Návštěva přišla do bytu v botech
Mamči,mám takový neobvyklý dotaz,dnes u nás byla návštěva z ciziny,přišli s mojema rodičema,ty se normálně zuli,ale návštěva si jen opucovala boty a chodili mi v nich po bytě.Máme sice omyvatelnou podlahu,bylo sucho,ale v kuchyni o a obýváku kobereč
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 69 komentářů
Jitka P. (Jitile) ID 81285, mimibazar.cz/jitile (13.5.2011, 22:42)
Holky tak k tomuhle mám příhodu z doby hluboké totality a mého dětství ,-). Naši po letech šetření picli Chodosáka a koupili do obýváku nový krásný koberec(mimochodem mají ho stále :-$ ). Na návštěvu přijeli příbuzní z tehdejší NSR. Teta vkráčela do obýváku v kozačkách, rozhlédla se a pravila:" Vy máte nový koberec, že jo? Hezkej!" A šla klildně dál ,-) ,-) ,-). Dodnes se touhle příhodou bavíme. Narodila se tady, vyrostla tady, ale holt některé věci si člověk rychle odvykne :-) :-) :-)

ODPOVĚDĚT
Jarmila K. (kojal) ID 55683, mimibazar.cz/kojal (13.5.2011, 22:37)
(Y) My měli doma Holaňdany a ti se teda také nevyzouvají. Ale byli u nás zrovna když jsme se nastěhovali - všechno nové, čisté a venku průtrž jak .... Manžel se jim snažil vysvětit, že se u nás zouvá a tak, naštěstí to v danou chvíli pochopili, ale pak se stejně stalo, že se prostě nevyzuli. Asi zkoušeli co sneseme. (hello)

ODPOVĚDĚT
Dana J. (DJ222) ID 216344, mimibazar.cz/dj222 (13.5.2011, 22:02)
Podle mne ani tolik nejde, o to kde žijeme, ale jak bydlíme ... asi je dost velký rozdíl, jestli má někdo dům, kde má téměř všude dlažbu, nebo menší byt a v pokojích koberce *-) ... My se doma běžně zouváme, asi by mi nepřišlo ani pohodlné chodit v botách, ve kterých jsem celý den v práci, nebo v zimě v kozajdách :^).. a dítko leze po gauči, to by mi dlouho nevydržel. Ovšem na chatě, kde to máme furt ven, furt dovnitř a zase tolik netopíme, tak tam se během dne nepřezouváme, až večer, než definitivně zalezeme. A do ložnice v botech? Tak to si představit neumím!!! ... A s návštěvou záleží, jestli jsou to kamaráádi, ti se zují automaticky, oficiální návštěvy nezouvám, pokud není bláto, nebo sníh.

ODPOVĚDĚT
Petra O. (HunchiBunchi) ID 228714 (13.5.2011, 21:58)
No, než mít otisky od propocených ponožek či noh na podlaze, tak bych u některých návštěv ty boty i preferovala ,-) Já toto neřeším, máme dřevěnou podlahu nebo dlažbu, takže mně boty nevadí, fakt mi vadí spíš to, když si někdo vyzuje boty, které měl na sobě skoro celý den a promedáduje se v propocených ponožkách. Ale chápu, každému vyhovuje něco jiného . Je fakt, že v cizině toto neřeší a spíš se dívají divně na nabízené přezůvky, ale návštěva by měla asi respektovat zvyky dané země *-) U nás je tento zvyk zažitý asi z dob, kdy nebyly zpevněné cesty a nejezdilo se tolik autama, to je pak opodstatněné, ale v dnešní době je obuv vcelku čistá na to, aby na podlaze udělala sajrajt. Nemluvím o zablácené či promočené obuvi samozřejmě a taky o tom, že v cizině jsem se na ulici nikdy nesetkala s tím, že tam chlapi plivou zelenej hnus na chodník jako u nás, to je taky naše specialita.

ODPOVĚDĚT
Marcela P. (hosta) ID 33540 (13.5.2011, 22:33)
Že na to návštěvy z ciziny koukají divně poznala i moje sestřenice. Její syn si v rámci výměnných pobytů přivedl tři tři dánky (tuším) a sestřenka jim k posteli uchystala nové bačkory. Kluk anglicky moc neuměl a neřekl jim, že je mají nosit doma. Holky je považovali za dárek a celou dobu pobytu chodily bosy a když odjeli, tak se ztratili i bačkory ,-)

ODPOVĚDĚT
Petra O. (HunchiBunchi) ID 228714 (13.5.2011, 23:01)
,-) ,-) ,-) To je dobrý, jak to mohly holky tušit, jiný kraj, jiný mrav ,-) No manžel pochází z USA, tady se všude zouvá, náš zvyk rychle pochopil. Jeho rodiče mají všude béžové koberce, sami chodí doma samozřejmě bosi (papučky se tam fakt nevedou), ale je fakt, že návštěvy k nim chodí běžně v botech a koberce jsou pořád čisté tak nevím. A je pravda, že předsíně se tam taky moc nevidí, často se vchází z venku přímo do obýváku (hello)

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (13.5.2011, 21:50)
No prý se v cizině opravdu nezouvají, myslím že i Němci chodí v botech, taky jsem tomu nechtěla věřit, ale zažila byla jsem poučena že opravdu. Mají doma dlažbu a zouvají se jen do pokoje malých dětí.
Můj manžel (Čech) toto nezouvání chválí. Naopak je mu trapné když přijde návštěva a teď jí msto vítání strčíte bačkory a koukáte se na to jak se plazí někde u podlahy, aby si rozšněrovali boty ,-). Něco na tom je (F)

ODPOVĚDĚT
Eva Č. (linaevelina) ID 140149, mimibazar.cz/linaevelina (13.5.2011, 21:34)
Úplně Vás chápu,ale já mám zase jinou historku-přítel od tchýně se u nás zouvá,jako každý jiný a přesto po něm musím uklízet,jako vy po nevyzuté návštěvě,protože nechává takovou pachovou stopu,že to není k vydržení. (box)a to jsou potom myšlenky,když stojí ve dveřích (já už vidím,jak má spocené ponožky a budu muset větrat a vytírat).To se pak hrozně těžko říká,že jsme rádi,že tě vidíme a jen pojď dál...možná v botech by to bylo lepší ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (14.5.2011, 8:04)
(Y) (Y) :-D :-D :-D

ODPOVĚDĚT
Sabina Ostrýžová (sabinkao) ID 155336, mimibazar.cz/sabinkao (13.5.2011, 20:55)
v cizině se doma nezouvají.... amerika..austrálie...když k nám přijede návštěva, taky chodí v botech..je to zvláštní...stejně jako bychom my se u nich doma zuli... (D)

ODPOVĚDĚT
Andrea G. (švábina) ID 111, mimibazar.cz/svabina (13.5.2011, 20:45)
Mně to divné nepřijde, asi jsem zvyklá na dlažbu či podobné podlahy, jinak u většiny našich příbuzných v Německu se přezovají, když přijdou domů ne kvůli špíně, ale kvůli svým nohám tj. aby si odpočinuly a když přijdou jen na kratší dobu, tak si je nechávají. V zimě se přezouvají ale běžné také.

ODPOVĚDĚT
Pavla F. (pájafen) ID 307275 (13.5.2011, 20:32)
Čechy jsou v tomhle dost specifické. Chápu, že Vás to rozhodilo. Jsme na to prostě zvyklí. Kdysi jsem v televizi viděla pořad Ladislava Špačka o etiketě. Říkal tam, že správné je se nezouvat. Řešily jsme to na školení finančních poradců, jak se zachovat. Ona finanční poradkyně v punčocháčích nepůsobí důstojně. Nakonec jsme došli k tomu, že nejlepší je naznačit, že se hodláme vyzout. Pokud to paní domu zaregistruje a řekne "nezouvejte se", nevyzout. Pokud nic neřekne, boty dolů. Ještě mě napadl jeden případ "jiný kraj, jiný mrav". Např. v řecku se nehází použitý toaletní papír do záchodu, ale do koše. Jedna paní mi vyprávěla, že jí přijela návštěva z řecka a pán přišel ze záchodu celý rozpačitý, že tam není koš. Paní si nejdřív řekla, na co chlap potřebuje na záchodě koš, když vložky určitě nepoužívá. Pak jí řekl, že není kam vyhodit použitý toaleťák. Paní mu na to

ODPOVĚDĚT
Pavla F. (pájafen) ID 307275 (13.5.2011, 20:36)
řekla, že je prase, když hází použitý toaleťák do koše, že my ho házíme do záchodu. On jí řekl, že prasata jsme my (byly kamarádi). Holt, jiný kraj, jiný mrav. V Indonésii mají vedle záchodu sprchu, a po velké potřebě si myjí zadek. Manažeři chodili z WC s vyhrnutými nohavicemi u kalhot. Ono všechno má svůj důvod. V Řecku mají úzké trubky a toaletní papír by je ucpal. V Indonésii když se neosprchujete, tak v tom vedru a vlhku je to o zdraví.

ODPOVĚDĚT
Alena Edelsbergerová (BUBENO) ID 253674, mimibazar.cz/BUBENOcz (13.5.2011, 20:59)
Veľmi pekná a trefná reakcia (Y)

ODPOVĚDĚT
Veronika J. (Tomiver) ID 119882 (13.5.2011, 20:23)
Ja znam dve rodiny cechy,ktere chodi doma v botech....jen v obyvaku,kde maji kus koberce se zouvaji.Takze jsou pred sedackou povalene boty a pak si je zase obuji a tapou doma.Zda se mi to divne.Od toho je preci predsin.U nas byli z vodarny chlapaci a to meli holinky a smradlavy nohy.Kdyz videli,jak je u nas cisto sami se zuli a sli ve fuseklich.A to me rikali sousedi at nepocitam s tim,ze by se od vodaren zuli.Ono asi zalezi na cloveku (H)

ODPOVĚDĚT
Helena Č. (Helena3) ID 46903, mimibazar.cz/helena3 (13.5.2011, 20:13)
Když nám v lednu přišel pracovník správce domu odečís vodu a topení, tak se taky hrnul v botech a já mu říkala, že to snad nemyslí vážně, že snad vidí, že máme koberce, aby se vzul. Tak vytáhl z batohu přezuvky *-) , přezul se a šel na ty odečty. Takže přezuvky měl, ale byl líný a čekal, kde mu boty projdou a kde ne (6)

ODPOVĚDĚT
Romana Z. (zonoro) ID 244070 (13.5.2011, 20:06)
Rozumím, ale oni když jsou z ciziny to vidí jinak.

Perlička - jedna mátina kolegyně si koupila v běžné obuvi (nevím značku, jestli Baťa nebo Deichmann) lodičky, za pár dní se jí rozbily. Reklamaci jí neuznaly, protože to nejsou boty na ven, ale na doma!!!! ,-)

ODPOVĚDĚT
Andrea J. (kockodanka) ID 5889, mimibazar.cz/kockodanka (14.5.2011, 7:06)
,-) ,-) ,-) ,-) (L)

ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (13.5.2011, 19:49)
mně taky přijde normální se zouvat a vadí mi když se přihrne návštěva a nezouvá se. máme všude koberce, nedovedu si představit, jak by to za chíli vypadalo. navíc když jsou doma malé děti, které lezou po zemi. mám pocit, že v cizině mají většinou omyvatelné podlahy bez koberců, takže se to snadněji uklízí. já návštěvy zouvám, když je to nenapadne, řeknu jim to.

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (13.5.2011, 19:46)
(child1) někde je normální že se nezouvají, já bych ji nenutila at se zuje , ale s usměvem bych jí ty boty otřela a bylo by to, mě zase dojalo párkrát jsem na návštěvě dostala na přezutí staré ošmajdané papuče , tak to je fakt česká hnusná specialita.

ODPOVĚDĚT
Andrea J. (kockodanka) ID 5889, mimibazar.cz/kockodanka (13.5.2011, 20:03)
Díky za radu,ale co když ženská přijde v jehlách? Ty sice otřu,ale na chodbě máme lino + kuchyň *-)To jim to nedojde,když ostatní chodí v ponožkách nebo pantoflích? Navíc ví,že máme malé děti :^) :^) :^) :^)

ODPOVĚDĚT
Andrea J. (kockodanka) ID 5889, mimibazar.cz/kockodanka (13.5.2011, 19:42)
Já vím,že je to běžné na západě,ale loni u nás byli z USA a zouvali se i my u nich,když jsme byli. Vím,že každý to má jinak,ale kurňa mě to fakt vadí :-@.Když nebyly děti,tak bych to neřešila,ale takhle je to +o(. Štěstí,že byly ještě ve školce a škole,představa,jak mi lítají po bytě,šup na gauč,pak do postele,asi jsem difná,šest let na mateřský *-) asi zanechá následky na hygienu

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 308195 (13.5.2011, 19:41)
Nedávno k nám přišla domů soudkyně z Okresního soudu,která mě přišla vyslýchat domů,protože máme malé mimčo a mě potřebovali jako svědka.Takže se to takto zařídilo.Ale proč to píšu,zazvonila,já otevřela a ona se hrnula jako velká voda k nám,aniž by se zula.Já jsem při jejím příchodu čekala,že se normálně zuje nebo se zeptá,zda si má sundat boty před dveřmi,nebo až v předsíni,jako to dělají ostatní,ale ona ne.Normálně si přišla do obýváku v botech a ani jí to nepřišlo aby si je sundala a to viděla,že máme malýho a ještě starší dcerku.Nejhorší bylo,že já při tom výslechu myslela na to,že má ty boty +o( +o( +o(.

ODPOVĚDĚT
Lionka M. (Lionka) ID 147, mimibazar.cz/lionka (15.5.2011, 15:50)
proč z toho dělat kovbojku-normálně by vyfasovala návleky na boty-o to bych ji požádala-bosa nebo návleky,nebo si měla přinýst papuče (Y)

ODPOVĚDĚT
Pavla H. (pajdulinka) ID 203489, mimibazar.cz/pajdulinka (13.5.2011, 20:48)
No tak to já bych se taky nesoustředila na výslech,ale na nezuté boty (6) (6) (6)

ODPOVĚDĚT
Tereza K. (BlueCat) ID 49871, mimibazar.cz/bluecat (13.5.2011, 19:37)
na jednu stranu vás chápu, na stranu druhou -pokud mi přijde domů někdo "pracovně" -obchodní zástupce od Seznamu, z pošty nebo prostě někdo cizí něco vyřídit tak pokud není venku metr bahna sama upozorňu ať se nezouvají. Nestojíme na chodbě -přijde mi to kulturnější než aby mi "obchodní partner" seděl doma v ponožkách ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Lionka M. (Lionka) ID 147, mimibazar.cz/lionka (15.5.2011, 15:51)
proč v ponožkách? ještě existují enevtuality: hostovské papuče(samozřejmě čisté,vyprané) nebo čisté návleky (Y)

ODPOVĚDĚT
Pavlína N. (nelusajda) ID 306909 (13.5.2011, 19:28)
Úplně Vás chápu,taky se mně ježí chlupy při představě co vše s sebou donesli.Ale zároven vím,že v cizině to tak chodí.Byla bych na rozpacích stejně jako Vy :-S

ODPOVĚDĚT
Zdenka J. (Zdenulinka) ID 35363, mimibazar.cz/zdenulinka (13.5.2011, 19:16)
Máme rodinnu v Itálii a tam je to taky normální (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
LENKA K. (LEILI) ID 190869, mimibazar.cz/leili (13.5.2011, 19:10)
,-)Andrejko, to se vás nechtěli dotknout, je to opravdu běžné hlavně v západních zemích... ,-)když jsem poprvé jela k příbuzným do Německa :^)měli mě za exota :-oproč si jako zouvám boty ,-) ,-)
zvykla jsem si a zahraniční hosty nezouvám..
(L)

ODPOVĚDĚT
Celkem: 44 (zobrazuje se 21-40)<< předchozí 1, 2, 3 další >>