Ohnivá pánev
Potřebné ingredience
Suroviny : 200 g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400 g kuřecích řízků 200 g klobásky 1 červená paprika 1 zelená paprika 1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce 4 střední cibule 6 stroužků česneku 200 g žampionů nebo plechovka sterilovaných 50 ml olivového oleje 2 chilli papričky /koření/ 1 pórek 100 ml piva 1 kelímek strouhaného křenu sůl mletý pepř
Postup přípravy
Pracovní postup:
Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky, papriky zbavíme jadřinců, nakrájíme na proužky, česnek a cibuli…
Několik pomazánek
Potřebné ingredience
Pomazánky jsou vyzkoušené, velmi dobré
Postup přípravy
Bulharská pomazánka
300 g dietního salámu, malý rajský protlak, malá tatarská omáčka, kyselá okurka, cibule.
Salám umeleme na masovém strojku nebo nastrouháme na struhadle.…
Krémové makové řezy
Potřebné ingredience
5 vajec, 250 g cukru, 5 lžic vlažné vody, 200 g mletého máku, 150 ghladké mouky, 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva náplň: 500 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 200 g másla, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, trochu rumu Pudinky uvaříme v mléce. Máslo utřeme s cukrem a vanil. cukrem a vmícháme studený pudink, přidáme rum a vymícháme na hladký krém. poleva: 250 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce horké vody, 1 lžička oleje Moučkový cukr zalijeme horkou vodou, přidáme citronovou šťávu, olej a vymícháme polevu.
Postup přípravy
POSTUP:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme za stálého šlehání cukr, vodu a žloutky. Potom postupně přimícháme mák a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto upečeme (asi 50…
Punčové kokosové řezy
Potřebné ingredience
150 g hladké mouky, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce vařící vody, čokoládová poleva, punčová nádivka: 2 balíčky piškotů, rum, trochu citronové šťávy, 1 malá rybízová marmeláda Piškoty rozdrtíme a zvlhčíme rumem, citronovou šťávou a marmeládou tak, abychom nádivku mohli natřít na piškot. kokosový krém: 1 balíček kokosu (asi 200 g), 1 sklenka mléka, 250 g másla, 200 g moučkového cukru Kokos spaříme horkým mlékem. Máslo utřeme s cukrem a vmícháme vychladlou kokosovou hmotu.
Postup přípravy
POSTUP:
Žloutky ušleháme s polovinou cukru za postupného přilévání vařící vody. Sníh z bílků ušleháme se zbytkem cukru a přidáme ke žloutkům společně s moukou. Těsto rozetřeme…