Názor - škola
Dobrý den, prosím o názor.Syn byl dnes podruhé ve škole.Potkali jsme se v jídelně u oběda.Plakal mi tam,protože ho paní učitelka nějakým losem posadila samotného do poslední lavice.Plakal,že nechce být sám.Odpoledne byl zase smutný z toho, že dostal
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 101 komentářů
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (4.9.2012, 22:07)
Pokud je ve třídě lichý počet žáčků, bude muset vždy některé dítko sedět samo. Pak bych viděla jako hezký přístup učitelky, že rozhoduje losem. Dneska to byl Váš prcek, zítra nebo příští týden to bude Anička, Míša nebo Toník - prostě se prostřídají.
Druhý den ve škole a Vám už se nelíbí přístup učitelky.... To budete celý rok srovnávat proč Honza dostal jedno razítko a Jirka dvě - proč někdo už píše perem a Váš prcek ne? Dejte tomu čas. Musí si zvyknout jak Váš syn, tak ostatní žáci a zrovna tak i učitelka - vždyť dostala hejno drobečků, které musí poznat, o kterých ví jen to co si přečetla v papírech...... (F)

ODPOVĚDĚT
Michaela H. (Lumpajda1) ID 442658, mimibazar.cz/lumpajda1 (4.9.2012, 22:44)
Mate recht, vzdy lepsi, kdyby ucitelka rozhodovala dle sympatii. Naopak, tohle reseni je vic sympaticke, nez cokoliv, deti si zvyknou, ze ne vzdy je po jejich a ne vzdy s tim neco udelaji. Me to prijde maximalne spravedlive.

Jo, po takovem srovnani, co za rok, to aby vystridala xy skolek, ale to asi nepujde, ze?

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (4.9.2012, 22:09)
jo a právě proto,že je to hejno drobečků, nemusí už druhje den oužívat rozdíly v klasifikaci...Zbytečně.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (4.9.2012, 22:23)
Marcel - a ví prcek opravdu, že VŠICHNI ostatní dostali dvě razítka? Prckové jsou ve škole druhý den, jsou vyjukaní, vše je nové. Třeba časem zjistí, že velké razítko pejska je víc než dvě malá razítka kytiček. Fakt bych druhý den nehrotila hodnocení učitelky.
Prckovi bych vysvětlila, že má krásné razítko pejska - že je veliké, je to super odměna (ukážeme s náležitou pochvalou taťkovi, babičce, tetě...) a že sedí sám?
"Vidíš Honzíku, tolik dětí mohlo sedět samo a los vyšel na tebe. A paní učitelka určitě ví, že ty jsi velký a šikovný kluk, tak ten los nechala tobě. To víš nějaký prcek by sám sedět nemohl - to může jen šikula....Uvidíme, na koho padne los příště"
Může to být opravdu jen lichým počtem, nebo nemocí některého z dětí a až se uzdraví, bude to vyřešeno......

ODPOVĚDĚT
Tamara H. (Ricinek) ID 140658 (4.9.2012, 22:35)
děkuji za názor i vám. co se týká lichého počtu, tak ten tam bohužel je, ale šlo to vyřešit i jinak. a to jak nyní sedí už se měnit nebude, takže mu ani nemohu říct, že příští týden bude sedět s někým jiným. samozřejmě jsem se snažila mu to vysvětlit, ale ... a co se týká razítek, tak jsem na vlastní oči viděla obrázky všech dětí, a on jediný měl jen jedno, ostatní měli 2-4 razítka. to mi normální opravdu nepřijde ...

ODPOVĚDĚT
Martina T. (martinato) ID 172267, mimibazar.cz/martinato (5.9.2012, 11:42)
nám rovnou první den řekla učitelka, že budou dostávat všichni razítka za všechno a stejně, i když úkol nesplní....taky se mi zdá že přístup paní učitelky není zrovna v pořádku, zvláště, je-li váš malý citlivější *-) a k lavicím, taky by bylo zlaté řešení aby seděli všichni sami, ve své lavici, jako je to vidět v amer.filmech. pochybuju, že bude během roku měnit zasedací pořádek. Já bych si s paní učitelkou promluvila, ať najde řešení, že malý je v zadní lavici nešťastný, s trochou nadsázky se třeba najde ve třídě někdo komu to vadit nebude.

ODPOVĚDĚT
Alena T. (Smaiilicek) ID 143278 (5.9.2012, 9:36)
Nemůžete říct, že to, jak sedí teď, že se to měnit nebude - během školního roku paní učitelka změní zasedací pořádek ještě několikrát, věřte tomu (zjistí, že někdo s někým povídá, někdo např. dostane brejličky, někdo je zlobidlo, někdo je levák atd.), takže toho, že bude malý sedět sám dlouho, toho se nebojte... Lichý počet se prostě špatně řeší... A ohledně těch razítek - to jste jako obešla všechny dětičky ze třídy a dívala se jim do notýsků ?????? Takhle to budete dělat pokaždé?

ODPOVĚDĚT
Lucie Z. (lufinka) ID 11404, mimibazar.cz/lufinka (5.9.2012, 8:52)
1 razítko = 1, 2 razítka= 2, apod... a navíc je kreativní, všichni kreslí lidi oblečený a on jediný ne, tak to je jedinečné.. nedělejte si hlavu, paní učitelka se nejspíš špatně vyspala. Nechápu její hodnocení a už vůbec ne v kreslení.. To když dítě neumí kreslit jako ostatních 25 žáků tak je na propadnutí, nebo co? Asi bych ještě počkala, ale určitě bych za ní zašla, toto se mi nezdá standardní přijetí žáčků do 1. tříd. Oni si to tam mají oblíbit ne chodit domů s brekem... Povzbuďte ho a ať dále kreslí postavičky bez oblečení

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (4.9.2012, 22:43)
Tak to je na prd. Prckovi dejte pocítit, že i s jedním razítkem je veliký šikula, zdůrazněte, že příště se zase povede jemu získat víc razítek.....
A pokud učitelku vídáte - zeptejte se zda by bylo možné, aby se děti o poslední lavici střídali, případně jak píše Marcela, se favoritem stala první lavice.
S hodnocení učitelky bych ale počkala. Po dvou dnech nejde soudit (F)

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (4.9.2012, 22:28)
lichej počet je samozřejmě blbej,ale všechno se dá řešit líp a hůř..
Já byhc to třeba vyřešila tak, že ten, koho by vybral los, by si šel sednout do první lavice, ne do poslední a řekla byhc mu, že ten to má nejlepší, jelikož sedí vlastně se mnou,učitelkou...jen tam s ním nemůžu sedět pořád, protože musím taky mezi nima běhat.Ale to taky není špatný, protože se tam může roztahovat jako král..
A razítko bych takhle brzy po nástupu do školy dala všem stejný, hezký,přičemž tam, kde by ten výkon úplně neodpovídal, panáček by nebyl oblečenej nebo co,bych třeba řekla-super, ale je mu zima, možná bys ho příště trochu víc oblíknout...
je to pedagog, pedagog má dobře vědět,jak se asi cítí prvňák, měl by se do nich umět vcítit.. (F)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (4.9.2012, 22:37)
Taky bych měla X nápadů - ale víme prdlajs jak to v té třídě je. Pokud jsou děti s oční vadou - první lavice obsadí.
Mě spíš zaráží ta rychlost, že už druhý den se "známkuje" byť formou razítek. Včera přišli prvně a dneska HOP a nadílka razítek. Ale ono je teď všechno nějak rychlejší.
Náš "malej" (19 let) včera přišel domů a protože mají školu hned vedle základky, tak říkal "Blažená nevědomost! Jak se všichni těšili.... netuší co je čeká" a dneska přišel a "Historie se opakuje. Jedinci odmítali jít do školy, že už prej tam byli" ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Tamara H. (Ricinek) ID 140658 (4.9.2012, 22:32)
Marcelo, děkuji za názor, cítím to stejně. lichej počet dětí tam je, ale byla možnost to vyřešit i jinak. a o razítku si myslím to samé co vy.

ODPOVĚDĚT
Hana G. (hankaa3) ID 67416, mimibazar.cz/hankaa3 (4.9.2012, 22:01)
Ja osobne si myslim,ze je ta klasifikace tvrdsi. Hned druhy den o razitko min kvuli obleceni na obrazku, vzdyt je to dite, uz tak je samotny nastup a zmeny narocne. A ta posledni lavice je stresujici celorocne. S pani ucitelkou promluvit a syna sledovat a mluvit s nim, protoze z vlastni zkusenosti vim, ze nektere ucitelky se k rodicum chovaji jinak nez k zakum a to uz i v prvni tride. Dodnes mam v sobe stres ze skoly a pamatuji si to doted. Deti jsou vnimave.

ODPOVĚDĚT
Tamara H. (Ricinek) ID 140658 (4.9.2012, 22:41)
děkuji vám za názor. já mám také v sobě stres ze školy ještě dnes. proto nechci, aby ho mělo i moje dítě.

ODPOVĚDĚT
Markéta Š. (brouk1975) ID 297884 (upraveno 4.9.2012, 22:39)
Dejte tomu čas. A razítka bych opravdu neřešila. Nemůžeme za těmi malými pořád stát a šlapat jim cestičku.Co vím, tak naše učitelky často s dětmi hýbou, tak věřím, že brzy k vašemu synovi někoho posadí a ještě desetkrát děti v průběhu roku přehodí.A určitě kvůli jednomu razítku bych nedělala rozruch.Bylo by hůř, kdyby jednou syn nosil špatné známky či poznámky neprávem.
Moje mladší dcera má velmi přísnou paní učitelku.Také jsem se divila, že malá nemá jedničku z psaní, ale dvojku, trojku, přitom to měla podle mě moc hezky napsané.-Ale paní učitelka měla názor jiný. V druhém pololetí jsme přidaly a vytáhly jsme to a nemám pocit, že by to na dceři nechalo nějaké následky. Ba naopak, děti od této paní učitelky bývají perfektně připravené na přechod na 2.stupeň.

ODPOVĚDĚT
Tamara H. (Ricinek) ID 140658 (4.9.2012, 22:43)
i vám děkuji za názor. cestičku mu vyšlapávat určitě nechci. vím, že v malování je slabší, ale přijde mi zbytečné stresovat dítě hned první den školy tím, že mu ohodnotím obrázek jako nejhorší ze všech ...

ODPOVĚDĚT
Iveta P. (Ivuliberuli) ID 272302, mimibazar.cz/ivuliberuli (4.9.2012, 21:32)
Naše (X)jde do školy až příští rok,ale kdyby se jí něco takového stalo,tak bych to asi obrečela i já :-SJá bych si zkusila promluvit s učitelkou.Děti jsou v první třídě ještě hodně citlivé...je to pro ně velká změna.Pokud je učitelka rozumná,tak to snad pochopí :^)

ODPOVĚDĚT
Helena Č. (Helena3) ID 46903, mimibazar.cz/helena3 (4.9.2012, 21:35)
I naše Zuzanka jde příští rok do školy a brečela bych asi s ní, jak by mi to říkala. Ona je po mě dost lítostivá. Určitě bych taky promluvila s paní učitelkou (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka M. (LenkaMateju) ID 40762 (4.9.2012, 21:28)
Váš malý je asi hodně citlivý, něco podobného mám také doma. Pár dní bych asi počkala a pak si zkusila promluvit s paní učitelkou, říct jí, jak to malý všechno prožívá a ona s tím pak bude počítat a bude vědět jak s ním jednat, aby už kvůli všemu neplakal.

ODPOVĚDĚT
Tamara H. (Ricinek) ID 140658 (4.9.2012, 22:39)
děkuji za názor, citlivý to on bude. moc mu záleží na tom, co si kdo o něm myslí. a to že ho posadila do poslední lavice a ještě samotného ho hodně rozhodilo.

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katuv) ID 343987 (4.9.2012, 21:26)
Mám ještě malé dítě, ale také by mi ho bylo líto a přišlo by mi to nenormální. Ale pokud to budete řešit, buďte maximálně opatrná...abyste mu ještě nezavařila.

ODPOVĚDĚT
Tamara H. (Ricinek) ID 140658 (4.9.2012, 22:44)
ano, toho se bojím, že bych mu to u paní učitelky mohla zavařit ...

ODPOVĚDĚT
Petra B. (bestpetruska) ID 271821, mimibazar.cz/bestpetruska (4.9.2012, 21:25)
chuděra :´( Já mám syna 2.den ve školce a jsem ze všeho taky na měkko :-| Takže neporadím,ale taky by mně to štvalo,i když budou i horší věci :-S

ODPOVĚDĚT
Tamara H. (Ricinek) ID 140658 (4.9.2012, 21:19)
jako jediný za nakreslený obrázek jen jednoho pejska (razítko).Jen proto, že jeho postavičky nebyly oblečené.Myslíte, že je takové jednání učitelky prvňáčků normální?Nebo to přeháním, když se mi to nelíbí?

ODPOVĚDĚT
Eva B. (Arkan) ID 225960 (4.9.2012, 22:20)
dejte tomu čas,akorát na syna přenesete vlastní nespokojenost-nezlobte se mnohdy mi reakce některých rodičů přijdou úplně šílený-co mi vypráví kamarádka co učí v prvních třídách jsou z některých rodičů učitelky na odpis.Věčně dotazy a proč Janička dostala hvězdičku a náš Davídek ne a proč se víc usmíváte na Petrušku,ale na Lucinku se smějete míň. Vydržte,všechno bude určitě dobrý a nekažte si začátek roku.Malýmu buďte oporou a nehledejte za tím nějakou naschválnost- (F)

ODPOVĚDĚT
Tamara H. (Ricinek) ID 140658 (4.9.2012, 22:48)
já ale na něho vlastní nespokojenost nepřenáším ... snažím se ho uklidnit a vysvětlit mu, proč to tak je. pochvala za obrázek byla samozřejmost. s manželem jsme se o tom bavili bez přítomnosti syna.

ODPOVĚDĚT
Pavla H. (pajdulinka) ID 203489, mimibazar.cz/pajdulinka (4.9.2012, 21:27)
Já bych asi den,dva počkala s jakou přijde a když by to bylo stejne,nebo horší,tak bych zašla za učitelkou,jestli nemůže malinko změnit přísup,že se trapíte vy i syn.Jestli máte honou a rozumnou pani učitelku,tak by to měla pochopit.Přeji vám,ať se to zlepší (hello)

ODPOVĚDĚT
Hana F. (hastela) ID 132133, mimibazar.cz/hastela (4.9.2012, 21:27)
Já mám dceru ještě ve školce, do školy jde za rok...ale mně by to bylo líto vůči synovi...a vůbec když je to prvňáček...možná bych to učitelce řekla že je syn z toho smutnej a špatně si to bere

ODPOVĚDĚT
Celkem: 28 (zobrazuje se 21-28)<< předchozí 1, 2