odklad do školy ano-ne
více v komentu
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 40 komentářů
Ludmila K. (tyrkysový kamínek) ID 182593, mimibazar.cz/tyrkysovykaminek (4.1.2012, 12:29)
Já jsem pro odklad.
Právě ten rok pomůže hodně. Pak se to řeší opakováním první třídy, kdy už je to určitě pro to dítě nepříjemnější.
Vždyť jsou státy, kde začíná školní docházka až od 7 let. Nechte mu ještě rok bezstarostného dětství.
Vnučka je v srpnu, neměla problém u zápisu, přesto syn požádal o odklad pro hravost a nesoustředěnost. Nastoupila do první třídy až v 7 letech a je to v pohodě.

ODPOVĚDĚT
Monika F. (cetinka) ID 88393, mimibazar.cz/cetinka (4.1.2012, 12:26)
Syn je narozen v dubnu , velmi špatně mluví , navštěvujeme pravidelně cca 14 dnu Logopeda . Odklad dávat nebudu, protože když jsem viděla a po zkušenostech maminek z okolí jim odklad a ani speciálni škola nepomohla. Právě naopak se dítě mezi ostatními rozmluvilo, ale chce to hodně nervů a trpělivosti. (Y) :-)

ODPOVĚDĚT
Alena P. (Alča P.(pejsek)) ID 302713, mimibazar.cz/alcappejsek (4.1.2012, 11:43)
Evičko pokud si zažádáte u zápisu o odklad a později z nějakého důvodu si to rozmyslíte tak můžete změnu nahlásit do června ve škole.Doporučení pro odklad od mudr by jste měla mít sebou už u zápisu.Jestli cítíte že syn k tomu aby letos nastoupil do školy není a máte pocit že se bude trápit a vy taky tak ho nedávejte.Já to taky tak udělala i když mi ve školce říkaly že to k tomu je aby do školy nastoupil tak jsme ho nedaly.Před týdnem mi nakonec učitelka ve školce sama řekla že jsme udělaly dobře že nešel že za ten rok udělal velký pokrok a je to znát.

ODPOVĚDĚT
Andrea E. (LUMIDA) ID 40961, mimibazar.cz/lumida (4.1.2012, 11:07)
Dobrý den ,já jsem jednoznačně pro odklad (Y) (Y) (Y),mám 2 dospělé syny a také měli odklad a nic jin neuteklo.U 3 syna jsem rozhodnutá také pro odklad,všem jsem umožnila si prodloužit dětství a nevidím v tom nic špatného. A ,že by se jednalo o modní vlnu jak píše paní níže (Eva D. (venecek)), tak s tím to názorem absolutně nemohu souhlasit :^) :^) :^) :^) :^)

ODPOVĚDĚT
Eva Matzová (evickaaa) ID 24156, mimibazar.cz/evickaaa (4.1.2012, 11:03)
Všem děkuji za názor.Jak jsme psala jedna učitelka se příklání k odkladu druhá k tomu aby šel,logopedka mi tvrdí,že kluci narozený v Dubnu a dál by měly dostat odklad ihned ,-)Já jsem stále na vážkách s tím,že si myslím,že to tempo by neustál,nevěděl by co má v hodině dělat.Drobný je taky,ale tak to neřešim.Má špatné sykavky pač jazyk stále venku,ale máme to v rodině,sestra má velkou vadu řeči a na logopedii mi DR řekla,že to muže být dědičně a více to padá na kluky :-(ale zas on to č,š, umí říct,ale ve věte ho prostě nepoužívá je pro něj pohodlnější si na ten jazyk šlápnout.Do PPPjdeme tedy po zápisu,ale nevim co na zápisu říct zda uvažuji o odkladu nebo ne.Mám strach,že to řeknu a oni si ho automaticky zaškatulkují a kdyby nebylo místo tak jeho jako první vyřadí.Chtěla bych prostě slyšet co nejvíc názorů,nebo že tím někdo prošel a jak to dopadlo.Nechci udělat chybu.To,že je moderní dávat d

ODPOVĚDĚT
Alena J. (Aaalenkaaa) ID 3645 (5.1.2012, 13:00)
nevím, jaké máte učitelky ve školce, ale ty naše (witch) raději všem doporučují odklad....osobně si myslím, že pro ně je pohodlnější si ještě rok nechat 6-leté dítě ve školce, které se o sebe postará, vše umí a není s ním tolik práce, než na jeho místo přijmout nové 3-leté dítko, se kterým je o hodně víc práce (zip) uny jsou u nás uč. hodně pohodlné a všechno mimo zajetý režim je problém a nemožné. Např. si děti nemohou jen tak běhat po zahradě, jít si na skluzavku.... to prostě nejde, na zahradě mají výběh jen v pískovišti, na skluzavku jsou všichni hromadně, jednou sklouznou a zase zpátky na píse.... no a to je jen vzorek...

ODPOVĚDĚT
Eva Matzová (evickaaa) ID 24156, mimibazar.cz/evickaaa (4.1.2012, 11:05)
dítěti odklad mě vubec nezajímá,dělám to hlavně pro syna abych mu v něčem neublížila

ODPOVĚDĚT
Eva D. (venecek) ID 41951 (4.1.2012, 10:19)
já bych odklad nedávala, můj syn je rozený v listopadu a nevidím důvod proč by neměl jít do školy. Záleží to na dítěti, já říkám, buď to v hlavě má a nebo nemá, věřte, jestli to nemá, nebude to mít ani za rok. Jestli někdo řekne, je hravý, bude klidně hravý i v 10 letech. Dítě se chová jinak doma, ve školce, ve škole, jestli je rozený v červenci, vůbec bych neváhala.A mluvím z velké zkušenosti. Dávali se dětem odklady dříve? Myslím si že je módní, ale já s tím nesouhlasím.

ODPOVĚDĚT
Lenka N. (Leňucha7) ID 5671, mimibazar.cz/Lenucha7 (4.1.2012, 17:30)
Já jsem kdysi taky dostala odklad, kvůli tomu že jsem neuměla říci Ř u zápisu, během prázdnin jsem se ho naučila ale to bohužel už nikoho tenkrát nezajímalo.... takže i dříve dávali odklady jen tak.....

ODPOVĚDĚT
Gabriela K. (GabcaK) ID 6002 (4.1.2012, 10:38)
:-oAno,dávaly se dětem odklady i dříve-vůbec bych neřekla,že je to módní-naopak-módní je dávat děti pro velké znalosti o rok dřív *-)A názor,že pokud to dítě v hlavě nemá,nebude to mít ani za rok,tak teda *-)U dítěte je rok tak strašně dlouhá doba a dochází k takovému pokroku-v řeči, v samostatnosti,zručnosti,prostě ve všem.Takže za rok může být vše úúúplně jinak...Já třeba četla i počítala v pěti letech-naučila jsem se to od staršího bráchy,ve škole jsem se pak nudila,mám maturitu,vysokou jsem nedodělala.Naopak moje sestřenice v šesti ještě pořádně nemluvila,byla nesamostatná,šla o rok později.... a dnes je z ní doktorka.Každé dítě je individuální,některé je v šesti zralé a některé až třeba v sedmi.Časem se to pak stejně srovná.

ODPOVĚDĚT
Eva Matzová (evickaaa) ID 24156, mimibazar.cz/evickaaa (4.1.2012, 10:59)
Gabčo,taky souhlasím s tebou :-$neříkám,že je Adam hloupý to určitě ne,jen prostě si myslím,že to tempo ve škole asi ještě nezvládne.Nevim no :-|Proto furt váhám,ale zase na druhou stranu pro něj je odklad jako potupa a do školy chce jít,ale vidim zase,že on ještě nemá takovou tu chut učit se.Však mám doma slabikář jneště po Káji říkám mu pojd já tě něco naučím.Tak jde,ale po pár minutách konečná a už ho nudim +o(

ODPOVĚDĚT
Lucie M. (Maralicka) ID 156419 (4.1.2012, 12:12)
Evi, Terezka bude mít 6 v srpnu a taky uvažuji o odkladu, vlastně jsem už asi na 99 procent rozhodnuta :-$ Je dost citlivá, kvůli všemu se rozbrečí, do školky ráno se jí taky moc nechce, když ví, že mám Lukajdu doma :-S, je dost živá a u ničeho neposedí...učení jí taky moc nebaví...teda číslice a písmena určitě ne, neumí číslice ani do pěti (zip) Teď jsem jí koupila na Ježíška puzzle, ať zjistím, zda u toho vydrží a zvládne to, tak zase tak "hyperaktivní" není, ale prostě je to živel, nejraději by jen běhala, a to je to holka ,-) ,-) ,-) Taky uvažuji, že zajdeme do PPL, nic špatného na tom nevidím a já sama se chci zeptat na výchovné situace, které třeba nevím, jak u ní řešit, abych něco nedělala špatně (co se týče její citlivosti) (F) Mějte se hezky a určitě se dobře rozhodnete (F)

ODPOVĚDĚT
Gabriela K. (GabcaK) ID 6002 (4.1.2012, 11:08)
No paní mě tím svým názorem trochu dostala...Evi,ještě je před vámi dlouhá doba,vem si,jak se děti dokáží za 1/2 roku změnit (Y)V září už může být všechno jinak-jak psaly tady maminky-záleží,jak ho hodnotí učitelky ve školce.Ale jestli on sám chce *-)U nás máme velkou výhodu-je tu malá škola,spojené dvě třídy a je to ve stejné budově,jako školka,takže učitelky si mezi sebou leccos řekly.O Káje říkaly,že má problém se sebeobsluhou(holt maminka rozmazluje a ve všem posluhuje :-$) a má velkou fixaci na matku ,-)U nás je zase nevýhoda,že je na svůj věk docela vysoká a vypadá starší,než je.Tak jsem se přímo zeptala,zda navrhují odklad,ale prý ne.No a učitelka říká,že je teď v pohodě,jen trochu nesamostatná a hravá,ale učení zvládá.Ono hodně záleží i na té učitelce,jaký bude mít přístup (F)Káje ta její dovolí i hračku,je strašně hodná,dost se jim věnuje :-)

ODPOVĚDĚT
Jitka K. (Jitka61) ID 152060 (4.1.2012, 10:19)
Dobrý den , i já řeším tento problém,nevín pořád zda nedat odklad.Syn v pětíi letech čte ,počítá,ve školce ho to již dávno nebaví,ale řešíme-syn je drobný 108 cm.V rodině jsou všichni pro školu,že co by ve školce ještě rok dělal,nevím ,nedokáži se rozhodnout,ale zase za ten rok zas až tak nenaroste.Jitka

ODPOVĚDĚT
Eva S. (Mikyska) ID 12576, mimibazar.cz/mikyska (4.1.2012, 10:02)
Také tento problém řeším. Malému bude 19.7. šest let. Bude tedy ve třídě nejmladší. Paní učitelky ve školce říkaly, že nevidí problém aby nešel do první třídy. Na pětileté prohlídce jsem vypadala jako blázen, když jsem paní doktorce řekla, že když není žádný zdravotní problém tak nevidím důvod k odkladu. Argument typu, že v první třídě budou osmileté děti.... *-) Nedávno se to tady již po několikáté řešilo, moc se mi líbil názor jedné maminky: jestliže dítě v MŠ samo začíná počítat, poznávat písmena a zkouší psát, nemá již co v MŠ dělat. Takže vím, že učitelky v MŠ a PPP mi mohou dát pouze radu, ale konečné rozhodnutí je na mě. ,-) Držím palce a rozhodněte dobře.

ODPOVĚDĚT
Jitka H. (celkyn) ID 47355, mimibazar.cz/celkyn (4.1.2012, 9:42)
Určitě bych se zeptala učitelky ve školce jak ona malého vidí.Řešila jsem to před dvěma lety, (X) je na konci června.Do školy se hodně těšila ale přišlo mi,že bude nejmladší .Učitelka mi řekla ať vůbec nepřemýšlím o odkladu,protože ona se ve školce už nudí a oni ji už nic nemůžou nabídnout.Vyhledávala jen takové úkoly kdy se něco počítalo,přiřazovalo nebo něco tvořilo.Je to těžké rozhodnutí a hlavně jestli některý kamarád jde také do školy .

ODPOVĚDĚT
Jana Z. (Janise) ID 57851, mimibazar.cz/janise (4.1.2012, 9:41)
také to právě řešíme,ale máme trochu jiný problém. Náš Tonda má 6let v červnu a je zase více nadanější než jeho vrstevníci a proto se pokoušíme o školu s projektem pro nadané děti - do projektu děti vybírá PPP - byli jsme na prvních testech - a výsledek: potenciál na to má,ale jeho povaha šíleného introverta ho sráží trochu dolu - doporučují nám odklad o rok na tuto školu. Když jsem navrhla že by tedy šel do normální naší místní školy už letos,tak mi bylo řečeno že normální škola pro něho není řešení. Tak také váhám - do normální školy by šel letos,tam bych mu rozhodně odklad nedala. Nicméně je dobré se poptat učitelek a zajít do PPP,oni vám řeknou zda třeba není ještě moc hravý. Do května máte času dosti - to je termín do kdy ještě můžete požádat o odklad (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (4.1.2012, 13:10)
Jani, tak to jsme přesně řešili vloni. Syn je narozen v září, teď mu bylo šest a šel do normální školy. Do ppp chodíme již od jeho 3 let, vykazoval známky geniality ,-), ne, prostě byl hodně napřed. Také nám bylo doporučeno dát ho do takové školy, nicméně jediná taková - v Praze, a tam jezdit od nás denně je prostě nereálné. Ve školce už byl nešťastný, dali jsme ho do normální školy, s tím, že by mu měli udělat individuální plán a brát ohledy na to, že je v něčem o dost napřed. No, nakonec to dopadlo tak, že na něj nikdo ohledy nebere, je docela otrávenej a moc ho to tam nebaví. Učí se věci, které už ho nezajímají, jen má oslabenou grafomotoriku, tak piluje psaní a to teda moc zábavný není. Tak mě to mrzí, že není více těch škol specializovaných na nadané děti. Snažíme se aby chodil na kroužky, které by mu dodaly informace,které nezná, aby se jeho potenciál nasměroval někam jinam.

ODPOVĚDĚT
Petra P. (pacuka) ID 18180, mimibazar.cz/pacuka (4.1.2012, 9:22)
Také to teď řešíme a v dubnu se máme stavit do pedagog. psych. poradny. Ale teď v lednu k zápisu jdeme. Malý je v půlce května, je ale dost citlivý, nesamostatný, těžko nese každou změnu, tak si myslím, že mu ještě jeden rok prospěje, i učitelky ve školce mi to schválily. Mluví dobře, už od 3 let, ale každé dítě je jiné *-).

ODPOVĚDĚT
Petra P. (Johnova) ID 50645, mimibazar.cz/johnova (4.1.2012, 9:10)
Podobně jsme na tom byli vloni. Syn sice mluví dobře, je narozený v červenci, ale také má problém se soustředěním. Byly jsme s ním v PPP a můžu jen doporučit. Synovi doporučili odklad a jsem za to ráda. Myslím že jsou to odborníci na místě a kdyby mi doporučili dát ho do školy tak bych je poslechla (F)

ODPOVĚDĚT
Jitka K. (Jikri) ID 314345 (4.1.2012, 9:05)
Může posoudit i obvodní lékař a odklad doporučit. Moje dcera je mrňous a křehulinka. Je jí skoro devět a ještě dnes se nás občas zeptají jestli půjde do školy. Chodí už do druhé, ale odklad jsme jí dali. Na jazyk si taky šlapala a celkově se vyrovnala dětem o rok mladším. Do první šla se svými kamarády a docela dost dětí mělo problém s mluvením, ale naše paní uč. dělá s nimi logopedii. Jak je psáno již níže, promluvte si s paní uč. ve školce a pak buď PPP nebo dětský obvodní lékař, tam to máte bez čekání.

ODPOVĚDĚT
Alena P. (Alča P.(pejsek)) ID 302713, mimibazar.cz/alcappejsek (4.1.2012, 8:59)
Náš syn je v červnu a musím říct že to ho ani trochu nelituji že nešel.Ten rok je strašně znát.Poraď tě se v školce i na logopedii jaký mají názor.Dnes stačí od dětského doktora potvrzení o odkladu a stím půjdete k zápisu.

ODPOVĚDĚT
Šárka Š. (skvorec) ID 110669, mimibazar.cz/skvorec (4.1.2012, 9:39)
No nevím, máme předškoláka a pokud ho nechceme dát, musíme mít potvrzení lékařky i z PPP. Navíc naše ředitelka ve školce už hned hlásila jak budou odklaďáci už platit školné ve školce aby odradila nerozhodnuté rodiče ,-)

ODPOVĚDĚT
Mgr. Radka P. (RADYS photo) ID 98526, mimibazar.cz/RADYSphoto (4.1.2012, 8:56)
Přesně jak píše Alenka níže. My vaše dítko neznáme - tohle musí posoudit učitelka v MŠ, dále pak Vy, logopedka a neváhejte a volejte do PPP - je tam dlouhá čekací doba. Po všech těchto vyšetřeních a názorech dojdete určitě ke správnému rozhodnutí. Tyto děti udělají ještě přes prádzniny velký pokrok. A malá vada řeči do školy není překážkou.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (4.1.2012, 8:52)
Evi, poraďte se ve školce s paní učitelkou nebo zajděte do PPP. Také uvidíte co řeknou u zápisu.
Do září času dost a může se ještě leccos změnit. (F)

ODPOVĚDĚT
Alena J. (Aaalenkaaa) ID 3645 (4.1.2012, 8:50)
myslím, že to by měl posoudit někdo, kdo dítě uvidí a rozumí tomu, ne maminky na netu, které vaše dítě neznají - zeptejte se na názor jeho logopeda (jak hodně je vada řeči problém, uvádí se všude, že malá vada řeči nevadí) a navšivte ped.psych. poradnu k posouzení zralosti - to je zdarma.
Co se týče ostýchavosti v kolektivu, to se nemusí odkladem řešit, to může být prostě v charakteru osobnosti a ať půjde do školy teď nebo za rok, může to být stejné.

sousedka má chlapečka v červenci narozeního, měla pocit, že by měl mít odklad, že je moc hravý atd..... no šla teda na posouzení zralosti, kde jí řekli, že by do školy rozhodně měl, že další rok ve školce mu jen uškodí..... nené vůbec pravda, že když půjde dítě do školy o rok později, že to nevadí, že mu nic neuteče.....pokud je dítě zralé, do školy má jít a další rok bez ní ho brzdí...

ODPOVĚDĚT
Alena J. (Aaalenkaaa) ID 3645 (4.1.2012, 8:54)
Já měla opačný problém - dcera je v září, měla teď 6, půjde do školy, ona strašně chtěla jít už loni, jakoby o rok dřív, ale nejde to, kdyby byla o měsíc dřív, normálně by šla. Už před rokem a pů uměla písmena, čísla, jednoduché příklady - vlastní iniciative, ne moje! /koly dělá ráda, vše ji zajímá.... takže byla dál ve školce a fakt vidím, že tento rok ve školce už jí to vůbec nic nedává, že už ji to brzdí a potřebovala by už se posunot někam dál...

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katkaValkova) ID 40922, mimibazar.cz/katkavalkova (4.1.2012, 9:59)
máme v první třídě dvě holčičky 9.9., jedna je ročník 2004, druhá 2005, zvládají to obě stejně, ta mladší prostě byla šikovnější, tak šla už v pěti... je to individuální, záleží na rodičích jestli do toho půjdou nebo ne, znají dítě asi nejlíp...

ODPOVĚDĚT
Petr J. (jajuj) ID 187389 (4.1.2012, 9:27)
náš syn měl 6 let koncem září, do školy ho vzali v 5 letech bez nějakého vyšetření, stačilo jen potvrzení od dětské lékařky, ve škole je spokojený, má samé 1, učí se sám dopředu

ODPOVĚDĚT
Alena J. (Aaalenkaaa) ID 3645 (5.1.2012, 12:53)
to máte dobré, u nás bylo doporučení z PPP nezbytné, navíc co jsem do PPP volala, tak první vyšetření před zápisem a druhé až v květnu, červnu...pak teprve jejich rozhodnutí, takže dlouhí a dcera by až do prázdnin vlastně nevěděla, zda do školy jde nebo ne, tak jsme to nechali být :-(

ODPOVĚDĚT
Jitka K. (Jikri) ID 314345 (4.1.2012, 8:58)
U nás běžně děti do školy jdou, když jsou podzimové. Tedy pokud jsou vyzrálé a školka už jim nic víc dát nemůže. Z naší školky takhle šlo dost dětí.

ODPOVĚDĚT
Alena J. (Aaalenkaaa) ID 3645 (4.1.2012, 9:00)
škola vyžadovala posudek z PPP, jinak nevezmou, tak jsme se na to vykašlali :-S nechtěla jsem ji vlášet někde po testech

ODPOVĚDĚT
Jitka K. (Jikri) ID 314345 (4.1.2012, 9:06)
Tak to chápu. Taky do PPP raději nelezu.
(smich)

ODPOVĚDĚT
Helena P. (Helisek45) ID 209028, mimibazar.cz/helisek45 (4.1.2012, 8:50)
zeptejte se na názor učitelky ve školce,většinou rodičům řeknou když dítě k tomu není jít do školy,ale pokud by jste chtěly odklad tak by jste stejně šla se synem k psychološce,tak tam by jste viděla co by Vám řekla,ale myslim si že dětem nic neuteče když mají odklad,syn je rozený v říjnu tak pude taky jakoby o rok dýl a jsem ráda ,protože ho nebaví učení,nechce se soustředit taky by k tomu nebyl,aspon si prodlouží dětsví,pak už bude jen samé učení

ODPOVĚDĚT
Marie S. (stypka) ID 69505, mimibazar.cz/stypka (4.1.2012, 8:49)
Já taky řeším něco podobného. Malé bude mít 6 v červenci, ve školce musí být taky vtáhnuta do kolektivu, s učitelkama moc nekomunikuje, ale zase na druhou stranu ji učení baví, sama se učí počítat a písmenka............ Tak fakt nevím, jestli ji mám dát nebo ne *-)

ODPOVĚDĚT
Eva Matzová (evickaaa) ID 24156, mimibazar.cz/evickaaa (4.1.2012, 8:46)
Holky,chtěla bych se zeptat.Klukovi bude v Dubnu 6let.Měl by ted nastoupit do školy,ale myslím,že by to ještě nezvládnul.Hodně si šlape na jazyk r a ř neexistuje.Je nesoutředěný,ve školce se neumí moc zapojit do kolektivu pokud ho někdo přímo nevtáhne.Když je ukol zadán celé třídě tak občas tápe a neví co má dělat pač nedával pozor a čučel třeba do blba(nezlobí)ale nikdo neřekl jméno Adámku tak prostě nevěděl,že je ukol daný už i pro něj :-SPři ukolech ve školce vše zvládne,pochopí jen prostě bývá poslední.Když ho chci učit písmenka,čísla cokoliv tak ho to po chvilce přestane bavit.Ovšem kdyby to byl vesmír a dinosauři vydrží hodiny pač to má rád.On o odkladu nebo přípravce nechce ani slyšet do školy chce,ale já právě nevim.Nechci udělat chybu v tom,že ho dáme a pak to nebude zvládat nebo naopak,že ho nedám a on si to vezme hodně špatně k srdci jako,že všichni šly a on ne *-)Taky chci ještě nap

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (4.1.2012, 9:57)
dala bych na svůj instinkt-určitě víc než na PPP, školku atd, byť i tam bych se třeba poptala...
Já jsem jednomu svýmu synovi (konec června) odklad dala, má ADHD, nebyl schopnej se soustředit. nelituju,je na víceletým gymplu-a je pořád nesoustředěnej,teda ,-)
Druhej syn,( konec srpna), váhala jsem , váhala, do PPP došla, tam kvůli věku doporučen odklad, neposlechla jsem,na konci srpna se rozhodla,že do školy půjde..Je mimoň, nevnímá. jestli má na noze čtyři ponožky nebo žádnou, neví, kde má boty,čepice atd-ale to by se odkladem nevyřešilo.byl před nástupemdo školy jako houba, prahnul po znalostech, někdy je průšvih, když se zrovna tohle období prošvihne...
te´d je ve druhý, je mu sedm,mimoňství zůstalo, ale nedovedu si představit,co by dělal v první třídě, je prostě už mnohem dál, ukousal by se nudou..
Takže fakt dobře zvážit.. (F)

ODPOVĚDĚT
Gabriela K. (GabcaK) ID 6002 (4.1.2012, 9:50)
Evi,Honza se narodil v srpnu a odklad jsem mu tenkrát dala.Sice byl šikovný,krásně mluvil i byl chytrý,ale byl drobný a hravý.Tak jsem mu prodloužila dětství ,-)Teď je mu 18 a nestěžuje si :-)

ODPOVĚDĚT
EVA U. (růžík) ID 20960, mimibazar.cz/evaujkova (4.1.2012, 10:37)
Mám dceru v srpnu, také jsem odklad dala. Byla šikovná, ale citlivá, hravá a soustředila se tak 5 minut a už byla zase ve svém světě. Učitelky ze školky se sice strááááááášně divily, prý se s tím ještě nesetkaly , aby rodič podceňoval své dítě....... a spousta hloupých keců. Důvod byl ovšem ten, že je tu malá škola a další ročník byl strašně silný tedy neakceptovali odklady. Nakonec jsem se sama ještě před zápisem objednala do PPP a to do jiného okresu ( tady doporučují odklad či nedoporučují na základě přání školy). Psycholožka po standartních testech které probíhají bez rodičů, souhlasila se mnou, že je dcera sice šikovná, ale po 5 minutách musela opakovat otázky a nakonec už byla dcera uplně jinde. Tedy k zápisu jsem již přišla s doporučením z PPP. Sice byl ředitel i učitelky pěkně naštvaný, ale už nemohly nic dělat a odklad ředitel musel schválit. Půjdeme teď a je to dobře.

ODPOVĚDĚT
Celkem: 40 (zobrazuje se 21-40)<< předchozí 1, 2