JABLKOVÝ PERNÍK - vlááááčná voňavá bleskovka
Potřebné ingredience
0,5 kg strouhaných jablek, 0,5 kg polohrubé mouky, 2 celá vejce, 1 sklenka oleje, 1 sklenka kefíru, 20 dkg cukru moučky/krupice, 1-2 lžíce perníkového koření, 2 čaj. lžičky sody, 2 lžíce kakaa, kdo rád, tak přidá ořechy
Postup přípravy
Naprosto jednoduchý postup: všechny suroviny smícháme a dáme na vymazaný plech. Šupneme do vyhřáté trouby na 180 st. a stačí 20-30 min. a je hotovo. Po upečení můžeme potřít…
JAROŠOVSKÝ KYNUTÝ ČERT
Potřebné ingredience
750 g polohrubé mouky 350 ml mléka 10 dkg rozpuštěného tuku 1 vejce + 1 žloutek 20 g kvasnic 3 lžíce medu 5dkg cukru špetka soli 25 ml rumu špetka anýzu hrozinky, hřebíček proutky na metličky, červená paprika
Postup přípravy
Polovinu mléka,kvasnice a cukr necháme kynout, v míse smícháme mouku, cukr, tuk, vejce a 1 žloutek, koření a aroma a nakonec nakynuty kvasek.
Přidáme zbytek mléka a vypracujeme…