz/nellynka (13.12.2013, 13:37) |
Ale bude bez sosu, že? Veškerá vypečená šťáva se vsákne do té soli a pak už je nepoužitelná... Musím to někdy zkusit Díky za rady
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Soňa N. (hazel) ID 185677 (13.12.2013, 16:26) |
Úplně stejnou chuť má když se upeče na talíři a ta šťáva tam zůstane.
ODPOVĚDĚT |
| | | | Lenka P. (elfivila P.) ID 382913 (13.12.2013, 13:50) |
je bez sosu a to je celkem škoda zvláště u kuřete....dělám solnou krustu na rybu vyšlehám 2 bílky do sněhu smíchám se solí tak čtvrt kila a naplácám to na rybu a peču v troubě na pečícím papíře to je taky dobrota
ODPOVĚDĚT |